Anangyalka eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Ati0407‎
Collapse
X
-
Én drótkorongoztam a részt fémtisztára, és amikor elvittem a homokoshoz, odaragasztottam egy cetlit hogy "Vázszámra vigyázni, kitakarni! Köszi." Tett rá valami gumiszerű ragacsot és az teljesen megvédte a felületet, egy részen kapott homokot csak az első két <AF> karakternél de annak se lett semmi baja. Ezután egy réteg alapozó (cinkspray) egy réteg festék és egy réteg lakk. Tökéletesen látszódik és rozsda ellen védve van.
- 3 likes
Komment
-
Szia Attila!
Mindig félelemmel vegyes csodálattal néztem a matematika tanárokra. A félelem az első félévnek ('80-as évek) szólt (akkor oktatták az algebrát), a csodálat pedig a második félévnek (geometria), hogy jé, milyen egyszerű ez az egész. Ezért lettem gépészmérnök és ezért tanultam meg inkább mérni, mint számolni.
Én hűséges típus vagyok: életem első és eddig utolsó - mara veteránkorúvá érett - motorját újítgatva jutottam el a fórumig.Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2012 nov. 05, 13:22.
- 2 likes
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefelületet, egy részen kapott homokot csak az első két <AF> karakternél de annak se lett semmi baja
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA többi tabu .gilersx kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
nem látszik egyértelműen az AF körüli keretsoveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Üdv.
Jó kis motorra tettél szert. Ugyan ne hallgass senkire (rám főleg:-))) pikk-pakk össze lehet ezt a gépet dobni, csak pénz és idő kérdése. Na ha ezekből hiány van akkor bizony vannak gondok. Na most komolyan (vagy komolyabban) ránézésre nem annyira vészes a dolog. Vannak itt hozzáértők, én is láttam már hasonlót, ha elakadsz kérdez nyugodtan.
TUZIAti0407 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIzsről van szó, megkapta a gyári vászszámát AF-esen beütve, zöld forgalmiban be van jegyezve, rendszerben benne vanmadorka és korompaiistvan kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea gyárilag hiányzó vázszámrasoveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Múlt év augusztusában euforikus állapotban örültem a Pannóniának, amit azóta alkatrészekre szedtem, s egyes alkatrészeket már sikerült is felújítanom, vagy újakat beszereznem. Viszont a papírokkal gondom támadt, ez ügyben kérem hozzáértők segítségét. A motort akkor azonnal elhoztam, nem akartam egy napot sem várni vele, nehogy az eladó meggondolja magát, a forgalmit viszont másnapra ígérték, lévén sötétedő este volt, nem akartunk a nagymamánál zavarkolódni. A motor rendszámát 1986-ban leadták, akkor a forgalmi sarkát a hatóság állítólag levágta. A néhai tulajdonos azóta meghalt, én a fiától vettem meg a motort. Az eladó azóta hiteget, hogy meg fogja találni a forgalmit, csak nincs ideje, vagy éppen elfelejti, vagy miegymás. Kérdezem, ha tudom a néhai tulajdonos minden személyes adatát, a motor adatait, váz- és motorszámot (ezek egyeznek), csak éppen a rendszámra nem emlékszik senki, tudok-e forgalmi másolatot kérni. Vagy várnom kell, míg az eladó hajlandó lesz megkeresni a papírokat. Állítólag ő pár éve még látta a forgalmit, csak nem emlékszik, hol lehet most.
Komment
-
Szervusz . Egy rendszámot ( egy biztosítási, vagy adó igazolási papír , amin szerepel rendszám / a villanyakon nincs rendszámbeütés ? / ) nagyon jó lenne tudni . Póthagytéki eljárást lefolytatni ( előtte tisztázni , kinek a költsége - nagy valószínűséggel a Tied , ha forgalomba szeretnéd állítani a berendezést ) . Utána adás-vételi az örököstől . Egyszerű a dolog , ha az eladó ebben kérdésben pozitívan áll a dolgokhoz . Mondataidból ítélve sajnos nem erre következtettem . Sajnos néha a "papírozás" olyan tetemes költséggel jár , ami az elkészült motor értékének tetemes hányada. A fórumon a többség / én is az "első" -nél /, rózsszín ködben látja meg - rozsdás , hiányos, csak néhány filléres alkatrész kell hozzá és már tökéletes - valószínűleg erősen érzelmi alapon kiválasztott motorját . Ez természetes, hiszen a józan gondolkodás kicsit háttérbe szorul , mert kedvező az ár és mi lesz , ha közben más elviszi .... . Ennyi . Üdvözlettel.
- 2 likes
Komment
-
Szia! Köszönöm a segítő hozzászólást. Azt hittem, a T5-re már nem ütöttek rendszámot, ezért nem is kerestem a villanyakon. Aztán tüzetesen megnéztem, és valóban van ott egy beütés, de nagyon nehezen olvasható. Talán NP-vel kezdődik, de ez sem biztos, és a számok sem mind kivehetők. Világosban megpróbálom majd kibetűzni. Bár én még mindig bízom az eladóban, hogy megtalálja nekem a forgalmit.
Komment
-
Szervusz . A számok és a betűk fontosak . Az NP - talán NB ? - oldalkocsis fogatra utal , de erre rá lehet kérdezni az eladónál. A rendszám és az örökös segítségével nem reménytelen a helyzet , főleg , ha az örökhagyó volt az egyetlen tulajdonosa a T 5-nek. Eredményről kérnénk egy visszajelzést ( természetesen, ha nem ütközik valamilyen akadályba ) , hogy több, ilyen szituációban lévő társunknak is esetlegesen további "lendületet" adjon . Üdvözlettel.Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2013 jan. 27, 19:56.
- 1 like
Komment
Komment