Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ati0407‎

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Úgy hogy szerintem nyugodtan fesd le azt is.
    Ne fesd le, mert ha kifogsz egy értelmes vizsgabiztost, szétcsiszolja a motorod.http://veteran.forum.hu/eredetisegvi...gabiztos-1093/
    Ati0407 és kedvelte ezt.

Komment

Szerintem is fesd le ---csak homok , 1 réteg alpozó , 1 réteg szin és persze körbe a piros csík !
      Ati0407 és kedvelte ezt.

Komment

Én drótkorongoztam a részt fémtisztára, és amikor elvittem a homokoshoz, odaragasztottam egy cetlit hogy "Vázszámra vigyázni, kitakarni! Köszi." Tett rá valami gumiszerű ragacsot és az teljesen megvédte a felületet, egy részen kapott homokot csak az első két <AF> karakternél de annak se lett semmi baja. Ezután egy réteg alapozó (cinkspray) egy réteg festék és egy réteg lakk. Tökéletesen látszódik és rozsda ellen védve van.
        Ati0407, és Che kedvelte ezt.

Komment

Szia Attila!

Mindig félelemmel vegyes csodálattal néztem a matematika tanárokra. A félelem az első félévnek ('80-as évek) szólt (akkor oktatták az algebrát), a csodálat pedig a második félévnek (geometria), hogy jé, milyen egyszerű ez az egész. Ezért lettem gépészmérnök és ezért tanultam meg inkább mérni, mint számolni.

Én hűséges típus vagyok: életem első és eddig utolsó - mara veteránkorúvá érett - motorját újítgatva jutottam el a fórumig.
          Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2012 nov. 05, 13:22.
          wsievers és Ati0407 kedvelte ezt.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            felületet, egy részen kapott homokot csak az első két <AF> karakternél de annak se lett semmi baja
            Pedig ez a kedvencük. Az utánfutók 80 % górják vissza vizsgán, mert nem látszik egyértelműen az AF körüli keret. Persze ha csak nem mázoltad be azonnal minden vizsga után vastagon festékkel, az 10 éves korára eltűnik. Ekkor jön az hogy újra forgalomba kell helyeztetni. A többi tabu .

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A többi tabu .
              Nem is számít rendes falunak ahol nincs legalább 1-2 Af beütő.
              gilersx kedvelte ezt.

Komment

nem látszik egyértelműen az AF körüli keret
                Ilyen nem lesz. Rendesen látszódik minden. Izsről van szó, megkapta a gyári vászszámát AF-esen beütve, zöld forgalmiban be van jegyezve, rendszerben benne van, 2010-ig forgalomban volt a motor.
                soveny kedvelte ezt.

Komment

Üdv.

Jó kis motorra tettél szert. Ugyan ne hallgass senkire (rám főleg:-))) pikk-pakk össze lehet ezt a gépet dobni, csak pénz és idő kérdése. Na ha ezekből hiány van akkor bizony vannak gondok. Na most komolyan (vagy komolyabban) ránézésre nem annyira vészes a dolog. Vannak itt hozzáértők, én is láttam már hasonlót, ha elakadsz kérdez nyugodtan.

TUZI
                  Ati0407 kedvelte ezt.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Izsről van szó, megkapta a gyári vászszámát AF-esen beütve, zöld forgalmiban be van jegyezve, rendszerben benne van
                    Örülök, hogy sikerült végre megoldást az Planeták régi problémájára, a gyárilag hiányzó vázszámra!
                    madorka és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      a gyárilag hiányzó vázszámra
                      Sokadszorra is beigazolódott milyen találékony nemzet vagyunk.
                      soveny kedvelte ezt.

Komment

Múlt év augusztusában euforikus állapotban örültem a Pannóniának, amit azóta alkatrészekre szedtem, s egyes alkatrészeket már sikerült is felújítanom, vagy újakat beszereznem. Viszont a papírokkal gondom támadt, ez ügyben kérem hozzáértők segítségét. A motort akkor azonnal elhoztam, nem akartam egy napot sem várni vele, nehogy az eladó meggondolja magát, a forgalmit viszont másnapra ígérték, lévén sötétedő este volt, nem akartunk a nagymamánál zavarkolódni. A motor rendszámát 1986-ban leadták, akkor a forgalmi sarkát a hatóság állítólag levágta. A néhai tulajdonos azóta meghalt, én a fiától vettem meg a motort. Az eladó azóta hiteget, hogy meg fogja találni a forgalmit, csak nincs ideje, vagy éppen elfelejti, vagy miegymás. Kérdezem, ha tudom a néhai tulajdonos minden személyes adatát, a motor adatait, váz- és motorszámot (ezek egyeznek), csak éppen a rendszámra nem emlékszik senki, tudok-e forgalmi másolatot kérni. Vagy várnom kell, míg az eladó hajlandó lesz megkeresni a papírokat. Állítólag ő pár éve még látta a forgalmit, csak nem emlékszik, hol lehet most.

Komment

Nem akarok a világért sem vészmadár lenni, de nagyon gyanús ez a hozzáállás...

Komment

Szervusz . Egy rendszámot ( egy biztosítási, vagy adó igazolási papír , amin szerepel rendszám / a villanyakon nincs rendszámbeütés ? / ) nagyon jó lenne tudni . Póthagytéki eljárást lefolytatni ( előtte tisztázni , kinek a költsége - nagy valószínűséggel a Tied , ha forgalomba szeretnéd állítani a berendezést ) . Utána adás-vételi az örököstől . Egyszerű a dolog , ha az eladó ebben kérdésben pozitívan áll a dolgokhoz . Mondataidból ítélve sajnos nem erre következtettem . Sajnos néha a "papírozás" olyan tetemes költséggel jár , ami az elkészült motor értékének tetemes hányada. A fórumon a többség / én is az "első" -nél /, rózsszín ködben látja meg - rozsdás , hiányos, csak néhány filléres alkatrész kell hozzá és már tökéletes - valószínűleg erősen érzelmi alapon kiválasztott motorját . Ez természetes, hiszen a józan gondolkodás kicsit háttérbe szorul , mert kedvező az ár és mi lesz , ha közben más elviszi .... . Ennyi . Üdvözlettel.

Komment

Szia! Köszönöm a segítő hozzászólást. Azt hittem, a T5-re már nem ütöttek rendszámot, ezért nem is kerestem a villanyakon. Aztán tüzetesen megnéztem, és valóban van ott egy beütés, de nagyon nehezen olvasható. Talán NP-vel kezdődik, de ez sem biztos, és a számok sem mind kivehetők. Világosban megpróbálom majd kibetűzni. Bár én még mindig bízom az eladóban, hogy megtalálja nekem a forgalmit.

Komment

Szervusz . A számok és a betűk fontosak . Az NP - talán NB ? - oldalkocsis fogatra utal , de erre rá lehet kérdezni az eladónál. A rendszám és az örökös segítségével nem reménytelen a helyzet , főleg , ha az örökhagyó volt az egyetlen tulajdonosa a T 5-nek. Eredményről kérnénk egy visszajelzést ( természetesen, ha nem ütközik valamilyen akadályba ) , hogy több, ilyen szituációban lévő társunknak is esetlegesen további "lendületet" adjon . Üdvözlettel.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2013 jan. 27, 19:56.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X