Oldal: 1 / 6 1 2 3 ... UtolsóUtolsó
1-10-ig a(z) 53 találatból

Horror a bázison - a flexelő vizsgabiztos

Az alábbi beszélgetés „Horror a bázison - a flexelő vizsgabiztos” témáról szól, ami a Eredetiségvizsgálat fórumban szerepel Hivatalos ügyek kategóriában; Az alábbi téma folytatása a http://veteran.forum.hu/veteran-jarm...t-hogyan-1041/ címűnek. Külön választottam ezt a részt, mert baljós fordulatot ... ablaktörlő, eredetiségvizsgálat, felújítás, gumi, hegesztés

Új tag
    Összes hozzászólás
    24

Horror a bázison - a flexelő vizsgabiztos

Az alábbi téma folytatása a Kössek biztosítást, de hogyan? címűnek. Külön választottam ezt a részt, mert baljós fordulatot vett a történet…
    TZ

Kötöttem egy olyan biztosítást, ahol csak az alkuszi megbízás és forgalmi elküldés van meg, elmentem ocsmányirodába azt mondták megfelel...Nagy örömmel indultam Eredetiségvizsgára és Müszakira. Odaérek, leteszem a motort, és várok. Majd közlik, hogy fáradjak a váróba és szólnak ha készen van. Nagyon nem szívesen, de kimentem a váróba és magára hagytam az én szemem fényét. 30 perc múlva szólnak, hogy gond van...Ekkor már kezdtem aggódni...Majd bevezetett a terembe és mutatja a motort mi a baj... „A vázszám nem olvasható” mondta az ürge...És amíg én bent vártam, ő neki esett flexel a friss festésnek és szépen a fémig lecsiszolta a festést. Mondván „Úgy gondolta így jobban fog látszódni”...Meg apádba a méteres f... Esetleg engem mint tulajdonost nem kellett volna megkérdezni???...Most fáradhatok a Vas Gerebenbe és panaszolhatom a dolgot. Jó esetben visszaütik a számot, rossz esetben kapok egy újat és ugrott, hogy veterán motorom legyen... És akkor még a motor a semmiféle rendzserben nincsen benne így nem kapok papírt, hogy műszakira viszem. Szépen fű alatt, kell oda mennem és ha a rendőr meg szépen rámvillog pisloghatok, hogy ezt most hogy dumálom ki...
    Jó kezdet meg kell hagyni...

Aki véletlenül Budapesten él és Soroksári lakos, de lehet Erzsébetis Semmi féle képpen ne vigye motorját netán autóját a Jahn Ferenc korház mögötti kijelölt vizsga helyre. Sött ha van olyan ismerőse aki oda vinné, nagyon gyorsan beszélje le róla. Vadállatok dolgoznak ott.

Utoljára módosítva: TZ által : 2012 jan. 21 16:34 Oka: Téma kettéválasztása
    ApaE és mir-mur kifejezte a tetszését.

Támogató -t5- logója
    Összes hozzászólás
    338
    Hú basszus, ez gáz! Sajnálom...

Támogató kollarg logója
    Összes hozzászólás
    190
    Őszinte részvétem.

Egyáltalán, ha vizsgaállomáson dolgozik, ahol gondolom eredetiségvizsgát is csinálnak, akkor hogy gondolhatja hogyha elkezd lecsiszolni a vázszámot tartalmazó egész területből, akkor jelentősen jobban fog látszani?
    Ő most tulajdonképpen kárt tett a te járműveden szereplő azonosítóban, azaz még olvashatatlanabb lett?

Tag
    Összes hozzászólás
    96
    Sziasztok!

Műszaki vizsgához akkor kell biztosítás, ha az forgalomban van. Ha ezer éves szürke forgalmis, de abban nem szerepel, hogy ki van vonva-időlegesen vagy véglegesen (mert akkor még volt ilyen)-akkor kell biztosítás. Ha valamilyen úton-módon ki van vonva, esetleg kitiltva, akkor vizsgához nem kell, csak az okmányirodába az ismételt forgalomba helyezéshez, ahová már a sikeres vizsgán kapott Műszaki Adatlappal kell menni. Meghatalmazás abban az esetben kell, ha nem tulaj, üzembentartó, vagy az adásvételin szereplő vevő viszi a gépet. El lehet ezt sumákolni, de nem érdemes, mert ha gáz van, akkor okirat hamisitás...
    Erdetvizsgára nem kell biztosítás.

Az a vizsgabiztos, mely állat módjára távolítja el a festéket az alvázszámról, nemcsak paraszt, de jogszerűtlen.
    Persze, ha a tulaj beleegyezik, akkor okés, de nem lehet rongálni így a járművet. Erdetvizsgán sem szabad az alvázszámot oldószerrel tisztítani. Mókás lenne mondjuk egy Maybach-on felmaratni a festéket... Haza má' nem kéne menni. Vagy megtudná az ember, milyen törött kézzel a véres orrát törölgetni. Komolyra fordítva a szót, kárt okozni ügyfélnek nem szabad.

Egy vizsgabiztos (szerintem a jobbik fajtából) tisztelettel...

Még annyi, hogy a biztosítóban megkötik vázszámra a felelősség biztosítást. Nekem is így volt az Mz-m esetében, mikor megkaptam a forgalmit, és az új rendszámot, be kellett mennem megint, és a szerződést módosították. (beírták a rendszámot) Ennyi, menni kell a dolognak. Ez a káendhánál volt.

soveny, ApaE, -t5- és 2 további tag olvasták örömmel.

Támogató mir-mur logója
    Összes hozzászólás
    329
    Élő apróhirdetései
    1
    Izs oldalkocsit keresek, cserélek.
    Sajnos várható hogy új számot fogsz kapni. Nem biztos hogy beütik, hanem kapsz egy „AF” bilétát amit majd felszegecselhetsz. Jobban járnál ha privátban felvennéd a kapcsolatot egy rendes vizsgabiztossal. Kecskemét nincs olyan messze.
    Bocsánatot kérek Gabó-Racingtól, hogy az ő farkával...

Tag
    Összes hozzászólás
    96
    Ha kiizélték a vázszámot, azonosításra alkalmatlan, akkor már nincs mit tenni, csak esetleg megfizettetni a kárt, azzal aki elk*rta. Tudom, ez nem egyszerű, és nem csak anyagi oldala van.
    A számot nem ütik újra, nem is kap „AF”-et, hanem hatósági eljárás keretében, új, utólagos vázszámot ütnek bele, ami minden esetben 17 karakteres, úgy kezdődik, TSC... Viszont bárhol elfogadják, mivel ez nemzetközi megállapodás alapján agyalták ki. Persze ez már nem az eredeti..
    A költség vonzata így este nem a kellemes, jó álmokat segíti elő: először is átalakítási engedély (11800-), ezzel adják meg jogilag az új számot, amit műszaki vizsga alkalmával az NKH-nál bele ütnek. Ja, előtte eredetvizsga (asszem 17e), ha van tulaj váltás, ha nincs. Hatósági vizsga, mint ahogy mondottam volt NKH-nál, 4300- körül+ a vizsgadíj 50%-a a beütés felára. Majd tokmány iroda: törzskönyv + forgami. (6000+6000=12000-).
    És ha mindez megvan, akkor tuti hogy valamelyik fakezű NKH-s elrontja a beütést, vagy csúnya lesz, de olyat is láttam, hogy kihagytak egy karaktert. Hát az tragikomédia volt...

Nem irigyellek, teljes az együttérzésem, és őszinte is.
    (soraimból sejthetitek, nem vagyok NKH-s, de voltam, és elég volt )

mir-mur örült ennek az írásnak.

Administrator
    Összes hozzászólás
    631
    Blog bejegyzések
    5
    Idézet Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És amíg én bent vártam, ő neki esett flexel a friss festésnek és szépen a fémig lecsiszolta a festést. ... Jó esetben visszaütik a számot, rossz esetben kapok egy újat és ugrott, hogy veterán motorom legyen...
    Nekem ebből most nem világos, hogy maga a számsorozat is károsodott-e (tehát nekiállt flexelni a csövet), vagy „csak” drótkoronggal lebontotta a festést? Természetesen ez utóbbi is finoman szólva horror, de talán jobbak az esélyeid, ha csak a festék van oda, és maga a szám nem sérült.

Új tag
    Összes hozzászólás
    24
    soveny!
    Maga a szám sorozat is károsodott.
    Bementem a Vas Gerebenbe és mondták, hogy ha tényleg ki flexelték akkor mennyek a rendőrségre...Nyomozást indítanak stb...Magyarán egy év múlva forgalomba helyeztethetném a motor ugyan csak egy új számmal, így azt csináltam, hogy elvittem egy másik eredetiség vizsgálóhoz és mondtam neki, hogy természetesen úton kopott el, így holnap megyek és intézem hogy új számot kapjon.
    Gabó_Racing nagyon szépen kifejtett mindent.
    Még annyival egészíteném ki, hogy új rendszám vmi 5000, rá a matrica plusz vmi 500 Ft, átírási illeték nekem valami 3600 Ft. Szóval ha most tényleg rá jön az átalakítási engedély ára amivel én nem számoltam, igen csak a zsebem mélyére kell nyúlni.
    Köszönöm mindenkinek aki próbált/próbál segíteni. Tényleg nagyon rendesek vagytok.

TZ
    TZ nem elérhető
    Administrator TZ logója
    Összes hozzászólás
    865
    Blog bejegyzések
    2
    Teljesen el vagyok képedve. Igazi horror témává voltozott ez a beszélgetés. Csak azért nem írom le a kavargó gondolataimat, mert nem szeretnélek Kopaszka, jobban felidegesíteni. Nagyon sajnálom, hogy így jártál... De ez nonszensz, messze túlmutat azon a munkamorálon, amiről a párhuzamos témában beszélgettünk. Akárhogy nézem, ez bűncselekmény.

„Másképp lát, aki motorkerékpáron vakációzik. Az autó kirekeszt a világból, nem is eszmélhetsz, hogy képernyő előtt ülsz megint. Tehetetlen szemlélője vagy a jelenségek vonulásának. A motorkerékpárnak nincs képernyője. Kapcsolatba kerülsz mindennel. Nem is nézed már, annyira részese vagy, és a jelenlét érzése lenyűgöz.” - Robert M. Pirsig: A Zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete

Új tag
    Összes hozzászólás
    24
    Sikerült a vizsga. Bár az első fékem majdnem megbukott a pados mérésen.
    Megkapta az új alvázszámot. Ezeknek már nem elég egy helyre beütni az alvázszámot. Két különböző helyre kellett beütniük. Holnap irány az okmányiroda és végre vége a megpróbáltatásoknak.
    Köszönöm mindenki támogatását és segítségét.

soveny, ApaE, OdinHEM és 2 további tag olvasták örömmel.

Oldal: 1 / 6 1 2 3 ... UtolsóUtolsó

Téma információk

Users Browsing this Thread

Jelenleg 1 látogató olvassa a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •