Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motor vásárlás előtt állok.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ha nem megy át akkor ne vedd meg!!! Sőt az eredeti tulaj is számíthat egy két kellemetlen kérdésre...

Komment

Köszönöm a segítséget.

Komment

Az eredetvizsgálaton akkor bukik meg a jármű, ha körözés alatt áll, vagy külső beavatkozási nyomokat találnak az egyedi azonosítóiban a gépezetnek. (átütés, kicsiszolás, okosságok stb..)
        sepy, OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Akkor a vásárlás úgy történik, hogy együtt elvisszük a motort eredetiségvizsgálatra, ha ott átmegy akkor megveszem vagy megveszem és én viszem el? Azt mondta az eladó, hogy nincs rajta műszaki, de így könnyebb átíratni mert egszerre lesz meg minden. A korábban leírtakból viszont nem ez derül ki.

Most látom dott szintén szegedi, van szegeden kimondott Pannonia szerelő?

Komment

desantos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Akkor a vásárlás úgy történik, hogy együtt elvisszük a motort eredetiségvizsgálatra, ha ott átmegy akkor megveszem vagy megveszem és én viszem el?
            Alku tárgya.Vagy Te viszed el,ha nem kóser visszatolod és kéred vissza a lét, vagy Ő viszi el és odaadja neked az ott kapott papírokat mikor megírjátok az adás-vételit, vagy elviszitek ketten.Ízlés kérdése.

Komment

Hello Desantos!
              Szívesen segítek amiben tudok, nem is vettem észre, hogy szegedi vagy.
              Amikor rendbe akartam rakatni a blokkot, elvittem pár "nagy szakihoz" akiket itt ajánlottak.
              Egyszerűen nem vállalta senki. (öreg vagyok én már hozzá, nincs alkatrész, nem biztos hogy jól sikerül összerakni stb) - Pedig megvolt rá a pénz.
              Így én újítottam fel a blokkot, nem bántam meg. - Sajnos szerelőt nem igazán tudok, azóta magam szerelem a motorjaimat.

Ps: Úgy gondolod hogy nem menne át az eredetiség vizsgán? Van egy ilyen sejtésed, vagy erre utaló "nyomod" ?
              - vagy pusztán csak izgulsz az eredetvizsga miatt?
              Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 ápr. 12, 22:57.

Komment

Szia Dott!

Köszönöm, élni fogok vele.

Azért kérdeztem, mert kinéztem egy motort aminek új rendszáma van, új forgalmija és törzskönyve. Viszont lejárt a műszakija. A tulaj azt mondta, hogy így könnyebb elintézni a papírokat mármint lejárt műszakival, ennek a hátterét szerettem volna megérteni. Illetve én azt gondoltam, hogy megnézem, kipróbálom ha tetszik akkor megveszem és hazahozom. A korában írtak alapján érdemes az eredetiségvizsgálatot vásárlás előtt elvégezni az adott városban. Csak izgulok.

Technikai problémája, hogy néha kiugrik az egyesből. A tulaj valami karról beszélt. Ez költséges javítás lehet?

Attila86 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Alku tárgya.Vagy Te viszed el,ha nem kóser visszatolod és kéred vissza a lét, vagy Ő viszi el és odaadja neked az ott kapott papírokat mikor megírjátok az adás-vételit, vagy elviszitek ketten.Ízlés kérdése.
                Most már kezdem értem ezt az eredetiségvizsgálat eljárási rendjét.

Komment

Tisztelt Desantos! lényeges, hogy az eladó neve szerepeljen a forgalmiba nagyon lényeges ha nem volt kivonatva a forgalomból éljen a biztosítása a vásárlás napjáig mert máskülönben büntet a biztosító!. Ha oké az adásvételi napján kössél nevedre szóló biztosítást és lehet eredetiségi vizsgálatra vinni a gépet. Annak a papírjával az adásvételivel és a biztosítás papírjával /15 napon belül az adásvételtől /irány az okmány iroda.Lesz nevedre szóló forgalmi és mehet a gép a műszakira. Fontos a biztosítás ha nem volt kivonva a forgalomból !!., mert napi súlyos forintokat számol fel a biztosító amit meg kell fizetni,hogy újból biztosítást lehessen rá kötni. Nem működik már az ,hogy majd másiknál újra kötjük és nem árt e súlyadó után érdeklődni az illetékes önkormányzatnál.!A sorrend fontos a műszakiig. Átlátható ez csak sokszor a mellébeszélés a kevésbé őszinte eladó által megkavarja a folyamatot. Nem érdemes sokadik tulajdonostól gépet venni és utána szaladgálni hozzájuk, hogy én lettem az új tulaj írjunk új adásvételit. Közben pedig nincs rendezve évek óta sem a biztosítás sem az adója. Talán ennyit erről már így is sokat jár a szám! Üdv. Sepy.
                  sinter és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Kedves Sepy!

Köszönöm. Most már minden a helyére került, készítem az algoritmust . Az is nyilvánvalóvá vállt, hogy semmi előny nincs abból, hogy nincs meg a műszakija.

Komment

Köszönöm a segítségeteket.
                      Péntektől boldog tulajdonosa vagyok egy Pannonia T5-H-nak az 1969-es évekből.
                      sricsi70, sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Vagy fotót,vagy képet vagy mindkettőt!!!
                        Sok balesetmentes kilométert!!
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Köszönöm! Hamarosan lesznek képek.
                          CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Péntektől boldog tulajdonosa vagyok egy Pannonia T5-H-nak az 1969-es évekből
                            Gratulálok márkatárs! Az enyém '71-es T5-H.

Komment

Köszönöm.
                              Apropó az átírási költségeim, úgy hogy nem volt műszaki a motoron, de volt új rendszám, törzskönyv, biztosítás és súlyadó.

Műszaki állomáson:
                              Előzetes Műszaki átvizsg. MKP: 4995 Ft
                              Hatósági vdíj 20% MKP : 872 Ft
                              K. eredet vizs 40% MKP 500 ccm-ig: 6200 Ft
                              Időszakos műszaki vizsga: 3490 Ft
                              Előzetes eredetiségvizsgálat hatósági díja: 9300 Ft.

A műszaki állomáson fizetett összesen: 24857 FT

Okmányiroda:
                              Visszterhes vagyonátruházási illeték: 3600 Ft
                              Törzskönyv kiállítás: 6000 Ft
                              Forgalmi engedély kiállítás: 6000 Ft
                              Műszaki matricák: kb 550 Ft

Okmányirodában összesen fizetett: 16 150 Ft

Éves Kötelező Felelősségbiztosítás díja a baleseti adóval: 2589 Ft

Összesen: 43595 Ft kerekítésekkel.

Kár volt összesítenem.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: desantos; 2013 ápr. 27, 10:37.
                              mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Kár volt összesítenem
                                Sebaj! most már az élvezetesebb része jön! (remélhetőleg)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X