Ha nem megy át akkor ne vedd meg!!! Sőt az eredeti tulaj is számíthat egy két kellemetlen kérdésre...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Motor vásárlás előtt állok.
Collapse
X
-
Akkor a vásárlás úgy történik, hogy együtt elvisszük a motort eredetiségvizsgálatra, ha ott átmegy akkor megveszem vagy megveszem és én viszem el? Azt mondta az eladó, hogy nincs rajta műszaki, de így könnyebb átíratni mert egszerre lesz meg minden. A korábban leírtakból viszont nem ez derül ki.
Most látom dott szintén szegedi, van szegeden kimondott Pannonia szerelő?
Komment
-
desantos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor a vásárlás úgy történik, hogy együtt elvisszük a motort eredetiségvizsgálatra, ha ott átmegy akkor megveszem vagy megveszem és én viszem el?
Komment
-
Hello Desantos!
Szívesen segítek amiben tudok, nem is vettem észre, hogy szegedi vagy.
Amikor rendbe akartam rakatni a blokkot, elvittem pár "nagy szakihoz" akiket itt ajánlottak.
Egyszerűen nem vállalta senki. (öreg vagyok én már hozzá, nincs alkatrész, nem biztos hogy jól sikerül összerakni stb) - Pedig megvolt rá a pénz.
Így én újítottam fel a blokkot, nem bántam meg. - Sajnos szerelőt nem igazán tudok, azóta magam szerelem a motorjaimat.
Ps: Úgy gondolod hogy nem menne át az eredetiség vizsgán? Van egy ilyen sejtésed, vagy erre utaló "nyomod" ?
- vagy pusztán csak izgulsz az eredetvizsga miatt?Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 ápr. 12, 22:57.
Komment
-
Szia Dott!
Köszönöm, élni fogok vele.
Azért kérdeztem, mert kinéztem egy motort aminek új rendszáma van, új forgalmija és törzskönyve. Viszont lejárt a műszakija. A tulaj azt mondta, hogy így könnyebb elintézni a papírokat mármint lejárt műszakival, ennek a hátterét szerettem volna megérteni. Illetve én azt gondoltam, hogy megnézem, kipróbálom ha tetszik akkor megveszem és hazahozom. A korában írtak alapján érdemes az eredetiségvizsgálatot vásárlás előtt elvégezni az adott városban. Csak izgulok.
Technikai problémája, hogy néha kiugrik az egyesből. A tulaj valami karról beszélt. Ez költséges javítás lehet?
Attila86 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAlku tárgya.Vagy Te viszed el,ha nem kóser visszatolod és kéred vissza a lét, vagy Ő viszi el és odaadja neked az ott kapott papírokat mikor megírjátok az adás-vételit, vagy elviszitek ketten.Ízlés kérdése.
Komment
-
Tisztelt Desantos! lényeges, hogy az eladó neve szerepeljen a forgalmiba nagyon lényeges ha nem volt kivonatva a forgalomból éljen a biztosítása a vásárlás napjáig mert máskülönben büntet a biztosító!. Ha oké az adásvételi napján kössél nevedre szóló biztosítást és lehet eredetiségi vizsgálatra vinni a gépet. Annak a papírjával az adásvételivel és a biztosítás papírjával /15 napon belül az adásvételtől /irány az okmány iroda.Lesz nevedre szóló forgalmi és mehet a gép a műszakira. Fontos a biztosítás ha nem volt kivonva a forgalomból !!., mert napi súlyos forintokat számol fel a biztosító amit meg kell fizetni,hogy újból biztosítást lehessen rá kötni. Nem működik már az ,hogy majd másiknál újra kötjük és nem árt e súlyadó után érdeklődni az illetékes önkormányzatnál.!A sorrend fontos a műszakiig. Átlátható ez csak sokszor a mellébeszélés a kevésbé őszinte eladó által megkavarja a folyamatot. Nem érdemes sokadik tulajdonostól gépet venni és utána szaladgálni hozzájuk, hogy én lettem az új tulaj írjunk új adásvételit. Közben pedig nincs rendezve évek óta sem a biztosítás sem az adója. Talán ennyit erről már így is sokat jár a szám! Üdv. Sepy.
- 2 likes
Komment
-
desantos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePéntektől boldog tulajdonosa vagyok egy Pannonia T5-H-nak az 1969-es évekből
Komment
-
Köszönöm.
Apropó az átírási költségeim, úgy hogy nem volt műszaki a motoron, de volt új rendszám, törzskönyv, biztosítás és súlyadó.
Műszaki állomáson:
Előzetes Műszaki átvizsg. MKP: 4995 Ft
Hatósági vdíj 20% MKP : 872 Ft
K. eredet vizs 40% MKP 500 ccm-ig: 6200 Ft
Időszakos műszaki vizsga: 3490 Ft
Előzetes eredetiségvizsgálat hatósági díja: 9300 Ft.
A műszaki állomáson fizetett összesen: 24857 FT
Okmányiroda:
Visszterhes vagyonátruházási illeték: 3600 Ft
Törzskönyv kiállítás: 6000 Ft
Forgalmi engedély kiállítás: 6000 Ft
Műszaki matricák: kb 550 Ft
Okmányirodában összesen fizetett: 16 150 Ft
Éves Kötelező Felelősségbiztosítás díja a baleseti adóval: 2589 Ft
Összesen: 43595 Ft kerekítésekkel.
Kár volt összesítenem.Utoljára szerkesztve a következő által: desantos; 2013 ápr. 27, 10:37.mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
desantos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKár volt összesítenem
Komment
Komment