Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Új vagyok,bemutatkoznék.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Új vagyok,bemutatkoznék.

Pannoniás családból származom. Apám Csepellel kezdte, aztán jöttek a T1, majd a T5-ös pancsik.
    Az első komoly mocim egy 0 szériás P20-as volt, majd 21 és egy 74-es lux. Jelenleg egy 1969-es, P10-esel járok napi szinten. Szeretem a pancsikat, de igazából minden öreg vas megdobogtatja a szívem.
    Ennyit magamról dióhéjban.

Üdvözöllek. A helyes írásom siralmas (tudom) DE a PannÓnia az PANNÓNIA nem pedig Pannonia. Én is háklis vagyok erre, de nem csak én.:-))) Egy Pannóniás családból származó csak nem írja helytelenül.:-))))
    korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt Pali61, üdvözöllek a fórumon!
      Remélem megtalálod itt számításodat!

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      DE a PannÓnia az PANNÓNIA nem pedig Pannonia
      Én úgy tudom, hogy mind a kettő írásmód helyes.
      Példaképp itt egy tankembléma:
      Click image for larger version

Name:	Pannónia embléma.JPG
Views:	1
Size:	23.2 KB
ID:	131907
      Lehet, hogy lemaradt az ékezet?
      Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 aug. 31, 10:17.
      sepy és soveny kedvelte ezt.

Komment

Szia TUZI! Lőrincze tanár úr csókoltat. Számtalan helyen lehet olvasni ékezet nélkül. A gyári emblémáról is hiányzik az ékezet, Így hát nem Én vagyok a legnagyobb ludas. Arról nem-is beszélve, ha már a bemutatkozásán b.....gatják az embert, nem igazán nyerő. A hétvégén utazom, ezért csak hétfőn tudok be kukkolni. Addig is mindenki vigyázzon magára, széles utat.
        UK és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Bocsánat , nem b.... talak, vagy ha igen akkor azt hiszem igen finoman.:-))) Lehet hogy én tévedek, de én csak is ékezettel merem leírni, mert így lettem oktatva, nálam ezerszer Pannóniához jobban értőktől. Lehet hogy Ők is tévednek? Nem tartom valószínűnek, azok után , hogy tökéletesen megvagyok győződve arról , hogy minden fellelhető infó birtokában vannak amit manapság tudni lehet a Pannóniáról.:-))) Viszont ezek után nem teszem szóvá sehol, max. magamban füstölgök.:-)))) Ja és én természetesen maradok a Pannóniás verziónál.:-))))

Komment

DE a PannÓnia az PANNÓNIA nem pedig Pannonia. Én is háklis vagyok erre, de nem csak én.:-))) [...] Egy Pannóniás családból származó csak nem írja helytelenül.:-))))
            Lehet, hogy tényleg nem? Egy gyors keresést végeztem most az interneten, az eredmény ez alapján:
            Pannonia-Pannónia 7:2.

Néhány dokumentum (több gyári kezelési könyv), ahol Pannonia-ként szerepel:

• Csepel Pannonia-250 (alias TL) kezelési... ,

• Pannonia motorkerékpárok kezelése... (TL 250 F, TL 250 D, TL 250 B típusok)
            • Pannonia 250cm3-es TLT és TLF típusú motorkerékpár...

• Pannonia 250 (T5-T6-T7) kezelési utasítás
            • P10 típusú 250ccm Pannonia motorkerékpár kezelési utasítása
            • P10H típusú 250ccm Pannonia motorkerékpár kezelési utasítása
            • Pannonia P21 alkatrész jegyzék

Ahol pedig Pannónia, hosszú o-val:
            • Így gondozd a Pannóniádat Click image for larger version

Name:	64831.jpg
Size:	164.9 KB
ID:	131923
            • Pannónia motorkerékpárok kezelése és javítása Click image for larger version

Name:	foto (2).jpg
Size:	28.7 KB
ID:	131924

Ez persze nem reprezentatív felmérés, de ez alapján én természetesen maradok a Pannoniás verziónál.
            sepy, UK és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv Kedves Olvtársak!

Az eredeti latin írásmód szerint a Pannonia a helyes változat,de elterjedt és elfogadott a Pannónia is.A vita kezdete óta gyorsan átnéztem,hogy az AM-okban melyik a gyakrabban előforduló írásmód.Sokkal gyakoribb a hosszú "Ó"-s ,főleg Rózsa György cikkeiben.
              soveny kedvelte ezt.

Komment

Hurrá!!! Ezek szerint sikerült egy soha véget nem érő vitát generálnom.:-)))) Én azt javaslom, ezek után mindenki írja a neki tetsző megoldást. Én biztos nem forszírozom még egyszer (kellet ez nekem), de jól megjegyzem, és várom az alkalmat , hogy az általam igen nagyra becsült, tisztelt, és tudásukat 100% elismert emberkéknek feldobjam a magas labdát. Jó bulilesz.:-)))))))
                sepy, mittom és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Pannonia ide.Pannónia oda nem probléma. DE! :A pancsi-ért itt sokan harapnak!

Komment

barna eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A pancsi-ért itt sokan harapnak!
                    Nincs jobb dolguk?

Miért kell mindenért egymást b...ni? Jó, hogy nem már ettől függ, hogy ki az igazi veterános.
                    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Üdv köztünk Pali61!
                      Ne izgulj, nem baszogat itt senki senkit, bár volt már 1-2 kisebb nézeteltérés errefelé, de az leginkább a hangsúlyozás hiánya miatt következik be. Itt ha valamit baszogatásnak vélsz az 99%-ban csak viccelődés, vagy humorizálás. Ha valaki tényleg baszogatni akar valakit akkor azt teljesen egyértelműen teszi, mindenféle jópofa körítés nélkül.

Hurrá!!! Ezek szerint sikerült egy soha véget nem érő vitát generálnom.:-))))
                      Szerintem ezt a vitát csak a névadó tudná lezárni.
                      Amúgy a pancsit én is használom néha de mikor valaki a "pancser" kifejezést használja a motor megnevezésére az már engem is bosszant.

Komment

:-)))) Becézés az egy más forma.
                        Szerintem.
                        Mondom én a drága egyetlen nejemnek is , hogy bogárkám, még sem sértődik meg.:-) Max. ha hozzá teszem , hogy a tetű is egy bogár.:-))))))) Bár kivágja magát mert közli, a tetű nem bogár hanem rovar.:-)))))))

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X