Sziasztok, Gábor vagyok ! Engem is "megfertőzött" a régi járművek szeretete.Már van egy VW bogarunk és egy UAZ-unk . Most egy P-21lux-ot szeretnék csinálni ,mert fiatal koromban volt egy ,de sajnos el kellett adnom.Érdemes okmányok nélkülit megcsinálni? Erre volna most egy jónak tűnő lehetőségem.Minden tapasztalatot segítséget szívesen fogadok!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia P-21
Collapse
X
-
Nagyon szép a motorod!
Amúgy az én jelöltem teljesen szét van szedve ,az alkatrészek szépen megtisztítva homok szórva ,elvileg majdnem minden meg van hozzá(??) ,a kerekek a tank és a kipufogók biztosan hiányoznak,ezeket be lehet szerezni.Vannak hozzá Lucas lámpák indexek,meg egyéb a lux változatra jellemző alkatrészek.(Mondjuk elég nehéz pontosan beazonosítani,hogy melyik típust mikor milyen alkatrészekkel szereltek.Ezzel majd később foglalkozom,ha meg van a motor.) Vajon így mennyit érhet? Bár ennyi infóból ezt nehéz megmondani.Valószínűleg nem lehet majd forgalomba helyezni.zahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Több optimizmust kérem !!!!
Először is : ahogy írtam - van adásvételi a valós tulajtól ????? Ha nincs , fel kell hajtani !!!! A valódi tulaj , ha P 21 lux -a volt , csípőből vágja a rendszámot !!! ha ő nem , akkor az akitől ő vette !!! és ez már elég lehet az üdvösséghez .....
Az hogy szét van szedve teljesen inreleváns . Én egy vázból , és egy blokk-középből kezdtem . Azt kerestem meg akitől vettem a vasat még '91-ben , aki rutinosan elhallgatta , hogy a sógorától szerezte még '87-ben , de nem írtak papírt ... de viszont a hosszas érdeklődésemre kibökte , hogy kb hol lakott akitől vette , és hogy hívták emlékei szerint ... Amikor megkeresteem az úriembert és előadtam a bajom , azzal kezdte : tudok mindenről , a sógorom már elmesélt mindent ... (a k..va életbe , nem lehetett volna megmondani a frankót !!!! ) A rendszámra irányuló kérdésre , kapásból vágta a választ , elmesélte a vas teljes történetét , mindent egyeztettünk , alapvetően igen pozitívan állt a dolgokhoz ! Csak egy (kissé hitetlenül előadott kérése volt az , hogy ha valaha kész lesz vigyem el hozzá megmutatni ... , hát elvittem ! )
Mennyit érhet ??? Fénykép van ??? (főleg a blokkról , és a KM kihajtásról ... ) Papírokra remény van ??? Kerekek megegyeznek minden kéthengeressel , és P12-vel ... ,fékdobok meg az összes 67 utánival ... vagyis csak két ráfot kell 18-ast venned , meg egy garnitúra küllőt Csatári Sanyi bácsitól beszerezned , a kétkulcsos első féklap már neccesebb ... . A kipu-val kapcsolatban keresd meg Pristyák Lászlót Nyírergyházán a Rezeda utcában .... , talán még könyök is akad , sőt láncvédő féleség is . A tank minden P sorozatú pannóniával egyezik , kivéve ha kétcsapos... azt meg meg lehet csinálni .
emu, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Kedves Szaktársak!
Egy ilyen motorra sikerült szert tennem. Igaz,hogy nem Lux ,de nagyon jónak tűnik.Úgy,hogy kezdődhet a móka!
3 képekTotal, Lemezjáték és 6 további látogató kedvelte ezt.
- 8 likes
Komment
-
Nem tudom,ezt honnan lehet tudni? Amúgy valóban elég szépen egyben van .Kaptam hozzá egy javítható 21-es sárvédőt és láncvédőt is. Gyári fényezés, még a tank belseje is hibátlan.Azért újra szeretném fényezni az első sárvédő meg a láncvédő miatt. Ha tudtok (lehetőleg Dunakeszi ) közelében jó fényezőt aki csíkozni is tud akkor írjátok meg ,köszönöm. Ha távolabb van az se baj .Utoljára szerkesztve a következő által: kajli67; 2018 aug. 29, 22:40.
Komment
-
kajli67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem tudom,ezt honnan lehet tudni?
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa eredeti a fényezés... akkor csak hozzá kell fújni a pótolandó részeket. (szerintem) Eredetiben értékesebb és ritkább.
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Alvázszámból .. leginkább . De a külső jegyek is árulkodhatnak , pl kitámasztás , vagy annak hiánya a hengerfejnél , + km or tipusa , kör , vagy félkör keresztmetszetű első sárvédő merevítés ...
Komment
-
kajli67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen , igazad van .A tankon eléggé le van kopva a csíkozás ezért gondoltam az újrafényezésre . Vajon a csíkok pótlása jó megoldás,vagy inkább hagyjam így ?
Gyönyörű ez a motor, és eredetiségében a értékesebb, mint egy újra fényezett...Nyilván, ha valami rossz állapotban van, azt újra kell fényezni, de ez nem az...
Nálam tapasztaltabb veterános mondta, hogy: "...Tudod, egy eredeti állapotú festésű bármikor fel lehet újítani, de egy felújítottból, már soha nem tudsz eredetit csinálni!..."
- 8 likes
Komment
Komment