Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Rometó

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ekkor halószínű hogy gyenge, kicsi a kompresszió?

Komment

Ha nem megfelelő dugattyú és gyűrű van bennne akkor igen.

Komment

A gyűrű megfelelő de a dugó nem.

Komment

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban hogy ,hogyan lehetne a benzintankból azt a besűrűsödött olajat eltávolítani.Egy tíz éve félretolt motor amibe benne maradt a benzin.Sűrű ragacsos anyag lett belőle.

Komment

Ha nincs berozsdásodva a tank belülről akkor fel tudod hígítani benzinnel, ekkor a nagyja kijön, majd ami hozzátapadt a falához azt féktisztítóval illetve folytószelep tisztító spray-vel ki tudod oldani.
            Amúgy nekem is van egy Rometom amit talpra szeretnék állítani
            Üdv
            soveny és Rometó kedvelte ezt.

Komment

Kösz megpróbálom amit írtál.Ajánlották nekem a hígítót is neked erről mi a véleményed?

Állítsd is talpra a Rometedet nagyon jó kis motorok,és lépj be te is a Romet klubba.
              sinter kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Az üzemanyagtartály tisztításáról,igen bőséges irodalom van már a fórumon,-amennyiben mindet elsajátítjátok,akár nagy doktorit is írhattok a témában.A legjobb megoldásnak a Nagyfékdobos (alias Ring Pityu) fórumtársunk ötletét tartom,mert nem kell hozzá semmi vegyszer,meg egyéb trutyi,-melyből a használat után,még "truttyabb-trutty" lesz és csak szennyezzük vele a környezetet.Az utókor meg majd csak csodálkozik,hogy a kertben a tarackon kívül semmi nem terem meg,-tehát vigyázzatok a vegyszerekkel és a technikán túl gondoljatok a környezetre is!Click image for larger version

Name:	tisztítás.jpg
Views:	1
Size:	102.1 KB
ID:	134474

Tanulmányozzátok a feltöltött hozzászólást,elég nehezen találtam meg,de remélem ez segíteni fog.

Üdvözlettel:Che
                soveny és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Üdv!Köszönöm a tanácsokat.Kipróbálom a betonkeverős módszert van egy hatalmas keverőm nem gondoltam hogy erre is fogom használni. Remélem beválik.

Komment

A betonkeverős módszer akkor jó ha már száraz belülről a tank. Én kb 1méter láncot tettem bele. Csak úgy porzott a tank.
                    Ameddig viszont ragacs van belül addig beleragad a szutyok, tehát ki kell oldani valamivel belőle és aztán mehet a keverő.
                    Tuti jó lesz a hatás, én már 3 tankot csináltam és mind megmenekült.

Komment

Szervusz Kedves Sintér!

Ami nem száraz,azt ki lehet szárítani,-mondjuk a nagyja "trutyit",a tankba dugdosott ronggyal,papírral felitatni,-majd kitenni a napra,vagy ha nincs éppen napos idő,-hajszárítóval ki lehet szárítani,és utána jöhet az üvegcserép,greslap törmelék,forróvíz és a betonkeverő és máris "pörögnek",a szutykok,lefelé,közben lehet dúdolni,a "most múlik csendesen"-t.

Üdvözlettel:Che
                      korompaiistvan és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Üdv Che!
                        Én is úgy értettem,hogy a tank oldalára feltapadt trutyit először ki kell szárítani ( én féktisztítót fújtan bele egy keveset az gyorsan kiszárítja és elpárolog) és utána mehet bele a törmelék. Amit levert belülről azt sűritett levegővel időközönként kifúvattam addig míg tiszta nem lett. Nagyjából ennyi.
                        korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítségeket! Még arra lennék kíváncsi hogy mivel lenne a legcélszerűbb bekenni a Jawa Mustang megszakítóbütyöknél lévő szivacsot.

Komment

Rometó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            mivel lenne a legcélszerűbb bekenni a Jawa Mustang megszakítóbütyöknél lévő szivacsot
                            Én a műszerolajat ajánlanám - azt használtam mágnesgyújtókban és a Pannoniámban is az van a szövetben.
                            Nem kell hogy csöpögjön belőle, elég hogyha két ujjad között kicsit megnyomod akkor olajos maradjon a kezed. Újraolajzás minden gyújtásállításnál természetesen.
                            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ez nagyon gyors volt.Köszi! És milyen időközönként kell újraolajozni?

Komment

Rometó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                És milyen időközönként kell újraolajozni?
                                Rometem nem volt és megeshet hogy nem is lesz - nem tudom mekkora a szivacs és mennyire tartja az olajat. Úgyhogy amikor gyújtást állítasz vagy ellenőrzöl, akkor célszerű ezt is csinálni. Aztán értelemszerűen ha nagyon száraznak tűnne mondjuk a következő állítás/ellenőrzés alkalmával, akkor gyakrabban ellenőrizni - célszerű, mert lassabban fog elkopni a műanyag emelője a megszakítónak.

A kezelési utasításban nincs erre valamiféle adat?
                                korompaiistvan kedvelte ezt.
                                There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X