Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson S50 gyújtótekercs újratekercselése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #31
    Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a megszakító.
    AKA márkájú mexa. A lába, ami rögzíti az alaplapban ide-oda mozog tized mm-eket. Megpróbálom összesajtolni szakszerűen!, de attól félek ebből újat kell vennem.

    Nem kell félni , újat kell venni , mert ez a gyujtásod lelke .... lehetőleg gyárit , ha van . És ne csapjon be a márkanév az alkatrészen , Kínában már mindent legyártanak ! Inkább legyen utángyártott, de jó kidolgozású preciz ... (Pl : doduco , ignitec ... ha jól emléxem ugyan az a megszakító jár az MZ- , Trabant- , Wartburg- motorokban is ...)
    Talán egy ezer éves , de új darabot is találhatsz .
    A gyujtótekercs újratekerése helyett inkább vegyél egy jó minőségű utángyártottat , fele vesződség - valamivel drágább - de ha hibás cserélik gariba . Örülj neki , hogy van a tipushoz még alkatrész , és nem muszáj (!) újratekerni , hogy használható alkatrészhez juss . Gyárilag a menetsorok után lakkozták a tekercset , majd kemencében "szárították" . Ezt reprodukálni egyedi darabnál nem egyszerű .
    Ha törött a lendkerékben a mágnes , akkor az egész mehet a kukába , hiszen így ez olyan mitha eggyel több mágnes lenne a rendszerbe , ráadásul rosszul elosztva. Azaz cserés a lendkerék (bontott jó állapotúra) , az alaplapra szerelsz új megszakítót , új gy.tekercset , kondit . A rendszer felépítése után a megszakító kenőfilcét beolajozod , beállítod a hézagot 0,4-re , a gyújtást 1,8 +-0,1 -re , és beindítod azután elmész motorozni .
    movisz, Krisztosz20 és 4 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #32
      Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Rendben, akkor nincs gond, köszönöm!
      Igazán nincs mit! MZ megszakítóval jártam úgy, hogy nem stimmelt ez a pöcök, le kellett belőle reszelni, hogy bemenjen a helyére, de aztán jó lett A tied még a jobbik eset.
      Krisztosz20 kedvelte ezt.

      Komment


        #33
        Köszönöm mindenkinek még egyszer!
        A héten rendeltem használt, de sérülésmentes lendkereket. Ezt várhatóan hétfőn vagy kedden ki is szállítják. Még a mai nap megbirkózok a megszakítóval, hátha sikerül megoldanom, hogy szépen álljon az alaplapban. Ha nem sikerül, veszek újat. Gyújtótekercsem sem régi, még az ősszel vettem, fekete műanyag házba van beépítve. Amit újra akartam tekercseltetni/tekercselni az egy régebbi, nem használt gy.tekercs volt. Még gyertyapipát sem szereztem be, abból sokan dícsérik az NGK típusút, megpróbálok egy olyat is vásárolni. Igazából van egy pár gyertyám idehaza, Pal, Brisk N14C (jelenleg ez van a motorban), Brisk N15YC és néhány darab Isolator. Az NGK-ra tegnap bukkantam, pont azért kérdeztem, hogy ha jó állapotú lenne, akkor kicserélném.
        Hát jövőhéten kiderül, hogy fog járni a gép, jómagam is kíváncsi vagyok.
        mátéapu, pasetta és zahi kedvelte ezt.

        Komment


          #34
          Csak érdekesség képpen hamár mágnes
          Vagy 10 évvel ezelött kaptam jóbarátomtol egy S51-et. A tulaj átépitette tirisztoros gyujtásra és nem indult. Bolti új cuccok , sőt egyszer a mágnest is visszacseréltette. Jóbaráthoz vitte mert az kicsit többet értett hozzá. Elküldtem nekik a részletes kapcs.rajzot és magyarázatokat
          Motor nem indult, igy otthagyta jóbarátomnál aki elhozta hozzám, hogy ajándék
          Pfff, namajd én! Mindenféle jótanácsokat és mérési technikákat adtak a simson fórumon. Voltak impulzusok mérve, de , ha jól emlékszem, szikra sose volt
          Bepöccentem, meghirdettem valami semmi pénzért, meg is vette egy hozzáértő azonnal
          Másnap felrakott egy videót a yotubéra hogy a motorja megy az "összedrótozott" gyujtással
          Waaa! A lényeg, hogy a mágnesek rosszul voltak berakva, vagy forditva, a koszorúba és nem akkor került a kitört mágnes a jeladóhoz amikor kellett volna.
          Hogy ez hogy fordulhatott elő két mágnessel is, el nem tudom képzelni.
          Én vettem egy megszakitós alaplapot és mágnest, azóta is köszöni jól van
          http://horex.uw.hu/kepek/z4.jpg
          mátéapu, pasetta és Che kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X