Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Régi magyar motorok

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Régi magyar motorok

    Üdvözlöm a Veterán Fórum minden kedves tagját! Magam részéről minden régiség érdekel, főként műszaki és még inkább jármű témában. De a kedvenceim a régi magyar motorok. Harminc éve vettem az első Pannóniámat, ma is meg van, műszakija van, nagyon szeretem. Azóta lett három társa, P 10, P 21 és egy TLB, ami most készülget. Egy OT rendszámú kis Csepel társaságában őrizgetem őket. Remélem sikerül a mostani felújítással kapcsolatban hasznos információkat szereznem. Amennyiben szerelési gonddal küzd valaki, szerszámkészítő és motorszerelő múlttal abban pedig szívesen segítek. Jó veteránozást mindenkinek!
    Atti69, movisz és 6 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    Kedves Cseho!

    Üdv a fórumon! Ha megnézegeted a Pannóniás témákat szerintem sok kérdésedre meg is van a válasz, mert régóta gyűlnek itt az információk a szereléssel kapcsolatban. Viszont ha valamelyikre nem találnál választ, biztosan lesz aki tud benne segíteni.
    Élég szép kis gyűjteményt tudhatsz a magadénak, ha van időd és kedved pár képet feltehetnél, hadd lássuk miről is van szó. Bár ha jól tudom, csak 5 hozzászólás felett tudsz csatolmányt felölteni, de az már csak 4 hozzászólásnyira van. Pár magyar gép akad nálam is: P10, T1, Danuvia és Csepelek. Külföldiek közül CZ, MZ, Simson, Romet, Riga és Babetta.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 máj. 05, 21:48. Oka: kiegészítés
    Atti69, Jankó51 és 4 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Nehéz szakma ez a felújítás, néhány nap helyett akár egy két hónapot is várni kell mire valami elkészül, gondolok itt festésre polírozásra, bármire.. és akkor még a végeredmény sem garantáltan túl jó. Jelenleg krómoztatni szeretnék, van valakinek tippje? Már az se baj ha nem a Dunántúlon van, úgyis postázni kell

      Komment


        #4
        Készül szépen, le is van alapozóval festve, de nincs infóm a színekről, elrontani meg nem szeretném. Tud valaki segíteni?

        Komment


          #5
          Cseho eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Készül szépen, le is van alapozóval festve, de nincs infóm a színekről, elrontani meg nem szeretném. Tud valaki segíteni?
          Hát ott van rajta aszinminta...be kell menni a boltba..hogy ilyen kell.

          Komment


            #6
            Cseho eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Jelenleg krómoztatni szeretnék, van valakinek tippje?
            Akkor még nem volt tippem, de most újra olvasva már van. Egy hónapja vittem kb Csepelre a Chromkontakt Kft-hez egy doboznyi rozsdás vasat krómozásra. A nagyon rozsdás dolgokkal nem tudtak csodát tenni, de ahol könnyen megcsiszolható volt ott szép lett. Ha valami zegzugosabb alkatrészt vinnél azt lehet előtte érdemes magadnak megcsiszolni, hogy ne érjen meglepetés. A nagyon mély rozsdagödröket sem csiszolják ki. Nekem ez volt a szállítmány: Click image for larger version  Name:	422817358_707207958207299_4989394715629943722_n.jpg Views:	0 Size:	851.6 KB ID:	233218 Az egyik Berva hátsó teleszkóp perselyről majd le kell kapargatnom a krómot, mert szerintem az így már vastag lesz a felső porvédőhöz. Összességében nem rossz az eredmény.

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X