Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Igyekszem mindenből a legjobbat beletenni, illetve mindenre gondolni, hogy aztán később tényleg semmi bajlódás ne legyen vele.
    Karburátorból is gondoltam, hogy modernet rakok rá, elvileg van Gyulának olyan is, vagy ha nincs, egész biztosan tud ajánlani olyat, ami megbízható és bevált.

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hogy áll a gép jelenleg? A blokk elkészült?
    Sajnos a blokkról semmit sem tudok, elvileg április 8.-án viszem Gyulához a cuccokat, hogy kompletten összerakja a motort.
    Remélem, jó lesz neki végülis az az időpont, nekem ott lesz egy 5 napom, amikor nem kell mennem dolgozni, szóval bőven ráérek több fuvarral kivinni hozzá a cuccokat.

Komment

Hallottam már hogy más, talán olasz porlasztót tesznek a régi helyére. Ha elkopik a tolattyú nem lehet szép nyugodt alapjáratot állítani a motornak, és kicsit takarékosabb is az újjal, bár veteránozásnál ez nem lényeges, mert nincs napi használatban a gép. Ha viszont nem agyonhasznált a gyári porlasztó tökéletesen elpöfög azzal is
      lacooka96 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      elvileg április 8.-án viszem Gyulához a cuccokat
      Akkor a blokk sincsen elkésve, én már úgy gondoltam, hogy el is kezdted összerakni az első-hátsó futóművet, ezek után pedig a blokk berakása szokott jönni, de ezek szerint Gyula fogja újjáépíteni. Magamból kiindulva, ha minden megvan és nem kell semmi mást csinálni pár nap alatt kényelmesen összerakható egy Pancsi, szóval még a tavasszal fel tudod avatni

Komment

Őszintén szólva nem tudom, hogy mi mehet rá a gyári karbi helyett, majd kifaggatom Gyulát ezzel kapcsolatban, hogy egyáltalán van-e értelme, ha igen, akkor mik a lehetőségek, miért jobb a másik, stb...
        A kevesebb fogyasztásnak mindenesetre örülnék most, hogy megint megy a lövöldözés és emiatt lassan 800Ft a 100-as benzin...

A motort teljes mértékben ő fogja összerakni, egyrészt azért, mert én nem értek hozzá, másrészt mivel amúgy is ki kell vinni mindent Fótra a XVII. kerületből, szállítás szempontjából egyszerűbb, ha teljesen darabokban van, valószínű, hogy még így is többet kell majd fordulnom a kis Swiftemmel, mire mindent kiviszek.
        És igen, április - májusban már jó lenne vele járkálni, hogy az igazi szezon idejére be legyen rendesen járatva.
        Utoljára szerkesztve a következő által: lacooka96; 2026 márc. 30, 14:40.

Komment

A motort teljes mértékben ő fogja összerakni
          Na akkor hamarosan már tudósíthatsz az összerakott P10-ről Gondolom Gyulát nem fogja megakasztani egy szerelési folyamat sem, mert párszor csinálta már korábban is
          Ha a blokkodat jól rakják össze onnantól kb a motor többi része az nem olyan lényeges. Akármilyen gyenge a fék, vagy dobálós a futómű a guruláshoz egy jó motor kell és kész

Komment

Igen, most beszéltem vele, úgy néz ki, hogy jövő szerdán viszem ki hozzá a cuccokat, kedden még egyeztetünk a részletekről. ​​​​​​
            Már nagyon-nagyon várom!
            És igen, valószínűleg nem okoz neki gondot, mondta, hogy 30 éve ezzel foglalkozik, úgyhogy szerintem csukott szemmel, háttal állva is menne neki.

Nekem azért fontos lenne, hogy tényleg minden egyes része jó legyen, kb olyan, mint a régi Swiftem, hogy csak bele - rá - kell ülni és menni vele.
            Ez persze a Swiftnél is egy folyamatos odafigyelést érdekel, de érthető a párhuzam.
            Utoljára szerkesztve a következő által: lacooka96; 2026 ápr. 02, 11:02.

Komment

Szia Laci,

Írtad, hogy lehet nem férsz be egy körben. Ha szerdán napközben mész tudok segíteni, pont arra van dolgom és a XVII.-ből indulok. Egy csomagtartónyi cuccot tudok neked, veled vinni Gyulához.

Üdv, Tamás

Komment

Osumi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Szia Laci,

Írtad, hogy lehet nem férsz be egy körben. Ha szerdán napközben mész tudok segíteni, pont arra van dolgom és a XVII.-ből indulok. Egy csomagtartónyi cuccot tudok neked, veled vinni Gyulához.

Üdv, Tamás

Köszönöm szépen, privátban is visszaírtam!

Komment

Jelentem a moci tegnap át lett logisztikázva Fótra...
                  Attached Files

Komment

Igen, köszi, miután elindultunk, jutott eszembe, hogy ilyen képet nem csináltunk..

Komment

Szép munka!
                      Azért visszafelé már látványosabb lesz a gép

Komment

Szép munka!
                        Azért visszafelé már látványosabb lesz a gép
                        Igen, azt a részét már nagyon várom! ​​​​​​

Közben haladás:
                        Tegnapelőtt elvittem a blokk részeit homokszórásra / üveggyöngyözésre - illetve a henger le is lett festve - ami mára kész lett, úgyhogy a dekliket, a bal oldalin lévő kis lemezt, illetve a váltófokozatokat mutató lemezt elvittem felpolíroztatni, a hengert pedig a dugattyú kíséretében felfúratni, mindkét szaki azt mondta, hogy jövő héten ilyenkor kész lesznek vele.
                        ​​​​​Ezek mellett - reményeim szerint - jövő héten intézzük faterral a főtengely csapágyfészkének a perselyezését és annak vonalbafúrását, remélem, az is ilyen gördülékenyen megy majd..
                        ​​​​

A nagy kérdés még az, hogy lesz-e tűgörgős főtengely, mert ahogy nézem Vasadi Mihálynak nincs - illetve elég durva ára van.. - Gyulának pedig úgy néz ki, már nincs kéznél, úgyhogy nagy az esélye, hogy marad az eredeti bronzos, de ha így lesz, akkor sem megyek falnak..

Ha ezek mind megvannak, akkor onnantól már igazából nincs akadálya annak, hogy a motor teljesen összeszerelésre kerüljön.
                        Persze lesznek még költségek, amelyek jó részéről beszéltünk, illetve nyilván az összeszerelés során majd derülnek még ki "meglepetések", de mindenesetre bizakodó vagyok, úgy érzem, már kezdem látni az alagút végét...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: lacooka96; 2026 ápr. 10, 18:06.

Komment

Sziasztok!

Szakmai jellegű kérdésem lenne:
                          Megrendeltem az alábbi csapágykészletet:
                          https://simson-keletimotor-alkatresz...khoz-koyo-6263

Kérdésem az lenne, hogy ezek közül a főtengely csapágya az a 3db 6305-ös, ugye?
                          Azért kérdezem, mert ugye annak a fészke van elmenve a blokkban és a perselyezéshez / fúráshoz nyilván kellene egy csapágyméret.
                          Ha jól tudom ezeknek a csapágyaknak 62mm a külső átmérője, ez az amire ténylegesen szükség van.
                          Kérdés, hogy helyes-e a szám, illetve a megközelítés?
                          ​​​​​​
                          ​​

Komment

Kérdés, hogy helyes-e a szám, illetve a megközelítés?
                            Jól írtad. 62 mm a csapágyfurat átmérője, és a három nagy csapágy megy a főtengelyre. Kettő balról egy pedig jobbról.

Komment

Jól írtad. 62 mm a csapágyfurat átmérője, és a három nagy csapágy megy a főtengelyre. Kettő balról egy pedig jobbról.
                              Van ennek valamiféle szakirodalma, hogy milyen méretre kell felfúrni?

Komment

Amennyire én tudom nincsen, csak általánosságban vett gépészeti feltételek vannak. Vagyis az alu öntvényt nem szabad nagyon elvékonyítani a lehető legkisebb túlméretű furatra törekedve, de a bekerülő persely azért bírja még ki ha belepréselnek egy csapágyat.
                                Nem nézegettem soha a 6305 csapágyhoz közeli méreteket, de még lehet azzal is tud ilyenkor játszani az esztergályos mester.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2026 ápr. 14, 20:02.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X