Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Köszöntök mindenkit, így szép a tavasz, tán csak nem megszabadultunk netán végleg? a hideg kiráz, ha csak temu-t látok.
    Drukkolok Horex-nek, gratulálok Lacookának . Neki egyébként üzenem: semmiről nem akarlak meggyőzni, magam is 100-as benzinnel jártam korábban, de a napokban indítottam el minden gépet (fűnyíró-k, fűkasza, kapálógép, Pannónia) ami benzinnel megy. Minden elindult a tavalyi 95-össel. (Tavaly tavasszal - próbaképpen - egy hónap hónap híján 1 éves benzinnel is elindult a fűnyíró). Előtte - Mátéapu tanácsára - jól felráztam a kannákat.
    Nem benzint, hanem prémium yamaha olajat vásároltam egyszer elég drágán. A bótos kérdezte mibe lesz, mondtam Pannóniába, mire Ő vigyorogva: "disznónak kaviárt mi?".
    A magam részéről várok vissza mindenkit.

Komment

Már egy pár napja tiszta a levegő. Szerintem reménykedhetünk.

Komment

lacooka96 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azért kérdezem, mert ugye annak a fészke van elmenve a blokkban és a perselyezéshez / fúráshoz nyilván kellene egy csapágyméret.
        Nem kell izgulni a csapágymérete miatt ! Aki elvállal egy ilyen munkát ,ha nem kérnek változtatást akkor az eredeti méretre készítjük . Aki azért kér csapágyat ,hogy próbálgassa : az nem tud mérni ,vagy nem jó az eszköze öt inkább kerülném.....
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Osumi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Van ennek valamiféle szakirodalma, hogy milyen méretre kell felfúrni?
          Gépészeti szakirodalom ! Nem javaslom a perselyezést a Jooker által ajánlott módszer a megfelelő megoldás . Felhegeszteni ,újramunkálni .
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nem kell izgulni a csapágymérete miatt ! Aki elvállal egy ilyen munkát ,ha nem kérnek változtatást akkor az eredeti méretre készítjük . Aki azért kér csapágyat ,hogy próbálgassa : az nem tud mérni ,vagy nem jó az eszköze öt inkább kerülném.....

Igazából mi voltunk vele úgy, hogy biztos ami tuti, veszünk / viszünk csapágyat, amúgy is meg kellett volna venni előbb, vagy utóbb, így legalább megvan, ráadásul Koyo, amiről úgy tudom, hogy minőségi cucc.
            Viszont sajnos még mindig nem sikerült elvinni hozzá a blokkfeleket, mert sok munkája van...
            Kérdésem, hogy itt ismer valaki olyan szakit, aki foglalkozik ilyennel?
            Csak hogy legyen egy esetleges B terv, ha ez a szaki mégsem jön össze / nem tudja belátható időn belül vállalni, stb...

Ps: úgy néz ki, sikerül Vasadi féle felül-tűgörgős főtengelyt szereznem.

Komment

Click image for larger version

Name:	IMG_20260501_135140.jpg
Views:	41
Size:	713.4 KB
ID:	253407
              Nos, ez is megvolna..​​​​​​

Click image for larger version

Name:	IMG_20260429_152950.jpg
Views:	39
Size:	1.02 MB
ID:	253408
              Menet közben meglett a polírozás is, de az ember, aki csinálta sajnos belecsiszolt a deknik azon részeibe is, ahova nem kellett volna, illetve bement a paszta is..
              Próbáltam 800as papírral kiszedni, de sajnos nem lett jobb, úgyhogy a dekniket valószínűleg lehet mégegyszer gyöngyözni, hogy teljesen szépek legyenek..

Komment

Sziasztok!

A mai napon elkészültek a deklik, szerintem gyönyörűek lettek, a gyöngyözők fantasztikus munkát végeztek a maszkolással és a gyöngyözéssel egyetemben!

Emellett pár napja elkerültek a blokkfelek Dunaharasztira, ahol végre megoldódik a főtengely csapágyfészkének problémája:
                Végül úgy döntöttünk, hogy nagyobb csapágy kerül bele, ami volt ott polcon, illetve így is lesz vele munka, de a munkát végző úrnak is lényegesen könnyebb, nekem pedig olcsóbb így, mintha a másik megoldás lett volna, ami pedig egy bronzpersely vonalbafúrása, illetve akkor maradtak volna a gyári méretű csapágyak.
                Ha minden igaz mához kb másfél hétre kész is lesz.
                Végezetül pedig megrendeltem a Papp Tamás felé elektronikus gyújtást, ahol szintén kb ugyanennyi a várakozási idő.
                ​​​​​
                Attached Files

Komment

Nagyon szépen megoldották! Valóban gyönyörű! A blokk pedig hamarosan összeállhat. Utána más nincs is már hátra?

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Utána más nincs is már hátra?
                    Nagyon-nagyon-nagyon remélem...
                    Elvileg ezek az "utolsó simítások", utána Gyula összerakja készre az egész motort, de őszintén szólva meglepődnék ha ott nem jönne még elő menet közben pár meglepi..

Komment

lacooka96 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      őszintén szólva meglepődnék ha ott nem jönne még elő menet közben pár meglepi.
                      Emiatt szerintem nem kell aggódnod. Amennyiben valami cserealkatrész kellene egy hibás darab helyett akkor az Gyulánál biztosan van. Ha a csapágyfészkek jók lesznek onnantól talán nincs semmi olyasmi dolog, ami megakasztaná a blokk összerakását.

Komment

Emiatt szerintem nem kell aggódnod. Amennyiben valami cserealkatrész kellene egy hibás darab helyett akkor az Gyulánál biztosan van. Ha a csapágyfészkek jók lesznek onnantól talán nincs semmi olyasmi dolog, ami megakasztaná a blokk összerakását.
                        Igazából magától a blokktól már annyira nem félek, inkább az összes többitől, hogy okoz-e még meglepetést..

Komment

A Pannónia jó veterán, mert van hozzá alkatrész, és sokan értenek is hozzá. Nem olyan, mintha egy Méray-t restaurálnál, szóval nagy meglepetések már nem lehetnek.

Komment

A Pannónia jó veterán, mert van hozzá alkatrész, és sokan értenek is hozzá. Nem olyan, mintha egy Méray-t restaurálnál, szóval nagy meglepetések már nem lehetnek.

​​​​​​Igen, ez így van, én meglepetés alatt itt inkább azt értettem, hogy az összeszerelés során milyen csontvázak esnek majd még ki a szekrényből és ezeknek milyen anyagi / időbeli vonzata lesz..
                            Remélem, minél kevesebb, mert már nagyon jó lenne nem csak újítgatni, hanem menni is vele.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X