Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia z polski

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannonia z polski

Hello. A nevem Ádám, 40 éves vagyok. Pannónia tulajdonosa lettem. Információt keresek róla.
    A névtábláról úgy értem, hogy ez egy de luxe telefon.
    A motor valószínűleg egy újabb verzióból származik. De szeretnék egy kis azonosítást.
    A tankról sem találtam információt ezzel a csíkkal.
    Attached Files
    Jankó51, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

Helló Ádám!

Légy üdvözölve a fórumon és mint újdonsült Pannónia tulajdonos!
    A motorod egy 1958-as évben gyártott Pannónia TLF.
    De Luxe, mert az első Pannónia modellhez képest, amit úgy hívtak Pannónia TL ez már egy modernizált, vagyis Fejlesztett motorkerékpár.
    Ezt jelenti a típusa is TLF = TL + F (Fejlesztett).
    Az ötvenes évek végén még sokat kísérleteztek a Csepeli gyárban, ezért kapott a motorod ilyen egyedi üzemanyagtankot, de annyira nem volt ez ritka akkoriban.
    Volt is szó ilyen motorokról már itt a fórumon: https://veteran.forum.hu/forum/cseve...B3nia-tlf-1958
    A motorblokkot valószínűleg kicserélték korábban, nem ehhez a Pannóniához való. 4/08 azaz 1964 08. hónap, vagyis augusztus. És abban a hónapban legyártott 378. darab.
    A Pannóniád eléggé komplettnek mondható, sok alkatrész nem hiányzik, szépen fel lehet majd újítani ebből az állapotából.
    Látom, hogy a Pannóniához van egy jó állapotú Duna oldalkocsid is. Ez valamivel fiatalabb lehet nála de így is illik hozzá, mivel ezekhez a motorokhoz tervezték.

Üdv: János
    sepy, és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Az adattábla nem tűnik egyezőnek a blokkal . A tank tudtommal Török exportra készült .Az adattáblán lévő alvázszám jobb oldalon van a vázon :vagy a kormánynyak alatt vagy a blokkfelfogatás felett .Gondolom nem papiros a motorod . Kíváncsi vagyok mit szeretnél vele kezdeni ?

Szeretném az oldalasodat.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        tank tudtommal Török exportra készült
        Akkor ez a motor igencsak eltévedt, mert Lengyelországban kötött ki

Komment

Köszönöm válaszát és üdvözlöm a fórumon A motort szétszedték, de sikerült összeraknom és beindítani. Végső soron babakocsival szeretném. Köszi a linket. Régóta kerestem egy fórumot ezekről a motorokról. Tudod milyen színűek voltak ezek a darabok? Mert nem tudom, hogy ez a szín eredeti-e. (A tank le volt festve, mert valaki a horpadásokat javította).
          Utoljára szerkesztve a következő által: Qumqk; 2025 jan. 07, 21:14.

Komment

Az adattábla nem tűnik egyezőnek a blokkal . A tank tudtommal Török exportra készült .Az adattáblán lévő alvázszám jobb oldalon van a vázon :vagy a kormánynyak alatt vagy a blokkfelfogatás felett .Gondolom nem papiros a motorod . Kíváncsi vagyok mit szeretnél vele kezdeni ?

Szeretném az oldalasodat.
            Befejezi. Futok és megújulok. Tudom, hogy hosszú út áll előttem. Ez sok munkát fog igénybe venni, de amint elkészültem, felteszem a fotókat.
            Attached Files
            Utoljára szerkesztve a következő által: Qumqk; 2025 jan. 07, 21:23.

Komment

Qumqk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              sikerült összeraknom és beindítani.
              Gratulálok hozzá! Ez kezdetnek nem rossz
              Köszi a linket.
              Nagyon szívesen! Lehetséges hogy a fórum másik részében is volt szó ezekről a szériákról, de elsőre ezt találtam. Majd még utánanézek, ha meg nem előz valaki más.
              nem tudom, hogy ez a szín eredeti-e.
              Ez a kék szín csak jóval később jelent meg a Pannóniákon, de szerintem a motorváz színe még eredeti lehet, azért annak alapján én a fekete színre tippelek.
              De a küldött linken láthatsz egy motort, aminek a vázszáma 8/4 0755, tehát 24 motorral állt odébb, mint a tiedé a gyártósoron. Szerintem külsőre azzal egyező lehetett a te motorod is
              Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2025 jan. 07, 21:39.

Komment

Vásárolhatok pannoni alkatrészeket Magyarországon és szállíthatok Lengyelországba? aukciós oldal?

Komment

Vásárolhatok pannoni alkatrészeket Magyarországon és szállíthatok Lengyelországba?
                  Fóti Gyula . Eredeti ,utángyártott ,felujított alkatrészeket árul .
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Fóti Gyula
                    Igen, a legegyszerűbb megoldás Ő. A magyarországi Pannóniás Szakosztály elnöke.
                    Elérhetősége: pannoniasok@gmail.com
                    http://www.pannoniamgtsz.hu/index_elemei/Page324.htm
                    Ha esetleg az alkatrészek eljuttatása akadályba ütközne, én szívesen segítek. Csepel motorkerékpárhoz gyűjtöttem össze és küldtem alkatrészeket Pleszew-be nemrég, tehát nekem ez már bejáratott megoldás. Polak, Wegier, dwa bratanki.

Komment

Még itt találtam másik képet ugyanerről az áprilisi TLF-ről:
                      https://veteran.forum.hu/forum/szere...m-alapj%C3%A1n

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X