Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gróf Úr‎

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv
    Nos termetre szokványos is meg nem is.
    A csúcstáv miatt tűnik nagynak.
    Az elforduló átmérő kivet ággyal 580mm.
    Főorsófurat 65mm
    Súly 2600kg
    Üdv
    Che kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Apacsavó,mesterének szavaival és egy kis szakmai sovinizmussal élve,"egy esztergályos mindent tud,amit nem azt azért nem,mert azt tudni sem érdemes"..Természetesen erősen eltúlzott a fenti mondás,de a régi öregek,azért nagyon ott voltak,rajzolvasásban,kés köszörülésben,matematikában és igen jó logikai és kombinációs képességeik voltak.Méltán voltak büszkék a szakmára és volt azért olyan is aki nem "reszelt fiókban" és szívesen tanította is a szakmai fogásokat.

A legérdekesebb az,hogy az igazán jók,még egy olyan korban tanultak,amikor még nem is szakosodtak ennyire a vasas szakmák,akkoriban aki géplakatosnak tanult,az megállta a helyét,szinte bármely gép mellett.

A fenti gondolataimmal,nem szándékom a mai CNC technológiát és a gépek mellett álló embereket semmibe venni,-csak ez már más világ és sajnos nem az enyém.

Üdvözlettel:Che
      sinter, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia Gróf Úr!

Nem tudom jól látom-e, hogy egy MVE-padot vettél? 340-es , vagy 280-as?

Egyébként én is a gép mellett állók táborát gyarapítom és rengeteget tanultam (tanulok) az olyan szakiktól, mint Che vagy Mátéapu. Szerencsére van még belőlük élő és dolgozó példány, sajnos egyre kevesebb. Ez persze lehet attól van, hogy telik az idő.

Jó időtöltést itt a fórumon. Üdvözlettel: CZsolti

Komment

Gróf Úr eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nos termetre szokványos is meg nem is.
          Engem egy gondolat nem hagy békén a géped láttán. Hány amper van a " sufniban "? Nekem az EU-400 a maga 5 kw motorjával, már leveri a visszakapcsolást. 3x25 amper. Pedig , az ipari tanuló a tiedhez képest.

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          „egy esztergályos mindent tud,amit nem azt azért nem,mert azt tudni sem érdemes”
          Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          aki géplakatosnak tanult,az megállta a helyét,szinte bármely gép mellett.
          Fúúúú ! Most nagyon hízik a begyem . Nekem mind a kettő felsorolt szakma megvan. És nem a három hónapos átképzős, hanem a békebeli.
          CZsolti, mátéapu és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Nem talált.
            Tipus:ZMM C11/B2000

Jeln pilanatban 1x16A Terv:3x25C

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Hány amper van a „sufniban”?
              Minek az az amper , ha van két jó gereblye meg egy kis drót ......

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                van két jó gereblye meg egy kis drót ...
                Talán elkerülte a figyelmedet, de Ő egy " Gróf " nem Lákátos.

Gróf Úr eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Terv:3x25C
                Hány KW motor van rajta ? Az én példámból kiindulva, lehet hogy kevés.
                wsievers kedvelte ezt.

Komment

A legérdekesebb az,hogy az igazán jók,még egy olyan korban tanultak,amikor még nem is szakosodtak ennyire a vasas szakmák,akkoriban aki géplakatosnak tanult,az megállta a helyét,szinte bármely gép mellett.
                  Egy picit hízik a májam nekem is most mert az első szakmám nekem is géplakatos. Akkoriban még megszerettették az emberrel a vasas szakmát. És megtanították velünk a szakma csínját-bínját. Mi még tudunk síkot reszelni, és ha el kell vágni egy zártszelvényt akkor egy sima vasfűrésszel is el tudjuk fűrészelni derékszögben is ha kell. Nem a flexért nyúlunk .
                  Ezzel persze nem bántani akarom a mai fiatalokat, de sajnos azt tapasztalom hogy velük ezeket a dolgokat nem tanítják meg.
                  chemotox, TZ és Che kedvelte ezt.

Komment

5.5kW-os a motorja. Apósnak az öcse maszek, azt mondta hogy menetvágáshoz kel a C-s

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ezzel persze nem bántani akarom a mai fiatalokat, de sajnos azt tapasztalom hogy velük ezeket a dolgokat nem tanítják meg.
                      Meg katonaság sincs--aztsetanujjákmeg
                      wsievers kedvelte ezt.

Komment

Szervusz Gróf Úr!

Sajnos nem látszik jól a képen a gép főorsó szekrénye,de mint-ha lett volna már dolgom ilyen géppel,rövidebb csúcstávval.Amennyiben jól emlékszem mechanikus kuplungos és az indítókarjának nincs reteszelt helyzete,már a 0 (nem forog) állásra értem.Teljesítményre dolgoztam vele és nagy gondot okozott,hogy amennyiben rá lett állítva a kuplung,hogy nagy fogásnál ne csússzon meg,0 állás körül nem lehetett mérni,csak a főmotort kikapcsolva,mert állandóan forgott a főorsó.Amennyiben meg visszavettük egy kissé,akkor megállt fogásban és természetesen,következett a késköszörülés,azokon az agyon gyötört köveken,melyet műhelyen belül,műszakonként használ,vagy 30 ember.A normásnak meg járt a zsebben a keze és ilyen körülmények között,a 100%-nak még a közelébe is nehéz volt jutni,nem-hogy teljesíteni.A fenti problémán kívül pontos gép volt,igaz esetemben a gép újszerű volt,de ennek ellenére elmentem a cégtől,-melynek oka a gép volt.Természetesen a javítóiparban a fenti gond ellenére,nagyon jó lehet.

Azt az 5.5 KW-ot,a helyedben én a felére cserélném,vagy még egy kissé alá és ha a kuplunggal sok probléma lenne,át kellene gondolni annak kiváltását direkt indításra.Napjaink energia árainál,el kell gondolkodni azon is,hány KW.-ot fogyasztunk és szükséges e hogy a motor,akkor is forogjon,ha a kés nem választ le anyagot.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Meg katonaság sincs--aztsetanujjákmeg
                          No ez meg a másik dolog!!

Komment

Üdv
                            Jó hallani amit irsz.
                            Nekem még nem volt eme típussal tapasztalatom, vétel előtt persze kipróbáltam egy 5mm-is fogással, nem nyöszörgött.
                            A teljesítmény csökkentésen én is filóztam.
                            És ha nem csökkentem hanem a szalagkuplungot kiváltom direkttel?

Komment

Szervusz Gróf Úr!

A kuplung az kuplung,az csak a teljesítmény átvitelére,vagy át-nem vitelére való,de a villanymotor,ha 5,5KW.,az mindig annyi marad és véleményem szerint,a javítóiparban nem szükséges ekkora teljesítményű motor.Példaként leírom neked,hogy az MWE padok,kijöttek Csepelről 13 KW.-os motorral és 7,5 KW.-os motorral,gyárilag szerelve,de a privatizáció után találkoztam olyannal,amit 3,5 KW.-os ,régi öreg Ganz motor hajtott,igaz nagyobb átmérőkön,úgy 250mm.fölött,csak 2-3 mm.-es fogást bírt el,de azt bírta folyamatosan.

Amennyiben lesz módod,légyszíves tegyél fel egy képet,a főorsó szekrényről,úgy szemben,mert nem teljesen tiszta a kép a beazonosításhoz,de gyanítom,hogy találkoztam már a típussal,mint írtam is fentebb.

Komment

Üdv! Az első gépem egy EU-215/1500-as volt. Roncsként vettem hiányosan, motor nélkül. 3 Kw-os motort raktam bele direktbe, úgy ment vele mint a zsír. Meg is fertőződtem szerszámgéppel rendesen. Azóta csak gyűlnek. A síkköszörűt el kellett adnom tavaly anyagi okokból, azóta éjszaka néha felriadok hogy hova lett a gép. Ahol csak villáskulcsok lógnak a falon és nincs gép az nem műhely, az csak garázs. Sok sikert a drehához, vagány darab.
                                mir-mur és Che kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X