Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Sziasztok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Tibi 84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nekem a katonai járművek tetszenek
    Akkor Te még biztosan hajlanál a VW kübelwagen megmentésére, ami már tizenéve áll a szomszéd utca egyik háza előtt, egyre mélyebbre süllyedve
    De remélem a "párom nagy örömére" szó szerint értendő, és tényleg támogat.
    Nekem sajnos nincs benne részem, de így is belevágtam. Széllel szembe p.sálás az egész, de azért így is van benne élvezet.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Széllel szembe p.sálás az egész, de azért így is van benne élvezet.
      Amikor eláll a szél?

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Amikor eláll a szél?
        Vagy mert a szél gyorsan meg is szárít?

Komment

Sziasztok egy kicsit elakadtam, a motor szétszedésben.
          A lendkereket kéne leszednem, de nem megy valami lehúzó szerszám kéne. Olyasmi mint 1 csapágy lehúzó,de nem fér oda semmi. A középpontólClick image for larger version

Name:	84155_x300.jpg
Views:	1
Size:	42.7 KB
ID:	137999 2 cm re van két menetes luk, lehetséges hogy nincs célszerszám forgalomban ezért gyártani kéne egyet.

Komment

Gondolom a két furat távolságát meg tudod mérni.
            Kell egy darab erősebb laposvas amibe fursz két lyukat és kész a legegyszerübb lehuzó,csak egyszerre,vagy szimetrikusan kell huzni a csavarokat.
            Ha van lehetőséged,akkor középre is furj lyukat egy erősebb csavarnak és vagy menetet fursz bele vagy egy anyát hegesztel az oldalára,igy már egy profi lehuzód van.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Amit mateapu írt annyival egészíteném ki hogy a kép és a leírásod alapján a két menetes lyukkal tudod rögzíteni a szerszámot a lendkerékhez. Középre kell egy anya amiben egy "kihegyezett" csavarral szépen le tudod húzni a lendkereket. A csavart azért érdemes kihegyezned hogy a központfuratba szépen beülve jobban támaszt és nem károsul a főtengelyed vége. Az anya pedig azért is jó mert így tudsz ellentartani egy villás kulccsal miközben a csavart befelé hajtod.

Komment

Helló Gépészek én is csak kiegészítést tennék ha lehet. Én magasított ,sűrű menetes anyát hegesztenék fel és a hozzá való acél csavar végét kell lekúpolni mint OdinHEM leírta. És akkor tényleg okés szerszámod lesz. A sűrű menettel könnyebb meg indítani a kúpos tengely végről.

Komment

Szia! Az előttem szólók helyesen beszélnek, de szerintem ez nem olyan, hogy majd a lehúzóval simán lejön. Vagy a korábban említett célszerszámmal, vagy egy legolcsóbb sima csapágylehúzóval, aminek a lábai beleférnek a kuplung rugók fészkének lyukaiba lehet leszedni. De mivel kúpos az illesztés és valószínűleg rá van szorulva mint a fene, ezért gyakorlatban lehet úgy csinálni, hogy bent hagyod a lendkerék csavart kellően meglazítva és annak támasztod neki a lehúzó középső részét, majd mikor már úgy érzed, hogy mindjárt szakadnak a menetek de még semmi nem történt (na jó, nem feltétlen kell ezt megvárni, de mikor már kellően feszíted) akkor egy nagy kalapáccsal és egy alkalmatos ütőszerszámmal rámérsz egy csapást a középső (a lehúzó) csavarra - és akkor leugrik a lendkerék. Rutinosabbak megfelelő helyre ütve lehúzó nélkül is leugrasztják a lendkereket, de ezzel azért még ne próbálkozz.
                  Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Rutinosabbak megfelelő helyre ütve lehúzó nélkül is leugrasztják a lendkereket
                    Add át a titkot mert én is laposvassal szedtem le, csak nálam a feszítést a saját csavarja adta
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X