Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás : Toma az új tag.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Bemutatkozás : Toma az új tag.

    Tisztelt Veterán Fórumozók !
    Mit is írhatnék magamról ami mellőzi a felesleges személyeskedést , nem állít valótlant mégis nyújt nektek annyit hogy fel tudjátok mérni ki is vagyok valójában . Talán esetleg annyit hogy egy 23 éves pályakezdőnek minősülő gépi forgácsoló vagyok aki szeret barkácsolni ,szerelgetni és kedveli a régi gépjárműveket vagy divatos szóval élve a retro tárgyakat. Talán majd most fogok eljutni életem azon részéhez ahol már anyagilag meg engedhetem magamnak hogy birtokoljak és fent tartsak egy járművet önerőből. Az elképzeléseim között ami a legerősebb az egy skoda beszerzése ugyan is ilyen típusú autóban utaztam életemben először mert mikor meg születtem nagyapám 105-jével vittek haza a kórházból . Az érzelmi szál kialakulásában a papa emléke is közre játszik. Ezt a típust végső esetre választom mert a 100-asok jobban tetszenek vagy álmaim netovábbja egy 60-as évekbeli octávia lenne de az még messze van szerintem . De aztán ritkulásuk miatt lehet hogy csak egy 120-ra futja majd meg látjuk a lényeg az élet érzés ! Mostanában kismotorok javításával , tuningolásával ütöm el az időt meg a kevéske pénzemet, természetesen törekszem minél szakszerűbben tenni ezt így hozzá tartozik ehhez szerszámok mérőeszközök beszerzésének vágya és szabadidőmben célszerszámok gyártása ,fabrikálása. Ez az oldal azért tetszett meg mert rengeteg szakirodalom lelhető fel aminek a későbbiekben nagy hasznát fogom venni de ha nem akkor meg ideális szórakozás számomra ezek böngészése a családom és a barátnőm nagy örömére ! Ennyit rólam most ti jöttök !

    #2
    Szia Toma01!

    Köszönjük szépen ezt az igen korrekt bemutatkozást. Én egy CZ-350-es 472-es géppel kezdtem a motorozást és jelenleg is ennél tartok. Ezt a gépet újítgatom fel. Sajnos elég lassan haladok vele. Az alkatrészek nagyon megszokták már a kosarat és a műhelypadot. Nehéz őket vázbaterelni.

    Örülök, hogy érdekesnek tartod ezt a fórumot, amelynek immár te is tagja vagy. Kívánom, hogy legyél aktív tagja. Bátran szólj hozzá, mert biztosan van véleményed, vagy megosztható élményed. Az se baj, ha csak humoros beszólás, mert attól lesz sava-borsa az egésznek.

    Isten hozott a fórumon. Üdvözlettel: CZsolti
    Titus, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Kedves Toma01!

      Jó,hogy jöttél és örülök a jelenlétednek.Szép dolog tőled,hogy ilyen szeretettel beszélsz az elődökről .Remélem teljesülnek vágyaid,melyhez sok sikert kívánok!

      Üdvözlettel:Che
      Titus és mátéapu kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Szia Toma01!

        Nem régóta vagyok itt, de szerintem jó helyre kerültél...
        (Én még végig sem tudtam olvasni minden témát ami érdekel, annyi minden hasznos információt, segítséget lehet itt találni!)

        Érdekes, amit a régi Octaviáról írtál. Én is imádom a Skodákat. Kezdetben a régi Felícia volt a kedvencem, de mára átalakult és a régi Octavia a bajnok. Ja meg a Skoda 1200, meg a Skoda Mikado gőzmozdony...meg a Tátra, meg a Tatraplan, bár ezek nem is Skodák, csak csehek...

        Ahogy írod, biztos meghatározóak a gyerekkori élmények, mert kölyökként nagyon szerettem volna, ha lett volna autónk (23 éves voltam mikorra sikerült egy Trabantra valót összegyűjteni...), és a hatvanas években szomszédunkban volt egy csodálatos kék Octavia. Rengeteget nézegettem, mindent odadadtam volna érte, hogy nekünk is legyen olyan.
        Szerintem egy csodálatos autó. Ha egyszer nagyon gazdag leszek, veszek egyet!
        Jobb híján egy műszerfalat vettem hozzá, csodálatos a kilométerórája, meg a többi műszere is.
        Egyébként van egy mégiscsak nekem, de az 20 cm hosszú, és környezetbarát felhúzhatós változatban...
        majd teszek fel képet róla.
        A legjobbakat kívánva: Lemezjáték
        Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2013 dec. 07, 10:24.
        Titus, CZsolti és 3 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Kedves Toma01!

          Üdvözöllek köztünk, remélem jól fogod magad érezni és
          Szép kerek bemutatkozást írtál. Bárcsak ilyen jól meg tudtam volna én is fogalmazni az első hozzászólásomat. Már az általánosban sem szerettem a fogalmazásokat.
          Egy időben én is gondolkoztam, hogy kéne venni egy Izs 2715-öst, mivel engem meg azzal vittek haza a kórházból 90-ben. Akkoriban édesapám anyagbeszerző volt, ilyen típusokat használtak a vállalatnál. Nem voltak valami jó kocsik, és már nem is lehet találni belőlük. Nyíregyházáról vitték az új kocsikat Győrbe mindig, egyik úton leesett a sárfogó gumi az autójáról. Volt hogy kigyulladt a műszerfal. A hosszú út miatt két hullámsávos videoton rádiókat is szereltettek beléjük az átvevő telepen, ilyenkor várni kellett kicsit ugyan, de nem volt olyan unalmas az út.

          Skoda S 100-ast még viszonylag könnyű találni mindenféle állapotban. De már ezek is eltűnőben vannak sajnos.
          Kívánom, hogy minél előbb találhass egy megfelelő darabot, ami belefér a mindig túl szűk keretbe. Az S 100-asal vannak családi történetek nálunk is, persze én akkor még nem éltem.
          Autóban nekem a kereklámpás Ladák a szívem csücskei, van egy 1200-esem. A második tulaja vagyok. Néha kell szerelgetni, de engem pont ez vonzott benne, meg a forma, és a vezetési élmény.
          Üdv: Titus

          Komment


            #6
            Köszönöm urak a dicsérő szavakat , hízik is a májam kicsit ! Most sikerült sajna reagálnom mert elég keményen megfáztam a hétvégén aztán nyomom az ágyat... A Faterom is így járt sajna nem jó neki az 1.1-es trabijában a fűtés valamilyen okból kifolyólag menet közben hideget fúj a kis szemét. Szét szedtük a komplett mechanizmust ki pucoltam a radiátort meg kiszedtem vagy 20 kiló avart a járatokból , ez is nyoma annak hogy az előző tulajnál sokat állt a diófa alatt. Van egy terelő lemez ami le volt esve a műanyag dobba , már mindenféle képen forgattam de nem tudok rá jönni hogy lehetett gyárilag be helyezve.Most ennek fogok utána járni Csak gondoltam előtte tudatlak titeket a létezésemről.
            CZsolti kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Toma01 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              fűtés valamilyen okból kifolyólag menet közben hideget fúj
              Nem lehet, hogy légkondi? 1.1-es Trabi, ami ugye már luxuskategóriás.
              Gyógyulj meg, azután szerelgess. Én is megfáztam amúgy. Lassan alakíthatunk egy fúvószenekart itt a fórumon.
              Titus kedvelte ezt.

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X