Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Wartburg :-)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

a gyerekkorában meg nem kapott vágyott dolgok miatt ilyen
    Szerintem nem feltétlenül. Igen szerencsésnek mondhatom magam, mert -ugyan soha nem éltünk túl fényesen, de- szüleim próbáltak mindent megadni nekünk, amire vágytunk. Volt commodore számítógépünk Bécsből, volt motorom, megvoltak az édességek is, stb.. A commodore még megvan, működik is, a motorra sem úgy gondolok hogy sima egyszerű használati tárgy volt, ezért is a vágyakozás ma egy vacak Romet után.
    Viszont tény, hogy nem azonnal kaptunk mindent, amit kigondoltunk, ki kellett várni az összespórolást. Ami sokszor nyilván nem 1-2 hónap volt.

Komment

Én nem kaptam meg az áhított Simsont...ezért a locsolópénzemből összespórolva megvettem egy 250es Jawát. A réten,és a tiszaparton motoroztunk hárman haverok. A motor nagyon lestrapált volt,általában hazatolás volt a vége. Hozzátartozik: 12 évesek voltunk,s mi javítgattuk.... Azon motoron volt mit tanulni..mégis szép emlék. 16 évesen így jutottam az Etz-hez is...hazamotoroztam vele. Apám nem volt hajlandó a leselejtezett állami BMW-k ből egyet részemre megmenteni. (már nem is kellene) De akkor... heteken,hónapokon át könyörögtem.. Menekült előlem.de hajthatatlan volt. A témához: A Wartburg a legjobb autó volt az életemben. 5db volt belőle,ebből 4 kombi. 50-100e km után eladtam,s vettem másikat. Üzletkötőként dolgoztam,13liter normával számoltak,viszont a valós fogyasztás 7-8l volt... mosóbenzinnel.. Jászberényből hordtam,2db 200l-hordó elfért az autóban..útközben persze nem dohányoztam.. Mosóbenzin 18Ft..benzin 55ft volt.. Persze ez nem tavalyi történet..

- - - Updated - - -

A legjobb autó: Úton nem maradtam soha. Könnyen karbantartható. A-ból B-be kényelmesen,elég gyorsan eljutottam vele. Fenntartási költség minimális.

- - - Updated - - -

Még egy apró gondolat az értékrendről. Szüleim felneveltek,megkaptam mindent..de az extrákért én dolgoztam meg. Volt lehetőség a nyári szünetben nyári munkára. A helyi tsz-ben dolgoztam,s abból vettem a versenybiciklit.. Ha "csak" úgy kaptam volna..lehet nem tudtam volna úgy becsülni. Valószínű a szüleim tudták. Sajnos már nem tudom megkérdezni.

- - - Updated - - -

Hűha...1750Ft volt...majd 2 havi bér..

Komment

Volt commodore számítógépünk Bécsből, volt motorom, megvoltak az édességek is, stb..

Csak nem kamionsofőr volt az öreg?
        Akinek iskola társaimnak akkoriban ezek megvoltak, szinte kivétel nélkül az volt a fater.
        Húúúúúú de irigyeltem őket

Komment

A fiam is a commodore géppel kezdte az egyetemen programtervező- matematikusnak tanult most meg biztonságtechnikával kaputechnikával foglalkozik. Jó döntés volt részéről, hogy nem a monitor előtt ülést választotta.

Komment

Persze a lomokat, kacatokat igen, szinte minden nagyapám korabeli gyűjtögette, de kifejezetten nosztalgia célból nemigen. Nagyapám kb.60 négyzetméteres pincéjében is csak egy keskeny ösvény volt, amin kis szerencsével el lehetett jutni a pince túlvégéig. Volt ott a wartburg motortól a 125-ös csepel hátsó ülésen, rossz lábasokon, kibelezett villanyórákon keresztül a beállt, de „még jó lesz valamire” csapágyakig minden.
            Egyet azért nem kéne elfelejteni ! Ami nekünk most kacat, azoknak a tárgyaknak a bírtoklása nekik a háború után a túlélés egy lehetősége volt. Sokuknak a mai napig biztonságot jelenti, hogy ezek a tárgyak körbeveszik őket.

- - - Updated - - -

mosóbenzinnel
            Én is tankoltam a trabimba ! Felmentem vele a hegyre, ( ott lakom ) kivettem a gyújtáskulcsot, felmentem a harmadikra, de a motor, még mindig ketyegett ! Jobban jártam,ha egyesbe lefullasztottam !

Komment

A többség nem értékeli a régi dolgokat!

Munkámból adódóan,egy egy régiség közelébe kerülök,ha lehet elkérem és a céges műhelyt díszítem vele.Régi munkavédelmi táblákat,orvosi rendelő,tűzoltószertár.A mostani egy zománcos tábla:egy napig vakargattam a festékeket és a mohát Szerencsi Cukorgyár Mérlegháza....Te nem vagy normális képes vagy ezt a vacakot takarítani?,eladod?mit akarsz vele?...minek tetted ki?És hiába magyarázom,hogy a mai napig a nagyapám kalapácsával élezem a kaszát és megvannak a szerszámok amik rám maradtak.
              Miért nem veszel újat?
              A környéken nem is lehet régi gépalkatrészt találni,csak amit használnak!

Ilyen az értékrend!!!.............

Nem tudom hol hallottam,de igaz!"Akinek nincs múltja,annak nem lesz jövője sem!"
              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 jan. 06, 18:52.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Csak nem kamionsofőr volt az öreg
                Nem, mi magunk mentünk ki érte családostól, amikor mindenki a gorenje hűtőládát hozta haza. Igaz, az elsődleges cél a hangszer volt, ami apám egyik "munkaeszköze" volt. Emlékszem hogy császkáltunk a bevásárlóközpontban, csak pislogtunk mint Pista bá a peep show-ban. Itthon a Sugár volt akkoriban a legnagyobb, nem voltunk mi ahhoz szokva hogy 100 métereket gyaloglunk és még mindig a bótban vagyunk

- - - Updated - - -

Ami nekünk most kacat, azoknak a tárgyaknak a bírtoklása nekik a háború után a túlélés egy lehetősége volt
                Persze, tudom én azt jól, sajnos ők erre voltak kényszerülve, ebben nőttek fel. De az is tény, hogy a felhalmozott cuccokból nem sok mindent láttam hasznosulni... vagy inkább semmit.

- - - Updated - - -

a wartburg motortól a 125-ös csepel hátsó ülésen,
                Tényleg, meg is nézem, megvan-e még a tyúkrázda, amin nagyanyám utazott.

- - - Updated - - -

a wartburg motortól a 125-ös csepel hátsó ülésen,
                Tényleg, meg is nézem, megvan-e még a tyúkrázda, amin nagyanyám utazott.
                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 jan. 06, 19:51.

Komment

...és vittétek a nagymamát , a valutakeret kibővítéséhez ? .

Komment

[QUOTE]tyúkrázda,[/QUOTE Ez új nekem...teccik..
                    ...és vittétek a nagymamát
                    Mi csak a pénzét... 81-ben..

Komment

ez csak duma......ott a határon megszámolták hány db állampolgár tartózkodik a gépjárműben és így kijön-é a vásárlás és a lóvé aránya

Komment

...és vittétek a nagymamát , a valutakeret kibővítéséhez ?
                        A valutakeret 89-es találmány ! ( 50 dollár, ha jól emlékszem )

Komment

ez csak duma...ott a határon megszámolták hány db állampolgár tartózkodik a gépjárműben és így kijön-é a vásárlás és a lóvé aránya
                          Korrekt.
                          Mocskosul megvámolták a Comodor-t mert egyedül hoztam.

- - - Updated - - -

A valutakeret 89-es találmány ! (50 dollár, ha jól emlékszem)
                          89-ben volt a mődszerváétás
                          eztán senki meg nem kérdezte Tőled mid honnan van.

Komment

ez csak duma...ott a határon megszámolták hány db állampolgár tartózkodik a gépjárműben és így kijön-é a vásárlás és a lóvé aránya
                            Jaja, apámék is telekocsiztak annak idején

Komment

89-ben volt a mődszerváétás
                              Ez igaz ! Emlékszem rá jól, mert abban az évben szereltem le, akkor nősültem, és vettük az első lakásunkat is. És pont ezért emlékszem arra is, hogy a legseftesebb haverom 15.000 ft-ot adott egy ismerősöm valutakeretéért fejenként, hogy hozhasson kintről egy rozzant nyugati autót talán 200 márkáért.

Komment

Figyeljetek, ha valakinek kell egy Commodor 64, van egy a szekrényemben itt az irodában. Még az átlátszó műanyag billentyűvédő is rajta van. Talán működik is. Levigyem Keszibe?
                                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X