Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Czetka - Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Czetka - Bemutatkozás

Sziasztok,

Tamás vagyok Győr-Sopronból. Vagy 25 éve áll egy 1968-as MZ 150 trophy Apám garázsában, részben bontva. Sajnos apám már 12éve nincs köztünk és az MZ-t is '88-ban kivonták a forgalomból.
    Pár hónapja ébredt a gondolat, hogy összerakom a motort. A dugó teljesen be volt állva, a benzincsap és az akksi hiányzott. Gyors internetetes beszerzést követően a gép összeállt és kb 5. rúgásra indult!! Click image for larger version

Name:	IMG_1486.jpg
Views:	1
Size:	197.3 KB
ID:	156988Click image for larger version

Name:	IMG_1409.jpg
Size:	198.3 KB
ID:	156989Click image for larger version

Name:	IMG_1407.jpg
Size:	195.7 KB
ID:	156990
    Most az ismét forgalomba helyezésen gondolkodok. Az eredeti forgalmija megvan, de nem az apámé volt a motor. Anyám elmondása szerint apám egy barátjától kapta, már a forgalomból kivonást követően és sosem használta.
    Kérdés: hogy tudom a motort forgalomba helyeztetni saját nevemre, esetleg OT-s rendszámmal?
    Köszönöm a segítségeteket!

Szia Czetka!

Üdvözöllek a fórumon. Ha él még a régi tulaj, aki kivonatta a forgalomból, akkor azzal kell adásvételi szerződést írni. Ha nem él, akkor úgy tudom, hogy póthagyatéki eljárással rendezhető a tulajdonviszony. Bővebben itt a fórumon találsz mindenféle infót. Topic is van "Forgalomból kivon járművek ismételt forgalomba helyezése" címmel. Keress!

Jó fórumozást. Azért a neved megtévesztő. Vagy van egy Czetkád is?

Üdvözlettel CZsolti

Komment

Egyszerű:megkeresed a tulajt és irtok egy adásvételit.Ezután eredetvizsga,biztosítás,műszaki,átíratás.+ OT-vizsga+rendszám.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szervusz!

Ahogy a kollégák írják: ha el tudod érni a forgalmiban szereplő tulajdonost vagy az örököseit, akkor el lehet intézni.

Egy kérdés: Gy-M-S-on belül merre élsz? Csak mert én is környékbeli vagyok, ahol a nevem alatt láthatod is.

Üdv,

Gábor
        CZsolti és mátéapu kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Köszi a válaszokat!
          Meglesz az eredeti tulaj, tehát az adás-vételi nem lesz gond!
          Eredet vizsga szintén okés, viszont a műszaki témában azt olvastam, hogy az OT műszaki "enyhébb" a normál vizsgánál, mert nem várható el egy 40-50 évvel korábbi konstrukciótól, hogy teljesítse a ma követelményeket..
          Hol tudok OT műszakira menni a géppel, és rendszámot hol tudom majd átvenni?

Egyébként Fertődön élek... és jogos, valóban megtévesztő a nick nevem, sorry - nincs czetka motorom, csak így hívnak a haverok..
          lehet változtatok itt ezen a fórumon a későbbi félreértések elkerülése véget
          Köszi még egyszer a válaszokat!

Komment

lehet változtatok itt ezen a fórumon a későbbi félreértések elkerülése véget
            Egy álnevet használó Mz-s!!! Már itt is a fórum összes Cz tulaja! Üdv köztünk! A probléma megoldása miatt vegyél egy Czetkát is!
            sepy, madorka és -t5- kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Már itt is a fórum összes Cz tulaja!
              Khmmmm!!! Sepy még hiányzik!

Czetka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Eredet vizsga szintén okés, viszont a műszaki témában azt olvastam, hogy az OT műszaki „enyhébb” a normál vizsgánál, mert nem várható el egy 40-50 évvel korábbi konstrukciótól, hogy teljesítse a ma követelményeket..
              Hol tudok OT műszakira menni a géppel, és rendszámot hol tudom majd átvenni?
              Szerintem még olvasgass a témákban a korábbi hozzászólásokból. E sorok írója is OT-s reményekkel vágott neki a dolgoknak. Végül úgy döntött, hogy elég lesz a sima műszaki.

Az OT-s vizsgára is el kell valahogy menni motorral, te pedig használni is akarod. Ahhoz pedig normál műszaki kell. Plusz biztosítás stb. Azonkívül az OT-s vizsgabizottság megnéz egy csomó dolgot a gépen, és ha nem csillog kellően a masina és nem kelt bennük mély érzelmeket, akkor még lesz néhány utóvizsga.

Néhány infó:

Amit az OT vizsgáról tudni kell - Autónavigátor.hu
              Mikor kaphat az autóm OT-vizsgát? - Belsőség
              http://veteran.forum.hu/muzealis-jar...nek-modja-114/
              Muzeális minősítés - általános tudnivalók | Magyar Autóklub

http://www.autoklub.hu/sites/default...to_2005_13.pdf

Helyek és időpontok: Muzeális minősítő helyek, időpontok | Magyar Autóklub
              joker és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Egyébként Fertődön élek.
                A környéketeken (Szentmiklóson) dolgoztam pár évig. Lehet majd előbb-utóbb összefutunk az úton.
                There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Kedves Czetka!Tűgörgős vagy BZ., bocs de ezt nem hagyhattam ki a Fiúk megszólalása után.

Kedves Czetka! Tűgörgős vagy BZ. perselyes a csapszeged?,bocs de ezt nem hagyhattam ki.Isten hozott köreinkbe és a motor szeretet!.Nagyon patinás állapotban megmaradt a géped.Az előttem szólók szépen felsorolták a teendőidet. Sok munka még több ügyintézés és kísérje siker munkádat! No persze szükséges még egy megértő feleség is ki áldását adja és a pénzt. Mindettől függetlenül szép motorod lesz melyhez emlékeid fűznek!, ne hagyd álmaid és valósítsd meg!
                  CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X