Közlemény

Collapse
No announcement yet.

FUG segítség kérés - wchris

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

FUG segítség kérés - wchris

Szervusztok!

Kis naivként úgy gondoltam, bemutatkozás nélkül is kérhetek segítséget.
    Ám az "orromra lett koppintva" , hogy elmaradt a bemutatkozás..
    Így most pótolom

Nagyrészt fiatalabb autók - különösen egy adott márka képviselői között mozgok évek óta.
    Mostanában sajnos a Fordos társadalomból is kimaradok, munka és magánéleti okok miatt.
    Pár évvel ezelőttig azonban rendszeres társ szervezője és lebonyolítója voltam a rendezvényeknek.
    Talán lassan ismét visszatérek közéjük - legalábbis rendeződni látszik az életem.

A veterán autókhoz néhány szépség imádatán kívül semmi sem köt.
    Álmaim autója ugyan bőven veterán korú - Bádog Böske néven ismerhető - de olyanom soha nem lesz.
    A másik nagy kedvencem idén ünnepli az 50.szülinapját.

Hozzátok azért csatlakoztam, mert egy távoli rokonomnak szeretnék segíteni.
    Ahogy a "segítséget kérek" topikban is olvasható.

Eddigi tapasztalatom az, hogy magán személyek, egyesületek kevésbé kukacosak, s szívesebben segítenek, mint az "állami" szervek.
    Legalábbis az általam ismert körökben így természetes.
    Előbb segítünk a másiknak, s majd apránként megismerjük egymást... Nem akarunk egyből mindent tudni róla

Mint előző soraimból kiderülhetett, kicsit más világból jövök..
    Nagyon nem is tudok magamról mit mesélni.
    Nincs veterán járművem - nem is valószínű, hogy valaha is lesz
    Nem én fogom a következő Чайка - t, Pannonia - t, Cadilac - et felújítani.

Ha bármilyen kérdésetek van velem kapcsolatban, szívesen válaszolok,
    de mindenféle támpont nélkül, s veterán autós vér nélkül
    kicsit nehéz - ha nem egyenesen lehetetlen - magamról mesélni.

Remélem tud nekem segíteni valaki, legalább annyiban, hogy merre induljak tovább.

Nektek további sok sikert kívánok az építgetésekhez.

Kriszta

CSEPEL D 344 adagoló 4 hengeres ÚJ GAMMA - Vatera.hu

akik ezt árusítják , náluk érdeklődj . De ha nagyon nem sikerülnek a dolgok , : 20/ 3555-955
    wchris és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

De miben is kérsz segítséget?

Komment

TLF65

"Aki tud segítsen" a topik pontos címe, ahol leírtam
        Pár szóban ismét:
        A FUG / D-442 jármű motorjának mechanikus és elektronikus ( márha van neki olyan ) felépítésére, rajzára... lenne szükségem
        Nem pont nekem, hanem a Lengyelországban élő nagybátyámnak.
        Lehetőleg olyan ember elérhetőségével, aki minimális angol tudással rendelkezik.

Komment

Kedves Wchrsis,

sajnos nincs erről a járműről tapasztalatom... én tüzér felderítő voltam...

www.jofogas.hu/.../FUG_D_442_katonai_jarmu_14935907.htm
          makettinfo.hu/A_legendas_FUG?A...FUG?lang...FUG ‎

Ezeket, (és a többit) pedig gondolom ismered...

Komment

Angolul nem tudok ( tudjon az azon anyelven aki akar valamit ) - , viszont van eladó PSZA , FUG , BRDM-1 , BRDM -2 .

A könyvre meg ráhajtok --csak mert szeretem a lengyeleket . Ha alakul szólok .
            .

Komment

a zrínyi honlapján se lehet semmit találni ezekről a dögökről?

Komment

TLF65!

A linkek nem működnek.
                Így sajnos azt sem tudom, mit kellene ismernem.
                De az ismereteim biztos, hogy hiányosak.
                Sem a veteránok, sem pedig a katonai járművek nem az én világom.
                A kettő együtt meg pláne nem.

Joker!
                Ez is egy megközelítés

Gergőke!

Nekem csak a Hadtörténeti múzeum ugrott be, mint lehetséges segítő.
                Köszönöm az ötleted.

Komment

Szervusztok!

Egy kevés kutakodás után ennyit sikerül a FUG-ról összeszedni a neten.Gondolom még sokkal több mindenre rá lehetne találni,de azért nem akarok napokat ülni a gép előtt.Amit találtam felteszem ide,érdekességként .

Click image for larger version

Name:	FUG 01.png
Views:	1
Size:	138.9 KB
ID:	140306Click image for larger version

Name:	FUG 02.png
Size:	97.8 KB
ID:	140307Click image for larger version

Name:	FUG 03.jpg
Size:	109.3 KB
ID:	140308Click image for larger version

Name:	FUG 04.jpg
Size:	164.6 KB
ID:	140309Click image for larger version

Name:	FUG 05.jpg
Size:	131.1 KB
ID:	140310Click image for larger version

Name:	FUG 06.jpg
Size:	200.2 KB
ID:	140311Click image for larger version

Name:	FUG 07.jpg
Size:	168.3 KB
ID:	140312Click image for larger version

Name:	FUG 09.jpg
Size:	210.6 KB
ID:	140313Click image for larger version

Name:	FUG 10.jpg
Size:	206.4 KB
ID:	140314Click image for larger version

Name:	FUG 11.jpg
Size:	204.8 KB
ID:	140315Click image for larger version

Name:	FUG 12.jpg
Size:	192.0 KB
ID:	140316Click image for larger version

Name:	FUG 13.jpg
Size:	206.6 KB
ID:	140317Click image for larger version

Name:	FUG 14.jpg
Size:	199.8 KB
ID:	140318Click image for larger version

Name:	FUG 15.jpg
Size:	204.5 KB
ID:	140319Click image for larger version

Name:	FUG 16.jpg
Size:	203.5 KB
ID:	140320

Ahol ezek voltak,lehet még találni sokat.A motorra vonatkozóan,a CSEPEL 344-es teherautó motorjáról kell keresni rajzokat,robbantott ábrát,esetleg gépkönyvet,biztosan lehet ilyet találni.Nem néztem utánna,de lehet,hogy a fórum letöltések rovatában is lesz valami.A Maróti könyvek között biztos van,de az meg "patika".

Ahogy kutakodtam,valamelyik hirdető oldalon,még komplett FUG-ot és új CSEPEL 344-es motort is hirdettek.

Üdvözlettel:Che
                  és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

komplett FUG-ot és új CSEPEL 344-es motort is hirdettek.
                    Hát erről beszéltem !

Komment

Kedves Che!

Köszönöm neked is, s mindenkinek a segítséget.
                      Mint már többször írtam - ez nem az én világom.
                      Így azt sem tudom, merre induljak, s még továbbra sem lettem sokkal okosabb
                      Ez nem a ti hibátok, hanem az enyém - nem tartozik az érdeklődési körömbe.
                      Ígérem, ha pl nyomdaipari érdeklődése lenne valakinek, minden segítséget megkapna tőlem, konkrét iránytól, akár a kiadvány kivitelezéséig is.
                      De ezen a területen elveszek.

Amennyire tudom - némi nyelvi nehézségeink vannak a rokonommal ( lengyel-magyar fordítás nagyon vicces mondatokat tud alkotni - angolul meg ritkán beszélünk, tényleg csak olyan dolgokról, ahol fontos a pontos értés )
                      A jármű már a múzeum kertjében áll. Mindene megvan - bár a kopó alkatrészek biztos fognak hiányozni - csak motorikusan nem működik.
                      Ezt szeretnék rendbe hozni, hogy a többi járművükkel együtt mozoghasson.

Az elmúlt három hónapban már próbáltam minden általam ismert módon rákeresni szerelési leírásra, de nem jutottam messzire. Valószínűleg nem jó kereső szavakat adtam be - különben ti sem találtatok volna semmit, ha tényleg nem lenne
                      S miután engem személy szerint nem is érdekel ez a világ, nagyon nem is szeretnék belefolyni.
                      Tehát nekem továbbra is olyan személy elérhetősége kell, akinek a szükséges adatait továbbíthatom, s a továbbiakban nélkülem folyhatnak tovább az események.
                      De ha olyan segítség van, hogy:
                      " Y weblapról tudod , X néven letölteni ami neked kell " - azt is köszönöm.
                      Sajnálom, de ehhez a világhoz én nagyon szőke nő vagyok, s másként eddig sem találtam, amit akartam.
                      ( pedig az elmúlt három hónapban próbáltam már többféle képen is - így jutottam el hozzátok is )

A rajtam keresztül segítséget kérő múzeum weblapja:
                      Maőša Armia Grupa Ã…Å¡lÄ…sk

W. Kriszta

Komment

Komment

Ígérem, ha pl nyomdaipari érdeklődése lenne valakinek, minden segítséget megkapna tőlem, konkrét iránytól, akár a kiadvány kivitelezéséig i
                          Hoppá ! Szavadon leszel fogva ! Évek óta tervezgetjük, hogy kéne csinálni egy fórumos falinaptárt, járgányokkal.
                          wsievers, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mondjuk ahogy nézem ikarus és csepel alkatrészekből van összerakva a nagyrésze, azokhoz meg van gépköny alkatrészlista meg alkatrész is. mir-mur egyik ismerősöm szervez mindenféle fotózásokat lehet meg lehet győzni, hogy készüljön egy műhelypozitív verzió is:-)

Komment

Minden eddigi segítséget köszönök

Amióta elsírtam itt magam, a hadtörténeti múzeum is szóba áll velem.
                              megkaptam tőlük a megfelelő személy - természetesen katona - elérhetőségét.
                              Továbbítottam, így a továbbiakban nélkülem intézik.
                              Nem merem kijelenteni, hogy nem fogok még jönni kéréssel, de remélem, hogy a nehézkes indulás után, a két múzeum megbeszéli már nélkülem a dolgokat.

Mir-Mur:
                              Szívesen segítek nektek összeállítani, megszerkeszteni a naptárt, s a megfelelő nyomdát is megkeresem hozzá
                              Ami nekem kell, azok a fényképek, amit a naptáron látni szeretnétek.
                              Gondolom nem kell mondani, hogy extra-giga szuper sok-sok pixelben
                              Egyetlen jó tanács: Ha naptárt szeretnétek, akkor már most kezdjétek el!
                              Mire a fényképek megszületnek; Megbeszélitek melyik motor/autó/repülő/anyahajó... legyen január hónap; Mire kiderül, ki-hány darabot szeretne.... Múlnak a napok, s máris az év vége felé járunk.
                              A nyomdai előkészítésre is kell idő - s a nyomtatásnak is van átfutási ideje.
                              November közepétől meg a jobb nyomdák már csak januárra vállalnak munkát, mert annyira tele vannak.
                              vagyis: Az előkészületek - képek kiválogatva, igényelt darabszámok összegyűjtve - augusztusra meg kell hogy legyenek.
                              Akkor biztos, hogy tényleg mindenkinek a fa alá tud kerülni. S még a későn kapcsolóknak is be lehet szerezni - után nyomtatás.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X