Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OdinHEM, bemutatkozás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    OdinHEM, bemutatkozás

    Üdvözlet mindenkinek! Főleg a Pannónia motorokat szeretem bár a nagy álom az egy R51 BMW. Jelenleg két motorból és egy Duna OK3 oldalkocsiból áll a gépparkom. A motorok is és az oldalkocsi is felújításra várnak ami épp folyamatban van. Pannóniából 2 típus kedvencem van a TL és a TLT. Mindét motorom TL Pannónia terveim szerint az egyik bordó a másik pedig almazöld színű lesz.
    kedvelte ezt.

    #2
    Egy ismerősöm azt mondta, hogy "a TL egy kevésbé szép motor, ha már pannonia akkor inkább TLF."
    Bár nagyon tisztelem az illetőt és nagyon jó szakembernek tartom, nem értek vele egyet. Engem az első pillanatban megfogott, pont az egyszerűségében látom a szépségét. Nekem egy 55/12 havi van és eldöntöttem, hogy nem ez lesz az első motor amit rendbe teszek. Számomra a csepel125 egyszerübbnek tűnik, ezért is kezdem azzal. Már a szín kíválasztásánál el lehet rontani. A csepel fekete, annál nem lehet nagyot tévedni, de a TL bordó szinének kiválasztása sokkal nehezebb. Egy árnyalatnyi külömbség sokat ronthat az öszképen.

    Komment


      #3
      Nekem is az egyszerűsége tetszik, a színválasztással teljes mértékben egyetértek veled. Nekem ma lett meg a harmadik TL-em. mindegyik 55-ös kiadású, de egyhez még kellene egy pár alu teleszkóp. Most hogy már van belőle három el kezdem az elsőt felújítani, én is még csak most kezdem még soha nem csináltam ilyet én sem. A legfontosabb motort fogom a legvégére hagyni mert az egy memento ezért az nagyon fontos hogy szép legyen majd.
      NANOD kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Üdv OdinHEM! Sok hasonlóságot vélek felfedezni az érdeklődési körünkben, ezért merlek néhány gondolatommal terhelni.
        Először akkor kerültem kapcsolatba Pannónia motorral, amikor egy barátom beállított egy váz nélküli blokkal a műhelybe és arról érdeklődött, hogy vállalom-e annak javítását. Kalandvágyból igent mondtam, bár addigi motorkerékpáros szerelési tapasztalataim csak a Simsonnal és az ETZ-vel voltak, arról nem is beszélve, hogy főként autójavítással foglalkozom. Az illető hozott hozzá még két komplett motornyi alkatrészt, így nem volt probléma a törött léptető villa cseréje és a csapágyakat is mind újra cseréltük. Boldogan vitte haza a feljavított blokkot, majd később egyszer csak meglátogatott a saját maga által összeállított, immár komplett, működő géppel. Ha jól emlékszem TLF típus volt. Szépen lefényezte és komplettírozta. Természetesen elkértem egy fordulóra a gépet. Azóta szeretnék én is Pannóniát!
        Szintén meghatározó élmény volt számomra, amikor fiatalabb koromban nagybátyámnál jártam, aki Németországban lakott '56 óta. Szép karriert futott be élete során, így idősebb korában hódolhatott motoros szenvedélyének is. Volt egy kisebb gyűjteménye motorokból: csepptankos JAWA 350 (1948), BMW R60 (1964), Suzuki GN 250 (1994), Triumph 900 (?). Passautól nem messze lakott. Elmentünk közösen motorozni és mivel addigra már nekem is volt nagy motorra jogsim, így én mehettem a BMW-vel. Életem egyik legszebb élménye volt a bajor erdőben a Duna mellett egy igazi nagy BMW-vel motorozni , így pontosan meg tudom érteni rajongásodat eme típus iránt. Évekkel később felajánlotta nekem megvételre a gépet, de nem tudtam élni a lehetőséggel - még részletfizetésre sem -, most pedig már késő, mert sajnos nagybátyám lassan 2 éve nem lehet közöttünk, motorjait hagyatékként adták el.
        Így nekem egyelőre marad a Pannónia, mert az legalább a "miénk" és elérhető áron hozzá lehet jutni. Még nem vagyok profi a témában, de annyit tudok, hogy a nagy fékdobos kivitel tetszik, aminek a hátsó lámpája szépen elnyúló alakú. Azt hiszem ennek a feltételnek a T1-es, vagy a TLF felel meg, de nyugodtan javíts ki, ha rosszul tudom , még csak ismerkedek a témával.
        Üdv, Attila80
        NANOD, és 2 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Üdv itt Attila80! Egyáltalán nem terheltél a gondolataiddal, sőt örülök hogy megosztottad velem/ünk őket. Sok sikert kívánok a Pannónia felújításaidhoz! /igen szándékos a többes szám ha egyet el kezdesz nem tudod majd abbahagyni szerintem /
          u.i.: igen jól tudod T1/Tlf amin a szépen elnyúló burkolatú hátsó lámpa van, bár vannak itt tőlem sokkal nagyobb szakértői is a témának még sokat kell tanulnom nekem is.

          üdv, Odin
          Attila80 kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X