Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek reálértéke,eladhatósága

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Atti69!

Először is üdv a fórumon, örülök, hogy egy újabb Nsu márkatárs van köztünk, az eladással kapcsolatban szerintem is sajnos érdemesebb nyugat felé azon belül a "Fritzek" felé kacsingatni, és szerintem sem az igazán pénztelenek alkudoznak, hanem akik tisztában vannak a kinti árakkal..........csak az így esetlegesen kialkudott nem elhanyagolható árrést ők akarják lefölözni....

nem kell éhesen sírva senki gyerekének lefeküdnie
    Sajnos én ebben manapság nem vagyok olyan biztos, de itt ezt nem részletezném mert inkább a "Hyde-park" -ba tartozik...... és politizálni sem akarok, de mint tudjuk mindenki annyit ér amennyije van..........na jó tényleg befejezem

Komment

Nyolc éves voltam(apai ágon öröklődő gépszeretettel) rajongtam a veterán motorokért,főleg azokért,amiken látható volt mitől működik. Nyitott szelepek,szabad nyomórudak,látható üvegfedelű olajpumpa,stb. Ekkor legszebbnek az NSU OSL-t láttam,s eldöntöttem nekem ilyen kell. 2évtized mulva beteljesült az álom.. Volt azóta több db a birtokomban. Az ár kérdése valóban sokszorosan vitatható téma. A vevő is érthetően olcsóbban szeretne hozzájutni...ebből még probléma nem volt részemről. Politikai véleményem van,de nem hangoztatom..ez a téma csak arra jó,hogy vita legyen....az meg minek? Visszatérve az ár kérdésre: Mind az eladó,mind a vevő tájékozódik adás-vétel előtt. Ez így helyes. Mindennek megvan a tól-tól-ig a reál ára. Van arany középút.

Komment

Atti69
        Ekkor legszebbnek az NSU OSL-t láttam,s eldöntöttem nekem ilyen kell. 2évtized mulva beteljesült az álom..
        Ez már szimpatikus hozzászólás volt. Az én álmom is egy NSU OSL 251, jó eséllyel csak álom marad...De az álmok fontosak...Helyette van Pannóniám, néha annál is álom, hogy menjen. Meg van 250-es Csepelem, ami közel 20 éves álom. 3 db roncsot meg isten tudja mennyi utángyártott és eredeti alkatrészt vettem hozzá a fene tudja mennyit jártam miatta börzére, 200 km-eket autózva. Szerintem nem kapnám meg érte azt sem, amit ráköltöttem...Most szidjam érte ezeket a csóró magyarokat? De hát én is csak az vagyok...

Che hozzászólása nagyon tetszett:

Szóval egykomám,ha annyira keveset akarnak adni,most pl.,a traktorokért,-hát ne add oda,hanem traktorozzál!

Üdvözlettel:Che
        Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 okt. 03, 19:37.

Komment

Őszintén szólva kicsiny országunkban enyhén szólva is eltorzultak az emberek.....
          A minap "beszélgettem" a főnökömmel (akinek kis híján 22 éve dolgozom) a fizetésemről,amely az utóbbi időben szépen lassan lecsökkent a felére,miközben a munkáim semmivel sem lettek kevesebbek. Próbáltam elmagyarázni neki a kettőnk viszonyát,miszerint mi üzleti partnerek vagyunk (kellene lennünk). Én adom a munkámat,szakértelmemet,tapasztalatomat,ő pedig pénzt ad érte. Persze ezt ő nem így látja,szerinte én dolgozzam le becsülettel a 8 órámat,elégedjek meg annyival,amennyi éppen jut és mellé még legyek hálás neki,hogy még van munkahelyem.
          Természetesen mindeközben nem csinál nagy titkot a költekezéseiből...

Még egyszer kihangsúlyoznám,hogy 42 évesen 22 éve dolgozom neki!

"EZÉRT ÁLL ÍGY EZ AZ ORSZÁG"
          Hogy édesapámat idézzem...

Komment

Komment

Sajnos nem vagyok ezzel egyedül! Persze a teljes képhez az is hozzátartozik,hogy még így is egy kevéssel többet keresek az átlag szakmámban és pozíciómban dolgozóknál,ezért SEM váltok munkahelyet. Csak hát ugye az ember fia berendezkedik egy szintre,amelyből fokozatosan jelentős mértékben alább kell adnia! Tudom vannak akik a létminimumon élnek,ezért sem szoktam "sírni",de úgy éreztem,hogy ehhez a témához kapcsolódik az én "üzleti kapcsolatom" a főnökömmel. Ő a vevő,aki minél olcsóbban akarja a munkám,én az eladó,aki minél többet szeretne a munkájáért...

Komment

Ez már csak ilyen.... Ez a piac. Amivel nem is lenne gond . A gond az , hogy a mi " tábornokaink" azt mondják : előre!!!
                noha mennyivel " szebben hangzana" : UTÁNAM !!!!

sajnos nincs követendő példa a nép előtt ....

Komment

a gond az , hogy a mi „tábornokaink” azt mondják : Előre!!!
                  Noha mennyivel „szebben hangzana” : Utánam !!!

ez milyen igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Ezekért a dolgokért azért talán a Discovery és egyéb csatornákon látható amcsi műsorok is "felelősek".
                    Ott divat a műsor kedvéért a 10000 dolláron árult valamit 4000-ért hazavinni!
                    Gondolják ha ott működik.............

Másrészről ne hogy azt higgyétek hogy pl. az Osztrák más (tisztelet a kivételnek de az van itthon is).

Az osztrák főnököm euró milliomos még is képes a 380-as kábelt a talicskát a fa bakot ellopni.

A kábelben végig bent van a cég logója akitől lopta. Ez egy betonfalakat állító cég. Múltkor jöttek egy garázst felállítani. Aznap nem hozhattuk ki a kábelt így egész nap nem tudtuk használni a vágó gépet, flexet stb.

Másik alkalommal a tetőt jöttek csinálni. A szóban forgó fa bakok ettől a cégtől voltak. Rájuk van sütve a cég logója.
                    Jön a főnök "legjobb embere" és karton papírral!! becsomagolta a bakokat hogy ne látszódjon a felirat.
                    A talicskákról lecsiszolva a cég logója.
                    A vágó gépet úgy bérli. Ezen van üzem óra mérő. Na ez ki van kötve!

Panaszkodik hogy az anyukája beteg. Meséli hogy a kórházban ahol van az anyja hét másik beteggel van együtt. Ők egymás után halnak meg és ezt az anyukájának át kell élnie.

Talán nincs annyi pénze hogy egy magán kórházba vigye??

Tudnák még rengeteg dolgot mesélni az ilyen "emberek"-ről...........

Azt én is tapasztaltam hogy a veterán árak eléggé eltérőek. De ugye nálunk 2 millióért két évet addig Ausztriában Németországban kb. 5-6 hónapot kell dolgozni.

Komment

Tudod érdekes emberek az osztrákok .... Fogalmuk sincs " honnan jöttek " ... Van egy " hoch deutsch" mondás ( fajta tiszta német ) : a bajor csak egy fokkal jobb mint az osztrák ...

- - - Updated - - -

Szerintem az egyik legrosszabb üzlet veteránokat felújítani , majd haszonnal eladni ... Ez tipikusan a " gazdagok sportja " ide kevés " labda szedő " kell ...

Komment

tábornokaink” azt mondják : előre!!!
                        noha mennyivel „szebben hangzana” : UTÁNAM !!!
                        Ezer éve úgy vertük vissza a Német-Római birodalom támadásait, hogy a vezetőnk az utóbbit kiáltotta a csatában.
                        Régi, de szép példa.
                        Jóllakni ugyan nem lehet tőle, de utat mutat.

Komment

... Van egy „hoch deutsch” mondás (fajta tiszta német)
                          Na ehhez nincs az Osztráknak semmi köze, annál inkább a Bauer-hez.

Na de nem "harapok abba a kézbe ami enni ad"!
                          Náluk is működik ami nálunk érdek politika, de ők tudják hogy a nép jó léte ugyan úgy lényeges!
                          Csak egy példa: nálunk három milliárd forint egy kilométer autópálya, náluk két milliárdból kijön.(lehet az osztrák kevesebbet keres?)

Vannak nálunk a cégnél lengyelek is. Meséli a lengyel hogy ő egy évet dolgozott Mosonmagyaróváron.
                          A mi cégünktől.
                          Képzeljétek el a szitut. Dolgozik a lengyel Magyarországon aki a mi cégünktől van. Kap mondjuk 1400 eurót + szállás.
                          Dolgozik a magyar ugyan ott majdnem 100000ft ért. Egymás mellett..............

Na de tovább nem szeretném offolni a témát.

Komment

Szervusztok!

Az Osztrákok és a többi népek a világon is csak emberek mint mi.Az emberek meg már csak olyanok,hogy szeretnének jól élni,kevés izzadtságos munkával,szeretik a sok pénzt,amit mások rovására a legkellemesebb megszerezni.Azután,ha már nem tud a sok pénzével mit csinálni,kell a hatalom is és akkor lehet gátlástalanul uralkodni és leigázni másokat.

Így megy ez már a történelem folyamán réges-rég.Volt idő amikor hittem a demokráciában,de sajnos ez sem jött be,-ahogy szokták mondani,-azt látom,hogy a hatalom és a pénz visszaél a hatalmat adókkal,a néppel szemben.Gondoltam itt a választásokra,de egye meg a fene,semmi sem örök,egyszer ennek is vége lesz és jön egy másik,-talán jobb,de addig még nagyon sokat fognak szenvedni a népek.

Click image for larger version

Name:	Útépítő.png
Views:	1
Size:	692.7 KB
ID:	141316

A fene egye meg,megint alászaladtam,a Hyde parkba kellet volna írnom,-nézzétek el nekem!

Üdvözlettel:Che

Komment

Előbb-utóbb a politikánál kötünk ki.. Megvan a mumus! Lentebb vittem az árat.....megpróbálok én is olcsóbban vásárolni.

Komment

Ami nekem kell az mindig drága.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X