Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Apró észrevétel...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Che, Sepy és Süpy!

Köszönöm a véleményeteket és pontosan azt fogom csinálni, amit Józsi bátyám javasolt: semmit. Ehhez nagyon értek. A többi javaslatot is megfontolom. Joker hátszélre vonatkozó módszerén pedig még most is nevetek magamban, ha eszembe jut.

Köszönettel: CZsolti

Komment

Szerintem is kicsit túlzottan ki lett hegyezve mostanság mindenki, erre a bemutatkozás témára.

Kedves T5. Szívemre tett kézzel mondom, én először bemutatkoztam

Joker arra célzott a fórumbeli kommunikációnál, hogy két ember között a kommunikációnak 65-70 százalékát egy beszélgetés közben a nonverbális kommnikáció teszi ki. Csak a maradék zajlik a szavak szintjén. Tehát itt, pont a nagyobb része, a testtartás, mimika, tekintet, mozgás, távolság, stb. marad ki, és a verbális részből is nagy rész, pl. a hanglejtés, hangerő, stb. Gyakorlatilag egy személyes beszélgetés kommunikációs eszközeinek csak a 7-10 százalékával tudunk itt élni egymás között. Pont az marad le, ami miatt nem tudatosan, de "érezzük" a másik ember hangulatát, felénk irányuló érzéseit, mondandója komolyságát, súlyát, stb., stb. Ez sokszor ad okot félreértésekre.

Egyébként, ha valaki megérkezik egy társaságba, tényleg illik bemutatkozni. És ezt megfelelően fogadni is. Vagy megfelelően emlékeztetni, ha nem feltétlenül jut ez eszébe. Aminek sok oka lehet éppen, nem csak az, hogy különböző képpen neveltek minket. Mint ahogy a reakcióknak is, amik itt lezajlottak. Volt egy nem túl kedves moderátori megnyilvánulás. Na és? Japánt pedig ez épp így érintette, hogy "visszapuffogott". Nekem is van napom, pillanataim, amikor pont így írtam volna mint Zsolti, és pont így reagáltam volna, mint Japán. Előfordul ez. Nincs ezzel semmi baj. Hányszor történt már hasonló a fórumon, meg történik az életben. Épp "rossz gombot" nyomunk meg valamivel a másikon, vagy rosszkor kapunk egy ingert. Még lesz ilyen a fórumon. A fontos, hogy azután mindenki jól kezelje, és tegye rendbe. Fogadjuk már el, hogy emberek vagyunk. Ne várjuk el se másoktól, se magunktól a tökéletességet. Nem fog menni. A legjobbra törekvés a lényeg, az pedig meg van. Az ilyen "szóváltásokat" majd mindig sikerült megoldani, mert a felek intelligensen álltak hozzá. És szerintem ez a lényeg.
      Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2015 febr. 21, 21:29.

Komment

Köszönöm Taluga! Ez jókor jött és jól esett.

Komment

Taluga fején találta a szöget és szerintem ezt le is zárhatjuk ezzel a végszóval. Kár több hsz-t pazarolni a témára....

Komment

Köszönöm Taluga! Ez jókor jött és jól esett.
            Nincs mit..........................
            Bár ahogy most visszaolvastam, nem tett jót a fogalmazási képességemnek, hogy péntek-szombat is 10-10 órát ültem továbbképzésen... teljesen elhal az agyam!!!
            Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2015 febr. 22, 13:33.

Komment

10-10 órát ültem továbbképzésen... teljesen elhal az agyam!!!
              Képzelem, hogy miket festhetsz ilyenkor!

Komment

Képzelem, hogy miket festhetsz ilyenkor!
                Mint azok az absztrakt festők, akiknek a festményénél a 4 éves kisfiam is külömbet fest.
                Mondjuk egy ilyet:
                Click image for larger version

Name:	joan_miro10.jpg
Views:	1
Size:	165.4 KB
ID:	143806
                "Ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumba' sincsen."
                Hát nem egy Vallejo, vagy Frazetta kép...
                Click image for larger version

Name:	boris-vallejo_the-sun-and-the-moon_1987.jpg
Views:	1
Size:	151.9 KB
ID:	143807
                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 febr. 22, 14:47.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ennyire nem vagyok jó ilyenkor... Az üres vászon a maximum, amit ki tudok hozni magamból... :-) Egyébként rég tervezek egy kiállítást, ahol kiaggatok 15-20 üres vásznat. Az lesz a címe, hogy "A képek, amiket sosem festettem meg". Ez az igazi szabad asszociáció, és populáris művészet! Mindenki azt képzel rájuk, amit akar...

- - - Updated - - -

Hát, igen. Vallejo és Frazetta kicsit más, mint a fönti példa... Egyébként az absztrakt irányzatoknak is megvan a létjogosultsága, és sokat is tudnak mondani. A realizmus terén már sajnos szinte majd mindent megcsináltak. Kellenek az új utak. Bár a képeken látszik, melyik festő az, aki tökéletes technikai tudással jutott el az absztrahálásig, és ki az, aki azért fest absztraktot, mert mást nem tud...

Komment

absztrahálásig, és ki az, aki azért fest absztraktot,
                    Mi van..........................

Komment

Mi van
                      Van aki jó festő, de egy idő után már unja a megszokott dolgokat, és ezért kezd más stílusba, van aki meg nem jó festő, és csak az absztrakt megy eleve...
                      Így oké?

Komment

Mi van ...
                        Nem érted?

A háromütemű motor visszacsilingeléséről tárgyalnak.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Nem érted?

A háromütemű motor visszacsilingeléséről tárgyalnak.
                          NNNa! Végre valakinek leesett! Akkor csak nem magyarázok annyira rosszul...

Komment

Srácok!

Tegyünk egy próbát, aztán a tapasztalatok után eldöntjük, hogyan csináljuk a jövőben. Ha mindent jól csináltam, akkor az első hozzászólást csak a Bemutatkozás részben lehet elkövetni. A másodikat már bárhol, tehát igazából az már a delikvensen múlik, hogy érdemben, tehát tartalmilag is bemutatkozik-e, vagy csak a bemutatkozás részbe beír egy kérdőjelet. Mindenesetre egy figyelmeztető üzenetet is fabrikáltam Zsolti felhívása alapján, amit a már regisztrált, de még hozzászólással nem rendelkező tag tud olvasni. Szerintem ez a két dolog együtt, már eléggé vezeti az új tagot, hogy mit is kellene csinálnia.

Légyszi, annyit segítsetek, hogy próbáljátok ki. Főveszés jár a duplaregisztrálásért, de most felmentést adok, tehát légszi páran regisztráljatok egy új névvel, és nézzétek meg, hogy valóban jól működik-e ez a dolog. Nézzétek meg, hogy tudjátok-e olvasni a témákat, és valóban csak a bemutatkozásba tudtok írni. A bemutatkozás szövegébe pedig írjátok bele, hogy törölhető, mert csak próba volt.
                            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Van aki jó festő, de egy idő után már unja a megszokott dolgokat, és ezért kezd más stílusba, van aki meg nem jó festő, és csak az absztrakt megy eleve...
                              Így oké?
                              Az érthetőség kedvéért itt egy "oktatóvideó":

Komment

Falióra

Sziasztok!

TZ kérésének eleget téve megpróbáltam a dupla regisztrációt. A kísérlet sikerült, egyedül a Bemutatkozások topicba enged belépni. (pedig Sepynek akartam írni álnicknéven. )

Tekintettel arra, hogy egy is bőven elég itt belőlem - talán sok is - kérem, hogy Czetkás urat haladéktalanul töröljétek, mivel azonos velem.

Köszönettel: CZsolti

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X