Közlemény

Collapse
No announcement yet.

bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Azt meg veszel börzén ...
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Szerintem egy elszánt veterános tűreszelővel meg egy satuval mind a tengelyt, mind pedig a berúgókart megcsinálja!

(Kell hozzá néhány tucat reszelő, meg néhány hét, és ha elég ügyes, alkatrészből nem is kell egy fél tucat sem! )
      zahi és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Nem lehetetlen , csak egy kicsit babra munka !!! (mint lepkehálóval fingot fogni ... )
        CZsolti, Lemezjáték és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Gyerekkoromban lánckereket reszeltem a 100-as csepelhez. Laposszíj hajtású esztergán bekarcoltam a fejkört,lábkört,osztókört...s hajrá. Aki elszánt,megoldja.

Komment

Egyébként volt olyan gondolatom is , hogy a b.kar , és a dekli közé egy távtartó gyűrűt esztergáltatok , hogy ne tudjon akkorát billenni a kar , így talán kevésbé "szopósodik" ki a ricni. (???)

- - - Updated - - -

Gyerekkoromban lánckereket reszeltem a 100-as csepelhez. Laposszíj hajtású esztergán bekarcoltam a fejkört,lábkört,osztókört...s hajrá. Aki elszánt,megoldja.
            Igen nagyapámnak is ilyesmi "transzmissziós" padja volt , és megcsinált rajta mindent ! Végül is az igazi veterános amit nem tud beszerezni , azt megcsinálja !
            Egyébként jó lett ??

Komment

Laposszíj hajtású esztergán bekarcoltam
              De jó volt neked...én krossz lánckereket faragtam körző pisztolyfúró reszelő és laposvágó egveleggel rigához,de azt a nye -nye -nye hangot talán ma is hallom amit kiadott szegény menetközben
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

némi "koncentricitási" hiba csúszott a műveletbe... de azért vitte nem ??? Még hogy egy orosz masinát nem lehet alapvető szerszámokkal megjavítani !

Komment

Egyébként jó lett ??
                  Igen. Nem szoktam feladni.

- - - Updated - - -

Bár egyszer hozzákezdtem norton cs hengerfejet önteni...az félbemaradt.

Komment

Nekem fékdobbal kapcsolatosan voltak hasonló gondolataim , de félbemaradtak . (pedig majdnem kivitelezhetőnek tűnt, és jó drága lett volna ... )

Komment

Viaszkihagyásos modszer kivitelezhető. Lehet hogy egyszer újrakezdem...csak alany lenne..

Komment

Viaszminta homokba , megköt , viasz kiolvad , helyére alu ???

Komment

helyére alu ??
                          Igen. Végülis ilyen egyszerű elmondani. Ez a lényege.

Komment

Én egy láncinget kezdtem el csinálni kölyök koromban, miután a múzeumban hosszasan gyönyörködtem Kinizsi páncéljában...Egész jól haladok vele. Ugyan kisebb szünetekkel csinálom, de 52 évesen már egy jó tenyérnyi készen is van belőle...

De ha befejeztem, jöhet a kézzel reszelt ricni!!!

Komment

n egy láncinget kezdtem el csinálni kölyök koromban, miután a múzeumban hosszasan gyönyörködtem Kinizsi páncéljában...Egész jól haladok vele. Ugyan kisebb szünetekkel csinálom, de 52 évesen már egy jó tenyérnyi készen is van belőle...
                              Csak ne kötőtűvel ! Az eredeti láncing szemek egyessével szegecselve voltak , a replikák , olcsóbb verziók nem . (legalábbis én így tudom ) "Azé az is olyan egy kissé , mint boxkesztyűbe hangyátszedni !! Minden elismerésem ahhoz a nagy darabhoz !

Komment

láncinget kezdtem el csinálni
                                S összeszegecseled a szemeket? Azt a pár ezret.. Ha már annyi ambíciód volt,hogy hozzá fogtál..akkor gratulálok!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X