Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kircs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kircs

Sziasztok!

Varga Károlynak hívnak 34 éves lettem idén. Pesten lakom, de sokat járok le, vidékre (Pilisre, főleg füvet nyírni, nem a hegyes dombos pilisi hegység, ez az alföld határán van...
    Jelenleg boldog tulajdonosa vagyok egy SOLO alternáló fűkaszának, bár nem veterán korú, de nem is egy "friss" darab.
    A legnagyobb gond, hogy "elhagyta a szikra", (utánna majd a porlasztóval kell foglalkozni Keresgélés közben akadtam erre a fórumra elég sok infót, ötletet olvastam már most is.

Szeretek szerelgetni, barkácsolgatni, nem gond ha olajos lesz a kezem. Kiskoromban nagybátyám autószerelő műhelyében voltam állandóan. Most csak vidéken, Pilisen van lehetőség nagyobb dolgokra, de ott nincs nagy műhely, egyébként onnan származom.

Szoktunk még horgászni is, bár idén még sehol sem voltunk. Ott is mondjuk inkább szerelgetek, mint horgászom
    Tervekben van egy MF-70-es fűkasza és egy Robi 151 Rekord beszerzése. Régen volt mind a kettő, nagyon szerettem, még szántottunk is vele, fater sajnos elkótyavetyélte őket...

Ezenkívül, egy kis traki felújítása, neadj isten építése lenne jó, de ez elég távoli terv.

Remélem lesz olyan, amiben én is tudok majd segíteni!

A Kircs becenevet egy régi kolléga aggatta rám, semmi jelentést nem kell neki tulajdonítani. Úgy megtetszett, azóta ezt használom sok helyen

Ui.: Nagyon jó, hogy megy Tapatalkkal is

Karesz

Szia Kircs!

Isten hozott itt, keress, kutass, szólj hozzá, írjál...minden ami mozog, olajos, és képes elromolni...

Ne szóld le a fűkaszádat, lehet, hogy nagyobb az átlagsebessége, mint az én Pannóniámé, ha beleveszem a számításba a nyeregben töltött idő mellett a szerelésre fordított időt is...

(Ha esetleg valakinek nem ugorna be azonnal: V átlag= összes megtett út / összes ráfordított idő...)
    Kircs, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusz! Üdv a fórumon! Megnyugtatlak, itt sokan vannak hasonlóan, mint Te. Előbb-utóbb megoldunk minden technikai problémát! Mellesleg dolgoztam építkezésen Pilisvörösváron. Jó sziklás agyagos a talaj. Szerez be egy jó kovácsolt csákányt, ha ott vannak nagy földmunkáid!
      Mellesleg nekem apám hagyatékából maradt egy SOLO 641-es láncfűrész. Sajna nekem is a szikra és a karbi hibádzik. Javaslom, hogy kezdetnek mosd ki jól az üzemanyagrandszert A-Z-ig! Aztán a szokásos "hiba kirekesztő" módszer...
      taluga és Kircs kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Köszi. Igyekszem koptatni a billentyűket😉

Ez sajna nem az a dimbes-dombos Pilis amire te gondolsz😉
        Pont Pest másik oldalán van, Monor után. Ott az agyagtól kemény a föld, de csak 1m melyen...[emoji3]

Már alakul a poszt a SOLOrol, van kérdés bőven.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Kircs; 2015 jún. 02, 18:47.
        taluga és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Szia Kircs!
          Ne szóld le a fűkaszádat, lehet, hogy nagyobb az átlagsebessége, mint az én Pannóniámé, ha beleveszem a számításba a nyeregben töltött idő mellett a szerelésre fordított időt is...

(Ha esetleg valakinek nem ugorna be azonnal: V átlag= összes megtett út / összes ráfordított idő...)
          Az a kérdés honnan nézed?
          Ha a napról, akkor átlagosan 28783 km/h-t tesz meg az is! (persze velünk együtt[emoji3] )
          Atti69, Titus és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv itt a fórumon Kircs! Remélem jól érzed majd magad itt közöttünk, és te is, mi is új ismeretekkel gazdagodunk!

Komment

Szia Kircs!

A főoldal GYIK-rovatában olvashatod az általam igen kedvelt 7. pontot, mely szerint:
              7. - Nincs veterán járművem, de érdekel a téma, csatlakozhatok a Fórumhoz így is?

- Veterán jármű nélkül is csatlakozhatsz, nem kikötés az, hogy rendelkezz ilyennel. De felhívjuk a figyelmed, hogy huzamosabb itt tartózkodás után ez változni fog.
              Nem csak szellemes, de igaz is. Többen jártak már így közülünk. Tehát ne aggódj a géphiány miatt, inkább tanulmányozd a praktikákat, hogy miféle módokat találtunk itt ki arra nézve, hogy családtagjaink lehetőleg ne kívánjanak a pokolba az újabb rozsdás vacakkal, hanem együtt örvendezzenek velünk.

Ellentétben az előttem hozzászólókkal nekem rögtön beugrott, hogy merre is laksz. Mégpedig egy mulatós dalocska refrénjéből: "Node kicsoda maga, hogy nem tudja maga, hogy merre van itt Pilisen a Futrinka utca?"

Komment

Szia CZsolti!

Köszi! Olvastam, mosolyogtam is rajta
                Az igaz, hogy párom nem lepődött meg, mikor említettem neki, hogy "elugrunk egy fűkaszáért", de amikor vadul pakoltam a csomiból mindent előre, hogy valahogy beférjen, már másképp nézett)) "Tudod mondtam, biztos nem figyeltél..."

Egyébként a nótát nem ismerem. Gugli sem tudja, de a félreértések elkerülése végett:
                https://maps.google.com/maps?q=Pilis...3%A1g&t=m&z=12
                Utoljára szerkesztve a következő által: Kircs; 2015 jún. 05, 00:29.

Komment

Jelen történések alapján...hamarosan költöznöm kell. Cél: Tanya,földterület(két virágcserépnél több) hely a vasaknak. Kicsit fentebb a létrán szerintem,mint gépesített kultúrparaszt. Brigs már van,most került ide egy v2 diesel 700ccm. Veteránom nincs,de nagyon hiányzik...ígyhát lesz.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Brigs már van,most került ide egy v2 diesel 700ccm...
                    Hali!

Milyen vas? Működik, teszi a dolgát vagy szerelgetős? Képek hol vannak?

Karesz
                    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jún. 05, 19:41.

Komment

Vegyes vas..szerszámok,gépek,alkatrészek patkószegtől a mikrométerig+stb.

- - - Updated - - -

Majd felkészülök a feladatra,s az albumba töltögetek.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X