Közlemény

Collapse
No announcement yet.

picurr68 jawa 250

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

picurr68 jawa 250

Sziasztok!
    Kb. 8éve vettem egy250-es 1971-es jáwát.A motor egy garázs mélyéről került elő,nagyon poros,koszos állapotban.Aztán a takarítás után kiderült,hogy gyári a fényezése és a kilóméter óra majd 7000-t mutat.Első tulajdonos,szűrke forgalmi,régi kétbetűs rendszám. Kipucoltam az üzemanyagrendszert,majd megpróbálkoztam a beindítással.SBeindult,de sajna gázadásra vagy lefulladt,vagy akkora utángyújtással állt le,hogy elment a hallásom.Egy ismerősöm akinek volt korábban 250-es jáwája megpróbált gyújtást állítani.Nem jött össze.Egy srácot a soroksárin leintettem aki jawat vezetett,de ő sem tudott vele mit kezdeni.
    Most két dolog lehetséges számomra.Vagy találok valakit aki segít beindítani,átnézni,vagy a szemét bankok miatt a végtörlesztésbe kell bedobni az árát.Nyilván nagyon sajnálnám,mert már beleéltem magam a motorozásba.
    Így hirtelen bemutatkozásnak ennyit magamról.
    Picurr68

Feltételezem a két próbálkozó tudásának reményében álltak neki a gyújtásállításnak, vagyis ahogy szokták, és az az Ő motorjukon jó is volt.
    Úgy gondolom a megszakítót mozgató bütyöknek, tengelyvégnek van ütése és ezért a jól beállított gyújtás működés közben elmászik. A zárásszög megnő.
    Tragikus esetben a főtengely van meggörbülve egy túlmelegedés miatt (sajnos ezért került az én CZ-m is Cvágányra még a '80-as évek derekán), jó esetben ugyanezt a tünetet okozza a főtengelyvég és a forgórész közötti íves retesz elnyíródása után, ha az befeszül a két alkatrész közé, és így a forgorész mégsem szabadul el.
    apacsavo és Csaka kedvelte ezt.

Komment

Lehet,hogy igazad van.A motor 80-ig volt forgalomban.Most beszéltem egy emberrel aki azt mondta,ha a kipufogó hajlat szivárványszínű akkor az gyújtás problémára utal.Jó lenne rendbe hozni,hogy használhassam.
      Üdv. Gyuri
      apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Üdv itt! Lehet még főtengely-csapágy probléma is. És még sok minden... Merre laksz? Ha a közelemben, januárban szívesen megnézem...
        apacsavo és soveny kedvelte ezt.

Komment

Üdv! Az jó lenne. A XX. kerületben vagyok.Jó lenne,ha életet tudnál lehelni belé...

Komment

OK. Az évvégém sűrű, de januárban visszatérünk rá. Addig is minden jót!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X