Meg a tükör...........
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lencsevégre kaptam!
Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
-
Kétségtelen, hogy rengeteg hátránya volt a tervgazdálkodásnak, viszont azt ne felejtsétek el, hogy legalább volt saját iparunk. Hazai gyártású, és tervezésű járművek, szerszámgépek, háztartási eszközök. Manapság a külföldi multik uralják a munkaerőpiacot. Itteni tevékenységük a kőbe vésett (és külföldről hozott, készen kapott) technológia alkalmazásából, és összeszerelésből áll. A fejlesztéseket, és know-how-t megőrzik, a rabszolgamunkát kihelyezik olyan országokba, ahol olcsó a munkaerő, és temérdek egyéb kedvezményt is kapnak.dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése..és nem mellesleg a mi mérnökeink is bővelkedtek ötletekben, amit odafönt áthúztak. Majd mire a gyártásig jutottak a dolgok, elavult, kor színvonalától elmaradt dolgokat készíthettünk.
Tény, hogy viszonylag sok embernek adnak munkát, és rengeteg pályakezdőt (mérnököt) felszívnak az igazából semmitmondó, de kétségkívül jól csengő "lean" szemlélet jegyében. Bár ez semmi mást nem jelent, mint folyamatfelügyeletet. Ugyanazt a gyakorlatiatlan szemléletet, amit a jelenlegi oktatási rendszerünk is eredményez. Ezzel pedig szerintem előbb-utóbb megölik ezt a szakmát.
Meg aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy bődületes profitot visznek ki az országból.
- 13 likes
Komment
-
Véleményem szerint a kormányon lévő erőknek azon kellene dolgozniuk, hogy a két rendszer előnyeit egybekovácsolják és valami jót csináljanak belőle!
Ezt nagyon fontosnak tartanám visszaállítani!Tequila eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselegalább volt saját iparunk."Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 5 likes
Komment
-
Jó emberek! Ennek a témának a címe"Lencsevégre kaptam!" és nem az, hogy Puskavégre kaptam!Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekormányon lévő erőknek
Pedig........A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 8 likes
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMi van Nem is szóltam hozzá !
Jól van na! Csak dorombolj tovább!!!!
- 5 likes
Komment
-
Kedves T5!
Köszönöm,ezt a gyengéd és humoros intést,-igazad van.Társadalomban vagyunk kénytelenek élni,ezért az ember,emberek fejében megfogalmazódnak politikai és ideológiai kérdések,melyeket próbál megosztani másokkal (én főleg ilyen vagyok,-mit csináljak),természetesen a fórum elsősorban műszaki jellegű témákkal foglalkozik és ez így van jól,-ezért elnézésedet kérem,a magam és az enyhe politikai témát felhozó társaim nevében!
Üdvözlettel:Che
- 4 likes
Komment
-
Oké, értem, bocs, csak fontosnak tartottam megírni a véleményemet!
Akkor íme egy fekete-sárga TLB, melyet tavaly kora tavasszal "kaptam lencsevégre"-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEnnek a témának a címe „Lencsevégre kaptam!”
egy veterános cimboránál.
"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 6 likes
Komment
-
t5, igazad van, nem ide való, és bocs, hogy én is hozzáfűztem a magamét (azótaa áttettem a Hyde-parkba), de pl ez a fórum szerencsére azon kis szigetek egyike, ahol ez ritkán fordul elő. Nagyon jó, hogy így vigyáztok arra, ez maradjon meg továbbra is!
Ezek meg király képekRicsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor íme
Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 aug. 03, 22:54.
Komment
Nem is szóltam hozzá !
Komment