Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Collapse
X
-
A Csepelnek volt négyütemű prototípusa is, utána erőltették ezt a kétütemű rendszert. Sajnos sokáig nem tudtunk elszakadni az ikerdugattyús rendszertől...Ez a Puch 350 GS öröksége a magyar gépgyártásban.
nem népgazdasági érdek a sorozatgyártás
A cikkre visszatérve, a P20 pedig nem igazán volt exportsláger...Pláne nem a Nagy Testvérnél. Közvetve az ő felelősségük a bukás, és persze a Kerékpárgyár hozzá nem értő vezetőinek a felelőssége, akik lépten-nyomon keresztbe tettek a Motorkerékpár részlegnek.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 06, 15:22."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Hali! Csak halkan jegyzem meg: az RB250 sohasem volt Pannónia, csak az alkatrészeinek egy része...Lásd még:
nondebr eredeti hozzászólása A boxer Pannónia valószínűleg a gyártás bonyolultsága miatt nem lett sorozatgép. Ugyebár szintén kétütemű. Tehát a két forgattyúsházat gáztömören el kell szigetelni egymástól. A szerelhetőség érdekében a főtengelyt is osztott, középen bontható kivitelűre kell készíteni. Ez pedig erősen drágítja a gyártást.
Hasonló okok miatt múlt ki az MZ (akkoriban még IMZ) 350-es boxere is.
Sajnos ki kell ábrándítamom a kedves közönséget, ugyanis ez a boxermotor sosem látta a Pannónia gyárat! A Csepel Teherautógyár versenyszakosztályának múhelyében készült a CÉL versenymotorral együtt.
Egy ügyeskezű modellező, az általa konstruált modellmotor megnagyobbított változatát készítette el, de ami kicsiben sikeres volt, az nagyobb változatban már nem felelt meg az elvárásoknak.
A működése eltér attól amit Te leírtál, mert a boxermotor dugattyúi lefelé haladva egy térbe sűrítik elő a keveréket, felfelé haladva pedig egyszerre szívnak a karburátorból!
A motor forgótárcsás vezérlésű, négyfelömlős alu hengerei vannak.A főtengely polírozott. Van berugókar és külön önindító rajta. A váltó négy sebességes és van benne egy osztómű- az oldalkocsis üzemhez egy kart átállítva megváltoznak az áttételek!A motor a váltóval és kardánhajtással egy egységet képez és együtt billenik a vázban-így rugózva. A szöghajtásban állítólag Tünde fogaskerekek vannak, de ez még nem lett szétszedve, tehát nem tudjuk biztosan.
Komment
-
Szervusztok . " Szörnyű konstrukció mindkettő .... / RB250 , Csepel 350 / " Az RB250 -et láttam személyesen is / a Közlekedési Múzeumban - gondolom nem véletlenül / . A forma és a látvány megítélése teljesen egyéni mindenkinél és ezt tiszteletben tartottam mindíg. A műszaki tartalom és a blokk kivitelezése tiszteletet érdemel minden tekintetben . Nekem nincs egyetlen magyar motorom sem , de bármelyiket szívesen látnám , ha a garázsomba lemennék - sőt bármelyik motoromat odaadnám , ha lehetőségem lenne rá , de nagy valószínűséggel S. Úr jót kacagna rajtam , ha ilyet mondanék neki . Csak egy / RB250 / van belőle és valamikor a forgalomban is közlekedett , "hétköznapi" motorkerékpárként . Üdvözlettel.
Komment
-
BMW beperelte a WM-et, és nyert is ellene.
Amúgy egy kis találós kérdés...Ki tudja miért hasonlít a Danuvia logó a Bmw-hez? Én tudom..."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
Na senki? Akkor majd én: A második világháborúban a Danuvia majdnem BMW-liszenszű katonai motort gyártott. Ez lett volna a magyar gyártású R-75 ös BMW. Nagyon sok alkatrész elkészült, közte komplett blokkok is. Sajnos a prototípus legyártása után a szövetségesek lebombázták az üzemet. A német hadseregen kívül a magyar vezetés ezzel akarta feltölteni al elavult Puch S4 et és Puch GS 350-et használó alakulatokat. A logó akkor készült a BMW logó után, mert a BMW elnevezést nem engedélyezték. Ez az oka a Hungary feliratnak is a logóban. Ha jól emlékszem arra amit olvastam a témában, BMW Ungarn lett volna az eredeti felirat.
Íme az igazolása az elmondottaknak egy félkész féklap:
http://veteranapro.hu/fekrendszer/35...-fekfedel-1944Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 08, 18:42."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
Ehhez mit szóltok. Az év üzlete, vagy kész átverés:
http://aprod.hu/hirdetes/puch-vetera...tml#ba49af5383
Hogy a francba lehet egy 1940-es gyártású moped 160 kg, és elöl-hátul teleszkóp rugózású. Ha jól tudom, akkoriban a max. 37 kg önsúly és a lemezvillás merevváz + lengőnyereg voltak a "dizájnelemek".
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseInkább '50-es évek:
[ATTACH=CONFIG]20709[/ATTACH]
Komment
-
Ezt is megértük ! Külföldi autókereskedések ( vagy onnan mazsolázó nepperek ) kínálják portékáikat az aprón.http://veteranapro.hu/szemelygepkocs...tos-sedan-1947
Komment
-
És itt egy gyöngyszem: http://veteranapro.hu/szolo-motorker...tmeneti-export
Tekintettel arra, hogy még ekkor javában létezett a Monarchia, ezért a célország csak Németország lehetett.
Hogy titokban milyen korszerű gépeket készített ez a Weiss Manfréd!
Komment
Komment