A képeket látva megállapítottam, hogy a szokásos orosz vas átmaszkírozás esete forog fenn.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Collapse
X
-
(lámpa, blokk, km óra, oldalkocsi alkatrészek, ülésvas stb, stb)
-A blokk K-750 M, 1968 utáni, alle zusammen, váltóstól együtt, látszik a gyujtásfedélről, a váltókarról, és a hengerfejekről elsősorban.
-Ural csónak, a laprugós oldalkocsi alváz kiegészítése(fellépő, sárvédőtartó) valami házilagos gányolás.
-Az ülésvas BMW R25/2 így elsőre. A hátsó ülés is onnét jött
Stb. stb. Bezárólag a Csepel tankgumikkal, és a Jawa tanksapkával.
Összehasonlításnak:
Baj van ám ott az arányokkal...
http://www.motorkari.cz/clanky/veter...html?kid=15596Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jan. 21, 00:20."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 5 likes
Komment
-
Sziasztok!
Kicsit talán furcsa, de a saját hirdetésemet tenném fel ide. Nem azért, hogy vevőt keressek rá, hiszen a veteranapro.hu oldalon fent van. Hirtelen nem találtam másik helyet, ahova be illik. Tudom, hogy nem túl érdekes, nem meglepő és nem is különleges, de a véleményetekre lennék kíváncsi. A hirdetésben kaptam egy hozzászólást, ami elgondolkodtatott. Nem akarok irreális árat kérni a gépemért, segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy reálisan mennyit érhet. Tudom, hogy egzakt módon ezt nem lehet meghatározni, de közelítőleg...előre is köszönöm a segítségeteket.
Ez a linkje: Eladó Csepel 125 T
- 1 like
Komment
-
Nem akarok irreális árat kérni a gépemért
Értem én, hogy egy ilyen gép felújítása is sok ráfordítást igényel, de nézzük a dolgot a vevő oldaláról - ennyi pénzért már sokkal komolyabb járműveket lehet venni...Konkrét összeget nem mondanék a reális árra, az aktuális hirdetéseket kellene végigböngészni és az alapján belőni egyet...
Aki tehát úgy dönt, hogy megment egy ilyen kategóriás motort- az vállalja az esetleges eladással járó veszteséget!
Vagy keressen vevőt nyugatabbra, ahol ez a vételár nem terheli annyira a pénztárcát...
Utoljára szerkesztve a következő által: bazsimoci; 2015 jan. 22, 09:04.
Komment
-
Értem, köszönöm, de nem szeretném nyugatabbra eladni. De mégis, kb mennyi lehet az annyi? De rohadt nehéz ez
- - - Updated - - -
Ja, még annyi, hogy teljesen egyetértek veled, akár ki is dobhattam volna a pénzt, nem így terveztem amikor megláttam egy pajtában. Csak olyan változások következtek be az életemben, hogy ez lett a sorsa...nem így akartam én sem. Nézegetem majd a hirdetéseket, plussz így veletek csak sikerül valamit összehozni. Köszönöm!
Komment
-
Kovacsk84
Nem akarok irreális árat kérni a gépemért, segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy reálisan mennyit érhet. Tudom, hogy egzakt módon ezt nem lehet meghatározni, de közelítőleg...előre is köszönöm a segítségeteket.
A képek alapján egy igényesen megcsinált darabról van szó, ráadásul, ha jól értem, a tulajdoni lánc követhető, így papírozni is lehetne.
Ugyanakkor elég sok típusidegen alkatrész van benne (ami a napi használat során lehet praktikus, de veterános szempontból egyértelműen hátrány!), ráadásul a papírozása sem olyan egyszerű, mint ha már a neveden volna, lenne hozzá törzskönyv stb.
Hogy mennyit ér? Én erre azt a könyörtelen választ szoktam mondani, hogy amennyit a piac hajlandó érte megadni, és ezen a ponton marhára nem érdekes az, hogy neked amennyibe került ilyen állapotra hozni!
Van itt egy sokat tárgyalt probléma, én "veterános paradoxonnak" hívom röviden, aminek az a lényege, hogy a tucat motorok (és e kis Csepel bizony az!) jellemzően messze nem érnek annyit, amennyibe kerül a talpra állításuk!!!
Hogy miért van ez? Van ennek egy pszichológiai oka is, az emberek nem szeretnek egy összegben nagy pénzt kiadni, kevésbé "fáj", ha apránként locsolnak rá akár lényegesen többet...
Aztán van egy praktikus oka is, sokunk akkor sem tud nagyobb összeget rászánni, ha ezt látja...egyszerűen azért, mert nincs meg neki egyben a rá való, majd évek során apránként...ezért inkább vesz olcsóbbnak tűnő lereccsentet...
Hogy hogyan kerülhet többe, egy motor, mint amennyit ér?! Nagyon egyszerű a válasz: a méregdrága szakmunkák (festés, krómozás, stb.) elvégzésénél a mestert nem érdekli, hogy ez egy tucat motor Csepel alkatrésze, vagy egy méregdrága ritkaságé-e, az ár annyi amennyi.
Ha reálisan számolnánk egy veterán felújítását, akkor visszafelé kellene számolni, ami azt jelenti, hogy a felújított motor a piac által elfogadott árából le kellene vonni az idegen munka költségeket, az alkatrészek árát, a járulékos költségeket (utazás, telefon, postaköltség, stb.), netán még a saját munkád értékét is, és a maradék összeg amiért szabadna megvenni egy felújítandó veteránt. Mondanom sem kell, ez gyakran közelít a nullához, vagy egyenesen negatív összegre jön ki...Na, ez benne a paradoxon, hiszen melyik eladó hajlandó így számítani az eladandó motorjának értékét...
És akkor még nem beszéltünk a piac aktuális állásáról:
Ma a piac tele van eladó kis Csepellel. Az már tudatosult az emberekben, hogy a veterán motor az nem ócskavas, hanem érték (20-30 éve nem így volt), de az még nem, hogy nem minden veterán motor annyira értékes, mint gondolnák.
Az árat a kereslet kínálat határozza meg, és ma a piac tele van eladó kis Csepelekkel, sok közülük felújított, bár kevésnek van papírja...
Ezzel szemben viszonylag kevesen akarnak veterán motort venni, a válság hatása itt is érzékelhető. Aki akar, azok közül is sokan olyat szeretnének, ami értékes, valódi kuriózum. a kis Csepel nem az.
Mindezt csak azért írtam le, hogy alátámasszam a véleményemet, hogy nem hasra ütésre mondom!
Szerintem a hirdetett árnak felét éri maximum ez a motor, de ha tényleg el akarod adni, lehet, hogy ennél is lejjebb kell menned!
Mondok egy konkrét példát is, ami egy jóval kurrensebb típus, a Pannónia TLT. A jó állapotban lévő hirdetett egyedek ára 500 ezer Ft fölött van. Mindegyiket régóta hirdetik, nem viszik őket...Nemrég 320 ezerért hirdettek egyet irányáron, ez egy-két hónap után elkelt...
- 9 likes
Komment
-
Hajtókar II. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem ilyen szerintem, hanem kicsi tömzsi.
Komment
-
Kedves Kovacsk84!
Ne haragudj meg amikor azt mondom, ennyi erővel a kútba is dobhattad volna a pénzed...
Ennyi pénzért még az is mást néz,aki elismeri a munkádat vagy hasonló karakterben gondolkodik...szerintem.
- 1 like
Komment
-
Tudom, hogy egzakt módon ezt nem lehet meghatározni, de közelítőleg...
de nézzük a dolgot a vevő oldaláról
Papír nélkül, fellelten kérnek értük 100e környékén, az gondolom 80e forint környéke, ha az ember tényleg meg akarja venni.
Ennek a gépnek van papírja, szóval fellelten sem kérne érte senki 150-160e-nél kevesebbet. Sőt, van az aprón olyan is, aki a papíros, pajtából frissen előszedett D-Csepelért 200e forintot szeretne.
Itt a vázhoz, futóműhöz, pár krómos cucchoz nem kell nyúlni igazából. Az eredetiséghez lenne rajta munka meg cserélni való - ezek megállnának 100e forinton belül ahogy én gondolom.
Úgyhogy én sem adnám ki a kezemből 300-320e alatt semmiféleképpen, amíg nincs anyagi végveszély.
Végülis mi nem stimmel?
-kormány mindenestől
-h. lámpa
-lámpafej? (ezen nem a kisebbnek kellene lenni?)
-tank oldala (ezüsttankos lenne?)
-csíkozásThere's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Remélem az én MZ-m nem ilyen lesz mire összerakom:
MZ es 125-ös alkatrészek eladók Gyálon - Gyál, Pest
- 5 likes
Komment
-
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, mindegyik hasznos és örömmel olvastam!
Kollarg kérdésére: Nem eredeti a kormánya, az valóban tokkal vonóval. A hátsó lámpa, de az a műszaki alkalmasság miatt. Danuvia blokk van benne, de az a forgalmiban be van jegyezve, azzal nem tudok mit csinálni, viszont ez hozza magával az elektromos rendszert is a Danuviából. A lámpafej elvileg stimmelhetne, óra nélküli. A csíkozás...ez úgy lett elkészítve, hogy megfelelően lemaszkolva és levéve a Csepel matricát, fújható rá az ezüst, és a fehér csíkozás felét elvéve, festhető a piros csík. Azért így lett elkészítve, ha egyszer megkívánnám az eredetiséget. Ez igaz a felnire és a tankra is. A sárvédőkön pedig a két-két párhuzamos csíkot össze kell kötni.
- 1 like
Komment
Komment