Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Most olvastam a régebbi hsz-t Coli-tol.
    Szerintem azoknak a cuccoknak amikért állandóan új témát indít és érdeklődik a típusairól, árakról, röhögve tegye ott ahol összeszedte.
    Nem kötelező jármű és értékbecslőként működni.

- - - Updated - - -

Sajnos az OT-ről felénk sem túl sok jót hallani.
    Ebből következik, nekem sincs OT állapotú motorom.
    (na majd a D-Csepel felújítva)

Az nagyon helyes lenne ha módot adnának a papír nélküli járgányoknak az új életre.
    De úgy hiszem ez nem most következik be, hamarabb rontanak rá az 50cm3-s motorokra rendszámmal.
    Megjegyezném, hogy egyetértek azzal hogy valamilyen rendszerbe kerüljenek, csak attól félek, hogy jó szokás szerint
    túllőnek a célon a jogalkotók és a motor árának többszöröse lesz a rendszámozás. (Valahogy azt érzem ebben az országban ágyúval lövetik a verebet szokott sikerülni, még hogyha az elképzelés korrekt is.)
    Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2015 dec. 25, 23:26.

Komment

,amit megbuktatnak mert nincs frissen ezüstre festve a kipufogórendszere
      A Miklóssal való beszélgetésem során mesélte a következő történetet : Elvittek OT-ra egy klasszikus Volvó személyautót, és az igényes felújítás a következőkből állt. Kék rugók, sárga lengőkar, piros féknyergek ( vagy dobok ) stb.

Komment

Igazán csak párhuzamba akartam állítani
        Egy csónakban evezünk, kedves joker.
        De semmi gond a hupililával sem, csak akkor ne akarjon rá minősítést. A minősítők pedig nyugodtan adhatnának inkább többletpontot a tisztességesen megőrzött állapotért, mint a csillogásért.

A papírügyekbe meg ne is kezdjünk bele... Egyetlen dolog kellene: tisztességes (közös hivatali és bűnügyi) nyilvántartás, amiből - hála a már relatíve olcsó adattárolásnak - nem kellene a kivont/kitiltott gépeket 5-10 év után "kiejteni". Ha a motor papírja a delikvensnél van, akkor az ügyintéző néni csak beüti a vázszámot / rendszámot, ha nincs körözés vagy hatósági foglalás alatt már adhatja is ki a papírt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

A minősítők pedig nyugodtan adhatnának inkább többletpontot a tisztességesen megőrzött állapotért
          A próféta szóljon belőled!
          Mikor én vittem a Warexomat minősítésre bizony levonogatták a pontokat a több mint 50 éves gyári fényezésért meg a picit viseletes gyári krómokért is. Volt ott akkor egy 600-as Trabi is nagyon szépen felújítva( de tényleg szépen), na az volt szerintük max pontos. Őnekik is az volt a nézőpontjuk hogy a csillogó újrafestett a jó. A helyzet iróniája volt hogy a Trabi gazdája meg volt őrülve a Wartburg miatt, hogy maradhatott meg ilyen állapotban, és ő mondta hogy egy gépet felújítani csak pénz és idő kérdése, viszont eredeti állapotára nem lehet visszaállítani. Ha egyszer belekóstol a rozsda a krómba annak annyi vagy a festést ha újra kell fújni az már nem lesz olyan soha.
          Ki hogy látja ..... én többre értékelem az eredetiséget.

Komment

Annyi mindent írnék, de igazából mindegy. Simán csak elszomorít, amit itt olvasok.

Inkább egy példa:

Vajon egy metál lila pick-uppá alakított 1954-es Oldsmobile egy csomó típusidegen alkatrésszel megkapná az OT-t?

Valószínűleg kidobnák, pedig egy bőven 30 évvel ezelőtti állapotra restaurálták az autót.

Avagy biztosan tudjuk itt a Kárpát medence mélyedésében, hogy 1971-ben Sverige kietlen lakótelepein nem éppen a lengőkar sárgára festése volt a kor tuningja a helyi ifjúság körében? És tényleg nulla forintot ér egy Pannónia, ha összetörik, de nem eredeti az index villogtató időzítője a kormánydűzni tövében? De ha eredeti kábelsaruk vannak rá visszaforrasztva, akkor már többmilliós érték lesz egyből? Hungarikum? Bocsánat, HungariCum. Mert ez jobban kifejezi az egymás szopatásának népi intézményét.

Múzeumi bemutatótermi minőség? Mutatok mindjárt egyet.

Click image for larger version

Name:	IMG_1119.jpg
Views:	1
Size:	198.1 KB
ID:	147898

Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Kedves UK!

Ne szomorkodj,bár szinte mindenben igazat kell adnom neked,de a szomorkodással semmire sem megyünk!A képen látható 450/? CZ-nek ,az eredetiséghez,valóban sok eltérése van,de attól még ez egy CZ.

Mi Magyarországon élünk,-nem véletlenül írta meg Móricz Zsigmond,a "Rokonok" című művét,itt mi mindig is a mocsokban dagonyáztunk és soha nem tudtunk előre menni,mert midig itt ette a fene a "rokonokat",akiknek mindig kiváltsága volt és van,-hogy lesz e az rajtunk is múlik?

Nem tudok mást mondani,ha azt akarjuk,hogy ne így legyen,-össze kell fognunk és küzdeni kell,-elkezdtük már,csak nem szabad megállni és belenyugodni,hogy elsumákollják!

Üdvözlettel:Che

Komment

egy bőven 30 évvel ezelőtti állapotra restaurálták az autót.
                Én is nézem időnként a Dyscoverit, és a szívem szakad meg, amikor agyontetovált " mesterek " felújítás címén szétbarmolnak egy csodálatos autót. De nyilván ez a "bőven 30 évvel ezelőtti állapot " ! Vélhetően pont ezért hangzik el a sorozatokban olyan sokszor " hogy a volt tulaj meg ne lássa ( tudja ) mit művelünk " Gondolom mikor rádumálják a szerencsétlen tulajokat az eladásra, nem mondják meg, hogy a 60-70 évig dédelgetett nagyapi autóját, néhány óra múlva szétbarmolják. Engem meg ez szomorít el !

Komment

Azt azért tartsátok szem előtt, hogy ezek a (show)műsorok előre meg lettek írva az utolsó képkockáig- itt az autó csak a körítés...

Komment

bazsimoci
                    Azt azért tartsátok szem előtt, hogy ezek a (show) műsorok előre meg lettek írva az utolsó képkockáig- itt az autó csak a körítés...
                    Teljesen igazad van! Sőt, én már azt látom, hogy nem is céljuk ezeknek a műsoroknak, hogy bármi használható ismeretet nyújtsanak, az elsődleges céljuk már a felületes szórakoztatás, a másodlagos pedig az, hogy kitöltsék valamivel a reklámok közötti időszakokat...

Ennek megfelelően felületesek, sekély ismereteket adnak...

Jó példa erre a "természetfilmek", amik valaha adtak némi tudományos információt. Mára pl. egy elvileg a cápák életéről szóló műsor abban merül ki, hogyan sikerül valami véres húscafattal kihalászni szegény dögöt (persze közben egy csomó közeli felvétel a csattogó fogakról), utána arról, hogyan teszik az uszonyába a rádió jeladót, aztán hogyan engedik el, ja meg a boross-bochkor-színvonalú poénokról a "kutatók" részéről...és az, hogy utána mire jutottak, milyen eredménye van az így beszerzett adatoknak (ami a lényege volna...) arról szó sincsen, vége a filmek...

Komment

ezek a (show) műsorok előre meg lettek írva az utolsó képkockáig- itt az autó csak a körítés...
                      Ez teljesen igaz ! De a flex valós amivel levágják az autó tetejét, meg a kalapács is valós, amivel kiverik a szélvédőt !

Komment

Én is nézem időnként a Dyscoverit, és a szívem szakad meg, amikor agyontetovált „mesterek” felújítás címén szétbarmolnak egy csodálatos autót.
                        Haladni kell a korral.
                        Ez olyan mint a f@szbóók. Nem tetszik de nélküle már mindenről lemaradok...

- - - Updated - - -

hogy 1971-ben Sverige kietlen lakótelepein nem éppen a lengőkar sárgára festése volt a kor tuningja a helyi ifjúság körében
                        Én úgy tudom a "Gyári"-n van a hangsúly...

Komment

Slavomir Bajczik igen szép gépeket rak fel a veterán apróra. Ugyan mik lehetnek amiket nem hirdet? Persze azért az árak ott vannak..

Komment

Szerintem a pasi teljesen kamu...Gépeljétek be a nevét a google-ba és meglátjátok...
                            Utoljára szerkesztve a következő által: bazsimoci; 2015 dec. 29, 21:38.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Szerintem a pasi teljesen kamu...Gépeljétek be a nevét a google-ba és meglátjátok...
                              Annó az ún. "Szabó Valentináról" is ezt mondtátok. Nekem a Dnepr tőle van. És mindenben megfelelt annak, amit előzetesben elmondott róla. Sőt az árában le is fuvarozta nekem annó, a kért rükis váltóval.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Hirdetnek itt a faluban egy Morinit.125ccm 4 ütem. Van itt veterános élet..tőlem jobbra..tőlem balra..s a másik utcában is..

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X