Kíváncsi lennék az árelképzelésére az eladónak.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Collapse
X
-
meg is érdemli az aki ennyi ( vagy sokkal több ) pénzt ad egy ilyen ....ért ha azt motorozni veszi . persze ha valaki megszállott fan és nem hiányzik a családi költségvetésből a lóvé az akkor rögtön ugorjon rá ( ém is azt tenném ) azért valjuk be ilyen összegekért olyan fasza klasszikus motorozható gépeket lehet venni .......
- 6 likes
Komment
-
Nehogy úgy járjatok, mint én szoktam mindennel, amiért sok mindenki rajong, de nekem 10-20 év kell, hogy kipróbáljam: Mit szeretnek ezen a sz@ron?
A nem írok árat szlogent már párszor láttam, körülbelül ezt jelenti: "Nem írom oda az árat, mert fogalmam sincs, mi az, hogy üzletelni. Nekem jó legyen, de nagyon, mert világfájdalmam van, mivel sokszor átvertek. Ezért most ebbe az egy eladandó dologba belesűrítem mindet. Hoppá, ez az ár irreálisan magas lett... Nem merem kiírni, mit tegyek?
Nehogy komolytalannak vegyenek, mert az kudarc, vegyük fel a gőgös mellényt, írjuk ki, hogy CSAK kiválasztottaknak.
Ettől a mondattól bármilyen értelmes - és van is pénze rá - érdeklődő azonnal elfordul. Akinek meg ez a pár szó simogatja az egóját - ne bÄ‘ÄÂ?Ä‘a meg már, hogy ne én legyek a szakértő - az úgyis felhív. Csak akad egy marha, akinek van is pénze.
- 3 likes
Komment
-
Ne haragudjatok, de úgy látom, nagyrészt csak az indulatok fornak bennetek?!
Ismeritek az eladót? Beszéltetek már vele? Próbáltatok rá ajánlatot tenni neki, ha valóban meg akarjátok kapni a motort?
Én ismerem, és vettem is már tőle motort is, meg alkatrészt is! Ő valóban ebből él nagyrészt, de nem lehetetlenül magas kupec árakat kér! Lehet vele normálisan beszélni, ha úgy közelíti meg a másik fél is!!!
MINDENKIT CSAK AKKOR ÍTÉJ MEG, HA VAN HOZZÁ TAPASZTALATI ALAPOD, MERT TE IS MEGITÉLTETSZ!
- 2 likes
Komment
-
Ez így van. Az ember sokszor azt teszi, ami jó. Ma reggel például nekem az kellett, hogy kicsit dübörögjek és okoskodjak. Ha megnézed, akkor csak egy adott viselkedést írtam le jól kisarkítva. Nem is az adott eladónak célozva, nincs is ott a neve. Csak úgy általánosan. Nem mellékesen a valóságban sok-sok ilyen szerep keveredik egy ember viselkedésében.
Egy kicsi ebből, egy kicsi abból. Az itt írogatókban is keveredik. Egy kicsi gonoszkodás, hogy elcsíptük a fülét a gazembernek, hogy milyen drágán akarja adni, egy kicsi irigység (de savanyú az a szőlő) és egy kis büszkeség (mi jobban értünk hozzá), egy kis gyerek (de jó lenne rajta ülni). Mindezt természetesen az eladó ismerete nélkül a háta mögött.
Akit érdekel és telik rá, az felhívja, kiderül, hogy valójában jó ember.
Vagy épp a jó ember (ismerőse) olvassa és jogosan megsértve érzi magát és lehord minket. Mi meg természetesen visszajövünk felnőttbe és elgondolkozunk rajta, hogy valóban megítéltük őt. De legalább úgy töltöttünk el valamennyi időt, hogy jól éreztük magunkat az adott szerepben.
Ilyen az élet. Ez a "különleges és meglepő hirdetések" téma és nem a "viselkedjünk felnőttként és higgadtan osszuk meg a jól megalapozott, tapasztalatra és észre épülő véleményünket" téma.
- 3 likes
Komment
-
Ne haragudjatok, de úgy látom, nagyrészt csak az indulatok fornak bennetek?!
Bár szerintem ez csak egyfajta előítélet mivel azt gondolják az eladó fillérekért vette meg az eredeti tulajtól akinek talán fogalma sem volt róla mi egy ilyen értéke.
Sajnos ez ma gyakorlat és ezekből alakulnak az előítéletek.
De tökéletesen igazad van. senkit nem szabad elítélni leírni stb. főleg úgy hogy nem ismerik és nem beszéltek vele.
Az meg hogy mi mennyit ér....
- 1 like
Komment
-
Szervusztok!
Amennyiben vásárlási szándékkal bemegyek egy üzletbe,azt tapasztalom,hogy az árucikkek fel vannak címkézve,mely címkék tartalmazzák az adott dolog árát.A fenti ármegjelölést teljes egészében korrektnek tartom,mely az egész világon használatos.
Az hirdetéseket szintén fel lehet fogni,úgy mint egy üzlethelyiséget és a világ legtermészetesebb dolga az lenne,ha a hirdetés feladója már a hirdetésben közölné a vételárat.Azért fontos a vevőjelöltnek tudni az árú ellenértékét,mert akkor már azonnal tud dönteni,a vásárlást illetően és nem kell még köröket futnia,különböző költségekbe kergetve magát,csak azért,hogy mibe kerül az áhított akármi.A veterán aprón számtalanszor találkozni ármegjelölés nélküli hirdetéssel,sőt egyik másik eladó,még versenyeztetni is szeretné a vásárlókat,aminek a korrektsége megkérdőjelezendő,elvégre nem egy árverezési oldalról van szó.
Ami a JAWA hirdetőjét illeti,-meglehet egy nagyon rendes ember,-népiesen "f@sza gyerek",de mint mindent a "f@szaságot" is lehet fokozni,-ha árat is írt volna,legyen az akármekkora is én fokoznám.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
a világ legtermészetesebb dolga az lenne,ha a hirdetés feladója már a hirdetésben közölné a vételárat.Azért fontos a vevőjelöltnek tudni az árú ellenértékét,mert akkor már azonnal tud dönteni,a vásárlást illetően és nem kell még köröket futnia,
Biztosan van olyan ember, akinek felkelti az érdeklődését az ár nélküli hirdetés. Pl. a minap feltettem az egyik hirdetési oldalra egy mosogatógépet (neeem srácok, nem az asszonyt adom el ), de a nagy kapkodásomban nem írtam árat. Korrigáltam is, de egy pár percig ár nélkül volt fenn az oldalon. És már csörgött is a telefon, és mondta az ember hogy mennyit adna érte...
Ezzel szemben ott vagyok ellenpéldának én. Élből meg sem nézem az olyan hirdetést, ahol nincsen ár kiírva. Pontosan a plusz körök elkerülése végett. Másrészt nagyban benne van a vita, nagy felháborodások lehetősége, amit gyűlölök
-mennyire gondolt?....
-miért, mennyit adnál érte?....
-mondjon már valami árat, csak van egy elképzelés...
-nem akarok semmit mondani, mennyit adsz érte?
-miotttudomén, 30ezret....
-MICSODAAAA? @c&L#!!!
Ezzel szemben ha előre tudom, már el is döntöm, hogy nekem megér-e annyit, tudok-e, akarok-e annyit adni, stb...
- 3 likes
Komment
-
Che,
Józsi bátyám ! -csak mert sajnos nagyon ráérek ( nem jönnek a barkácsolni szándékozók a boltba ) meg hogy tekeredjen a dolog .
Azt mondom teljes mértékben igazad van !
Aztán meg azt mondom , nem mindig érvényes ez a megállapítás , gondolkodás !
Mert az első megállapítás szerintem érvényes a kenyérre , tejre , MZ karburátorra , akár egy használt autóra aminek az összes paramétere ugyan úgy le van írva mint az adott JAWA nak , --vagy minden olyan tárgynak -szolgáltatásnak ( minden francnak ) aminek van egy jelen időben kialakult átlagára ami közismert . ( tudom ,hogy az átlagár egy alsó és felső értékből képződik )
Aztán ott a másik , amikor valami ritka egyedi , kölönleges vagy SPECIÁLS dolog kerül eladásra . Olyankor azért ÉN mint eladó szerintem joggal várhatom el , hogy a felsorot jelzők miatt , arra a dologra --csak az arra valamiért érdeklődők keressék -- akik viszont egy -egy adott témában különleges dolgokat keresnek , tételezzük fel hogy nem hülyék ! Tehát , bizonyos ,hogy az érdeklődési körükben ( legalább kicsit is ) informáltak . Ha pedig egy "kívülálló" szeretné magáévá tenni -- akkor az így megszövegezett hírdetés miatt vegyék a fáradságot és járják kicsit körbe a témát ---mielött Nekem ( az eladónak ) rongálják az agyam .
Példa . szerinted hány biztosítékot vert volna ki itt , ha felteszek itt a VETERÁN APRÓN egy mkp kereket eladásra , a minek az elfogadott átlagára 1400-1800 euró ? De jó a pannóniába is különben . De ha feltettem volna én se írtam volna árat . A fenti okok miatt .
Azon kívűl , szerinted hány becsőletes vevő hívta fel , hogy : figgyejjé , egy ilyen motor kb ennyi ha most megveszem , hogy ilyen szép legyen ennyibe kerül , de ez amiért ilyen adok még 1/3 ot , kezdetnek jó alap ?
Aztán ezután lehet megugatni az eladót - vagy épp megdicsérni .
Vagy rosszul gondolom ?
- 3 likes
Komment
-
egy üzletbe
De egy használ áru piacon vagy börzén is elég ritka hogy kiteszik az árakat.
Max ott az eladó szemtől szembe látja az elképedt arcot ha sokat kér....
- - - Updated - - -
a minek az elfogadott átlagára 1400-1800 euró
Nézzetek csak itt: http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-mz-etz-250/k0
körül. nálunk mit ér egy Mz meg ott....Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2016 jan. 15, 20:05.
Komment
-
szerinted hány biztosítékot vert volna ki itt , ha felteszek itt a VETERÁN APRÓN egy mkp kereket eladásra , a minek az elfogadott átlagára 1400-1800 euró ?
A hirdetésben szereplő Jawát én sem merném beárazni. Hogy miért is? Egy nálunk nem forgalmazott, ritka típusról van szó, ami szinte használva sem volt. Bár a 800 km egy kicsit sok egy olyan motornak, ami nem volt forgalomba helyezve, de simán elképzelhető, hogy majálisokon, falunapokon, kerti sütögetéskor gurultak vele egy karikát. Viszont, a motor még nem veterán. És nem is egy keresett modell. Ezáltal normál futásteljesítményű gép nincs is az árképzéshez.
Egyedül az első tárcsa az, amit írigyelnek a Jawások róla."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
Amennyiben vásárlási szándékkal bemegyek egy üzletbe,azt tapasztalom,hogy az árucikkek fel vannak címkézve,mely címkék tartalmazzák az adott dolog árát.A fenti ármegjelölést teljes egészében korrektnek tartom,mely az egész világon használatos.
Ez vonatkozik a használt termékekre de mert nem egy könnyen ellenőrizhető és így büntethető eladó árulja bonyolult lenne a szabályokat érvényesíteni.
az viszont már érdekes ha a szabálytalanságot valaki ily módon kihangsúlyozza.
Komment
-
nem pont ilyen , de ide vág
Bejött a bódba a fogyasztóvédelem ( hogy ne tudjon 2 hónapig székletet kiválasztani magából egyik se ) és miután minden rendben volt --csak figyelmeztetésben részesültem , hogy nem volt kiírva : A FELTÜNTETT ÁRK HUF - BAN ÉRTENDŐK !
felirat jól látható helyen .
Szerencse -vagy sajnos , nem tudom , -- de csak szegény feleségem és nem én voltam ott .
- 5 likes
Komment
-
Sajnos engem kiválasztottak hogy ebből még vizsgázzak is.
cseppet sem irigylem azokat akiket, ezen szabályok nem ismerete nem mentesíti a büntetés alól.
bár hozzáteszem ezt a kiváló tananyagot tartalmazó könyvnél jobb altatóm azóta sem volt.
Nem ismerem kedves feleséged, de gyanítom elbűvölő asszonyka lehet, hogy kiharcolt egy figyelmeztetést bünti helyett
Mert ugye azt el ne higgyük, hogy ez értünk, fogyasztókért van
- 2 likes
Komment
-
Sziasztok!Az árazáshoz van egy kis történetem.Egy cégnek anyagbeszerzésen voltam egy műszaki dolgot akartam venni egy boltban.Az áruk szépen fel voltak cimkézve árazva,csak amikor mondtam hogy nekem kellene róla számla mivel cégnek lesz,akkor az eladó közölte hogy ezek nem áfás árak így az még plusz lesz ha számlával kérem.Sehol nem volt feltüntetve hogy ezek nettó árak vagy +áfa stb.Mondtam az eladónak hogy ez így nem jó, kérném a cimkén levő árat bruttónak tekinteni mert szabálytalan amit csinál.Ő állította hogy a főnöke így mondta és kész!A boltban csak mi ketten voltunk az eladóval.Kinéztem a bolt előtt álló autómba ahol a barátom ült nem volt kedve bejönni velem.Meglátta ezt az eladó hogy nem egyedül vagyok onnantól kezdve 180 fokos fordulat rögtön mondta hogy rendben elnézést majd megbeszéli a főnökével,hogy miért adott így számlát.Valószínű azt hitte esetleg ellenőr vagyok(unk) mert alig tudta kitölteni a számlát úgy remegett a keze és kérte az elnézést vagy 5 ször.Hát vannak akik így trükköznek!
- 2 likes
Komment
Komment