Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Rettenetes !!

Én is szoktam olyan hirdetéseket nézni ,hogy legalább háromszor kell elolvasnom ! És még akkor sem értem ,hogy mi a mondani valója . Mérgemben tovább lépek , még ha érdekelne is a dolog .
    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A lényeg tisztán olvasható ! 55.000
      sepy, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

"kiss tartor jol müködi fered bevan miden vele"

Semmi gond nincs ezzel. Egy kétéves gyerek pont így beszél: "Pipő föl csücsü tató bele." (Cipő föl, autóba beül.)
        Van aki megmarad ezen a szinten.
        Beagle, sinter és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

De legalább két s-sel írja. Kiss Tartor. Szerintem ez a neve a becsben tartott gépnek
          sinter, Titus és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szerintem ez a neve a becsben tartott gépnek
            Simán le lehetne anyakönyveztetni. Olyan nevek vannak manapság már, fel sem tűnne az anyakönyvvezetőnek,hogy nem élő személyről van szó.
            sepy, -t5- és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Olyan nevek vannak manapság már, fel sem tűnne az anyakönyvvezetőnek
              Ha csak a 11.07.-ét nézem a naptárban: Rezső, Szulamit.
              Tegnap fel is köszöntöttem az összes Szulamit nevű ismerősömet, megittam az egészségükre egy pohár jó vörösbort este!
              sinter, Titus és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Tegnap fel is köszöntöttem az összes Szulamit nevű ismerősömet, megittam az egészségükre egy pohár jó vörösbort este!
                Egészségedre!!!!!.............na és a NOSZF????........az kutya?!!!!!?
                Titus, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  és a NOSZF???...az kutya?!!!?
                  Furcsa név, de anyakönyvezve volt 1950-1989 között! (Régi nevek és emlékek: téli palota, Aurora... )
                  sepy, -t5- és apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Az Auróra,ha jól tudom latinul hajnalt jelent és lányoknak Német nyelvterületen,ma is adják,Aurélia módosult változatában.A keresztnevek adása,"rongyrázásból",vagy a fene tudja mi miatt,eléggé elment a régi gyakorlatból,mondanám új nevek születnek a semmiből,de előbb-utóbb úgyis visszajön a régi nevek adása.Most nagy divat majmolni a nyugatot,korábban a keletet,de egy ilyen indentitástudat káoszos nép,mit is tegyen,-javasolnám először is,-rendet a fejekben!

Üdvözlettel:Che
                    Beagle, mátéapu és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      úgyis visszajön a régi nevek adása.
                      Ebben biztos vagyok!
                      A névadásokban is mennyire meglátszik a társadalom általános látásmódja, állapota!
                      Amikor jött a rendszerváltás....khm.. bocsánat, módszerváltás, hirtelen jött minden nyugatról. (A jó dolgokon kívül a sok-sok mocsok, amiről akkor még azt hittük, hogy...)
                      Most, hogy már a nyugatból is elegünk lett, -meglátásom szerint- sokak fejében tisztázódott, hogy a saját igaz történelmünkkel, a saját, helyi, nemzeti értékeinkkel, saját magunkkal is kellene már végre foglalkozni. Ez a folyamat is tisztán látszik a névadásokban! Rengeteg gyermek szaladgál ősmagyar nevekkel. Időnként azért ezzel is túlesünk a ló túlfelére, de még mindig jobb, mint nyugatról majmolt nevek. Ezt a gondolatmenetet gyorsan abba is hagyom... Hiszen nem "érdekes, meglepő hirdetés", de egy kis mellékvágányon ide keveredtünk
                      Én igyekeztem az arany középutat választani ebben is... A nagyfiam Bence lett, a kislányom Anna.
                      Beagle, apacsavo és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Furcsa név, de anyakönyvezve volt 1950-1989 között!
                        Most esett le,hogy mi is az a NOSZF,köszi Zsolti.
                        apacsavo és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

A nagyfiam Bence lett,
                          Csak, hogy tényleg mennyire változik a nevek divatja. '89-ben amikor születtem apám katona volt és mesélte, hogy amikor ment bejelenteni a katonaságnál az adminisztrációra, az irodista még lehordta hogy "Ilyen nevet adott neki? Nem gondolt a gyerek jövőjére?"
                          Nem tudom mi volt a baj a Bence névvel.
                          apacsavo, sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Nem tudom mi volt a baj a Bence névvel.
                            Szerintem nem a névvel volt baj, hanem az irodistával.
                            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Én öregapám után kaptam a Károly nevet a fiam meg utánam A lány meg az anyja után Bernadett. Ezek a nevek voltak kéznél

Komment

Basszus! Ebből összesen csak 60 darab készült!
                                Mz Ets 250 Eskort
                                Beagle kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X