Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 jan. 28, 11:16.
    Pirtyesz és dafko54 kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok. Néhány dolgot már eladtam, de kevés olyan vevővel találkoztam, akivel öröm volt együttműködni. Türelmes ember vagyok , de mikor "felveszem " a telefont és felteszi a kérdést , hogy mennyiavége ? , akkor a kisördög azonnal előtör belőlem. Ilyenkor szoktam köszönni és megmondani a nevem / mindig ezzel kezdem a beszélgetést / . Itt általában megakad néhány pillanatra a kommunikáció, mert a másik oldalon elveszítik a fonalat. Valamit mormognak / a többség / és megismétlik a kérdést / ilyenkor már áll a szőr a hátamon, nem tehetek róla /. Miről érdekődik ? Az alkatrészről. Milyen alkatrészről? Ezek után megmondja , hogy miről van szó valójában és megint felteszi a mennyiavége kérdést. Ezek után is udvarias szoktam lenni, de egy ilyen telefonálás után mindig morfondírozok magamban, hogy biztos ,hogy nem bennem van valami hiba ? A másik dolog, ami bosszant, amikor semmi mást nem hallani a vevő szájából, hogy ez is sz.r rajta, kopott , görbe, meg mennyi munka van vele és örüljek , hogy érdeklődik meg a másikhelyenafeléértvanéskétszerolyanjó. Miért nem azt mondja, hogy neki ennyit , vagy annyit ér és ezzel egy csomó felesleges dolgot rövidrezár? Van aki ordítani kezd ( szó szerint ) , hogy mit képzelek -ezeket az embereket sem értem. Egy üzlet , akkor jó - szerintem -, ha az eladó és a vevő is elégedett az adásvétellel és máskor is keresik egymással a kapcsolatot. Veterános üdvözlettel.
      Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2011 jan. 28, 11:21.
      TZ és kedvelte ezt.

Komment

dafko54 kedvelte ezt.

Komment

- Mennyi a vége?
          - Ha ráfekszek a tankra, simán belemegy a 130-ba.
          - ???

Bocs. Ez csak úgy eszembe jutott, mint lehetséges válasz.
          barna, dafko54 és soveny kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Szervusz " UK ". K..va jó szöveg!!!!!!! ( bár, mivel a tank elől van a motortérben , így nehezítve van a ráfekvés )Röhögős üdvözlettel.

Komment

Szervusztok Veteránosok!

Néhány gondolat a "hadimozsarakról",-bár a veterán apró elsősorban úgy vélem a veteránjárműveket kedvelők segítségére lenne hivatott, azért nem különösebb gond,ha egyéb régi tárgyakat is kínálnak a hirdetések között,de úgy gondolom azokat jól el kellene különíteni egy "egyéb régiség",vagy más fejléc alatt.Az ember,ha keres egy "célzott" dolgot,kifejezetten zavarónak találja átrágni magát a témához nem tartozó tárgyakon /legalábbis én/.Az valószínű nem lenne jó,ha a szalmakalaptól a szódásüvegig és a most oly divatos "címeres tégláig" minden hirdetés közölhető lenne,de az elektroncső,mint technika még belefér/elvégre a "hőskorban",autókban, rádiókban még alkalmazták/.Most,-gondolatok az ominózus mozsárról,az ifjúság ,ill.aki nem tudja részére:háború idején,nagy szükség volt a szinesfémekre a hadiiparban/lehet most is azért tűnnek el nyomtalanul és gátlástalanul,még a műemlékek is/,ezért a regnáló kormányok felkérték a lakosságot,hogy szolgáltassák be a tulajdonukat képező réz/bronz/tárgyakat,mint rézmozsár,csengők,stb..Akkoriban a mákot,cukrot a rézmozsárban törték a háziasszonyok péppé,porrá és hogy a beszolgáltatás következményeként ne maradjanak eszköz nélkül,csereként vasból,-később alumíniumból készült mozsarakat kaptak a "hazától",no meg sok esetben,sajnos özvegységet,vagy fogságból hazatért rokkant férjet.A hadimozsár tehát egy olyan ereklye amely családok és a nemzet tragédiáját szimbolizálja,-nekem,-akinek egy Nagyapámat sem volt szerencsém ismerni,-mert nem tértek haza a háborúból,sőt nyughelyüket sem ismerem.
              Az apró és a fórum is nekem nagyon sokat jelent,jól érzem itt magam,még ha nem is írok mindíg,de azért ITT vagyok és akarok is maradni,egy két mondatos reagálásokkal nem akarom szaporítani a "semmit".Szeretném folytatni az itt-ott félbehagyott témáimat,de mos a szó-szoros értelmében el vagyok "havazva".Nagyon nem szeretem a telet,nekem ez az évszak egy teher,egy kis "halál",egyedül az vigasztal,hogy a FECSKÉK érkezéséig,már kb.csak 10 hét van hátra.
              Úgy tűnik az utóbbi időkben egy két "áttért" hirdető is jelen van az aprón,más oldalakról,pl. a ..teráról,ami egyáltalán nem baj,de talán ezt a "aki a legtöbbet adja x.napig" stílust mellőzni kellene,továbbá az eladók a hirdetés tárgyának,minden esetben közöljék a vételárát,mert ez így várható el!Az más kérdés,ha valaki "övön aluli" árat kér valamiért,-azt majd a vételi szándékkal bíró eldönti,hogy annyiért egyáltalán nyomkodja a billentyűt,vagy telefont ragad,vagy netán azonnal akasztja a futót és rohan érte.

Üdvözlettel:Che
              dafko54, wsievers és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Helló! Ezt láttátok már? => Csepel 250copy Hogy neked is legyen Jesszusúristen O.O
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Biza nekem is leesett az állam...
                  Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Volt egy Csepel hengerfej is 220.000-ért. Most nem találom, lehet hogy megvették.
                    stalker kedvelte ezt.

Komment

Basszus, 80ért adnak egy cspasz 250es Csepel blokkot... azért nem dkw, ám értem én h ritka, de attól még ez erős...
                      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Amire csak ráírják, hogy Csepel 250, az értéke annyi lesz,mint az ugyanolyan súlyú aranyé -.- Amúgy nekem a Csepel 250 csak és kizárólag a 250/U ikerdugattyús...(a későbbi már csak prototipus Pancsi ) De ez a házi sufnituning kiverte nálam a biztosítékot...jójó hogy másolat, de nem egy életbiztosítás az a 125-ös váz az erős és szilaj Pancsi lovak megtekerik a szegény Csepel vázat, mint a spagettit
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Hát igen, lehet nem ülnék rá, h csőgázzal hajtsam...

Komment

Szervusztok!
                            Találtam én is egy érdekes hirdetést, remélem sikerül belinkelni: lemezvillás Csepel
                            Egyetlen egy gondom a hirdetéssel, hogy számomra a FELLELT állapot jelentése: az idők folyamán valamilyen oknak köszönhetően (elfeledték, elrakták, leápolták, félretolták, stb.) közel eredeti állapotában fennmaradt eszköz. Jelen esetben motorkerékpár.
                            Ehhez képest a hirdetésben szereplő motor típusa inkább: magyar motorkerékpár. Van itt Pannónia, Danuvia, CSepel teljes típusválaszték alkatrészei...
                            Az is lehet, hogy én vagyok képzavarban.
                            Vélemények?

Komment

Pirtyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              ... számomra a FELLELT állapot jelentése: az idők folyamán valamilyen oknak köszönhetően (elfeledték, elrakták, leápolták, félretolták, stb.) közel eredeti állapotában fennmaradt eszköz. Jelen esetben motorkerékpár.
                              A „fellelt” állapotot inkább úgy használják a hirdetők, hogy „én így találtam”, akármilyen is.
                              Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Üdv! Igen, én is így értelmezem a "fellelt" kifejezést ,ahogy Te. Viszont a "típus tiszta" fogalom miatt Pirtyesz kollegával is egyetértek. Ő is jól látja a dolgot.A hirdetett motoron jócskán van oda nem illető alkatrész,/nem típus tiszta/ tehát a kért ára
                                így szerintem nem épp reális ebben az állapotban. Erre hívta fel Ő a figyelmet úgy gondolom.
                                Pirtyesz kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X