Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ugyan nem motor, hanem munkagép, de Csepel:
    Csepel motoros munkagép, utánfutóval eladó Érsekvadkert ”¢ OLX.hu (korábban Apród)
    Nekem tetszik!
    Click image for larger version

Name:	tücsök.jpg
Views:	1
Size:	32.5 KB
ID:	141135
    Örs, sinter és apacsavo kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Csepel motoros munkagép, utánfutóval eladó Érsekvadkert ”¢ OLX.hu (korábban Apród)
      A magyar népművészet remeke.
      apacsavo kedvelte ezt.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A magyar népművészet remeke.
        Az. Már csak egy szép kalocsai minta hiányzik az oldaláról

Komment

Tök jó --nekem meg az tetszik , hogy nincs trepni a lábad alatt ! Simán elgázolhatja vele magát az ember , ha véletlen becsúszik a vonóháromszögbe
          St.Z.350, TLF65 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

nekem meg az tetszik , hogy nincs trepni a lábad alatt !
            Az, hogy most nincs ott trepni, nem azt jelenti, hogy nem is volt. Ha megnézed azt szögacélt, amiből ki van alakítva a háromszög, pont úgy áll, hogy be lehet deszkázni. Persze akkor oda az önelgázolás lehetőségének izgalma.
            Örs és dongos78 kedvelte ezt.
            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Szerintem úgy gondolta az alkotója hogy a szögacélon elvan a pilóta lába. A gond akkor jön ha beveszi a bátorítót a jobbágy, kicsit vadabbul adagolja a gázt, és lecsúszik a gumicsimma.
              Beagle és Örs kedvelte ezt.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az, hogy most nincs ott trepni, nem azt jelenti, hogy nem is volt. Ha megnézed azt szögacélt, amiből ki van alakítva a háromszög, pont úgy áll, hogy be lehet deszkázni. Persze akkor oda az önelgázolás lehetőségének izgalma.
                Sajnos a mezőgéptervezők már akkor is úgy gondolkodtak (és most magam ellen is beszélek), hogy egyszerűség-nagyszerűség. Nos ez utóbbi nem jött be sokszor. Itt is a gyártási praktikusság oka, hogy az L-acél így áll. A puttony részét így könnyű bedeszkázni, és megspórolható néhány gyártási művelet. Elég az L-acélt bevágni és meghajlítani. Alul meg hozzáhegeszteni a függőleges tartóhoz.

Az más kérdés, hogy valóban kényelmesen bedeszkázható. Ha azonban megnéztek egy korabeli traktort (Pl. MTZ-50 kisfülkés), hogy azon milyen lépcsők voltak a beszálláshoz, akkor sajnos megállapítható, hogy ergonómia és könnyű kezelhetőség akkoriban még ismeretlen fogalom volt ebben gépkategóriában. Az esztétikát pedig csak az iparművészeknek és a formatervezőknek oktattak. Ilyen szakit viszont szerintem egyetlen Mezőgép sem alkalmazott.

Azért néha születnek jó megoldások.
                taluga, sinter és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az esztétikát pedig csak az iparművészeknek és a formatervezőknek oktattak.
                  Nem tudom emlékszel-e az MK27 kazettás magnóra BRG MK-27 magnetofon | retronom.hu ami abban különbözött az elődeitől, hogy formatervezőt is alkalmaztak. Szerintem kidobott pénz volt.
                  , taluga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Szerintem kidobott pénz volt
                    Kedves emu! Miért? (nekem nem volt magnóm, csak az unoka nővéremnek egy MK-25-ös, de én gyönyörűnek láttam a 27-est is azokkal a narancsszín gumiborítású gombokkal!!!ÁÁÁÁááááá!!!
                    taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Akkoriban divat, menő volt a "katonai" kinézet. Pl. az Unitra és Tesla is készített szépséges darabokat.
                      Mindenesetre tény, hogy voltak időtállóbb formatervezésű tárgyak is.
                      Pl. az Orion Pacsirta is nagydíjat nyert egy nemzetközi kiállításon, és a formája mai szemmel is kifejezetten szép.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 szept. 26, 12:21.
                      taluga, sinter és TLF65 kedvelte ezt.

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Kedves emu! Miért? (nekem nem volt magnóm, csak az unoka nővéremnek egy MK-25-ös, de én gyönyörűnek láttam a 27-est is azokkal a narancsszín gumiborítású gombokkal!!!ÁÁÁÁááááá!!!
                        Ezek szerint ízlésficamom van, nekem MK25 volt és most is van, (bár nem ugyanaz), nekem akkor is jobban tetszett.
                        Azzal a gyönyörű krómszínűre festett műanyag burkolatával famintázatú tapétájával, megadták a módját na. én pedig vakultam. Aztán meg halgattam: MK magnó drága kincs, jó ha van de jobb ha nincs.

taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A 25-ös tényleg álmaim netovábbja volt!! Külső mikrofonnal lélegzetvisszafojtva vettük fel a zenét a rádió kívánságműsorából...aszem olyan 13 óra körül kezdődött....
                          taluga, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nekem az Unitra volt az első magnóm.
                            Hány kazettát rongyosra hallgattam vele

Name:	unitra.jpg
Size:	6.8 KB
ID:	141147
                            taluga, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nem tudom emlékszel-e az MK27 kazettás magnóra BRG MK-27 magnetofon | retronom.hu ami abban különbözött az elődeitől, hogy formatervezőt is alkalmaztak. Szerintem kidobott pénz volt.
                              Nekem is ez volt az első és egyben talán az utolsó magnóm is, mert:
                              - Dacára a kinézetének a mai napig is bírja a gyűrődést és aránylag tisztán szól;
                              - Az ára akkoriban is (1977!) 2200 Ft volt. (Összehasonlításként: a Verhót 3 évvel később 1600-ért vettük használtan.)
                              - Mikor már tellett volna modernebbre a saját keresetemből, akkor már nem igazán volt menő a magnó (1995)
                              - Tehát számítógépet vettünk inkább;
                              - Majd abba hangkártyát;
                              - Pár éve MP3-lejátszót;
                              - Ma meg a tablet mindent tud, még kazettás magnóról digitalizálni is. A kör itt tehát bezárul.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A kör itt tehát bezárul
                                Én meg visszakanyarodtam a kör elejére, amikor tavasszal megvettem ezt:

Name:	RFT Compact 1100 02.jpg
Size:	105.6 KB
ID:	141148
                                RFT1100Cmuzsik center , jó vétel volt gondos gazdától, nem mellesleg hatalmasat szól

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X