Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Igaz nem veteránapró, hanem a facebook egyik veterános csoportjában láttam, de megosztanám veletek:
"Eladó még mindíg,az ára 30.000 ft. A motor egy Mz ES 150/1 1974-es papírok nélküli,de adásvételivel elvihető. Nincs rossz állapotban,van még hozzá pár alkatrészem is,ezek az árba beletartoznak. A motor Vecsésen található"
Nem tűnik inkorrektnek, viszont ami érdekes benne: az az oldaldoboz ott a kép közepén tényleg az aminek én látom?
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
" Szegény ember vízzel főz !!! " Az oldaldoboz pedig Danuvia-jé !?? ( "Danóbia" ahogy a hirdetésekben is írják , bizonyára ők tudják jól ,hiszen az övék ...)
Szerintem,menjünk alkatrészért /mármint CZ-sek(!)/ mivel a mi motorunk és nem Jawa...azonban a blokkja (sajnos vagy nem sajnos) a milyenk is Jawa feliratos
A generátor hirdetés már más tészta, ott már van némi(?) csúsztatás
- - - Updated - - -
Mertmivelhogy a fekete festék mindent eltakar így csak a deknikre öntött felirat alapján lehet eldönteni a motor típusát
A motor, egyértelműen CZ!
Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 jan. 08, 13:17.
Sőt - Wsieversnek ezúton is köszönjük - már azt is tudjuk, hogy ez a blokk nem építhető be a Jawa 634-es vázába. Mostmár értem, hogy a blokközép öntvénybe miért van beleöntve a CZ-embléma is.
Egyszer volt, hol nem volt, talán jobb is volt, egy rendszer, mit sokan visszasírnak, mások átkoznak, de ilyen gyöngyszemek csak abban a korszakban ékesítették városaink, útjaink látképét. Gondolj vissza, ennyire harapnivaló színek autón csak akkoriban voltak, talán pont azért hogy a kispolgár mindennapi életérzése olyan legyen mint autója színe, kicsattanó. Nem hitelre vásároltak kocsit, mindenki adiíg nyújtózkodott míg a takaró ért, befizettet a hőn áhitott kocsira, türelmesen, néha türelmetlenül nézegette a MERKUR sorszámot, számolta a napokat vágta a centit, volt aki már előre megvette jövőbeli kocsijához a számtalan extrát, szőrmekormány, viaszba hibernált kisautós váltógomb, csíkos üléshuzat, motorteszter, műanyag kerékjárati dobok, Videoton Rádiósmagnó, stb. Aztán egy napon arra ébredt a dolgozó, hogy mégsem ért álmában a bilibe a keze, meghozta a postás a gépkocsi kiutalást. A nagy napon autóstáskával a hóna alatt ott ált Mészáros Béla gyors és traktoros a Merkur átadótelepén Csepelen, hogy birtokba vehesse 5 éves vágya tárgyát, tűzpiros Zsiguliját. Ekkor odalépett hozzá egy nagyon jószándékú aranyszívű, és fogú, nagykalapos úr. Tisztelt báttyám, üzletet ajánlanék, látom Zsiguli kiutalássa vany, én meglátom a maga kiállásán, a munkás kezein, nem magának való az a Zsiga, az a városi urak kocsija, ki fogják beszélni a faluban avval a flancos járgánnyal, sokkal inkább ál közel a maga fizimiskájához egy strapás igazi Orosz kocsi mint az a Olaszos licence! de meglássa az úr mennyire szerencséje van, nékem pont arra van sórszámom, megüzletelhessük. Béla báttyám elgondolkozott az ajánlaton, micsoda önfeláldozó ez a Serifkalapos nagybajszú ember, még pálinkával is megkínált, meg hát tényleg a faluban csak az orvosnak, meg a T. SZ. elnöknek van ladája, még valami korrupcióra gondol a falu népe. Nézze báttyám, szólal meg újra az aranyember közeledik az ebéd, az átadók is esznek, a küzelbe lakom, térjen bé hozzánk ebédre, osztmegbeszéljük a biznict. Béla elfogadta a meghívást, elment a csillagszemű úrral. Az lakásán megvendégelte felebarétját, ebéd után még azt is megengedték hogy kis csendespihenőt tartson a vendégszobában, és itt jött a bónus, a háziúr legszebb lánya is kedvébe járt az úri vendégnek. Ez azért mégiscsak a nyócker, már 77ben is. Bélabáttyám miután megmozgatta öreg csontjait, nem ám tyityiri-tyityiri, hanem ZU-ZU, hálhatott is utca legszebb lányával is, és hát ezek után belement a kiutaláscserébe. Micsoda rendes emberek vannak, gondolta Béla, vissza a Merkur, Aranyszívű emberünk gyorsba átvette 1500 Ladáját, beakasztotta a visszapillantó tükörre a rózsafüzért, Sietve távozott, Béla a Moszkvicsot. Megfogtam az isten lábát, így Béla, már a telep kijáratában meg akarták venni tőlem a MOMO-t a jótevőm rokonai, szegény Bélabá nem tudta akkoriban az átadótelepek előt mindíg nepperek álltak kocsira vadászva. Gyönyörű piros Moszkvicsát Bélabáttyám mindíg nagyon óvta, garázsban tartotta, beleszereltette a jóelőre megvásárólt sok extrát, miről már írtam, a fényszórótőrlő mosó a gyári extrák kezdete, és vége. mindösszesen 65000 km. hajtott bele. ahányszor elindúlt vele a faluban, a telekre, vagy a temetőbe, mindíg eszébe jutott jótevője, a finom ebéd, meg annak lánya a sorról, hogy mennyire kedvesen jóindulatúan átbaszták.
Attached Files
Utoljára szerkesztve a következő által: gilersx; 2015 jan. 11, 00:33.
Komment