Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egy kis-Csepel felújításának története

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szerintetek ez a mi motorunkról szól?
    Nem.

Neked erre van szükséged(és még ingyen is van ) :
    http://veteran.forum.hu/letoltesek/c...-katalogus-60/
    Kerestem pár 100/48 as képet:
    Click image for larger version

Name:	1948-csepel-100-026.jpg
Views:	1
Size:	212.2 KB
ID:	131867 Click image for larger version

Name:	1948-csepel-100-027.jpg
Views:	1
Size:	210.9 KB
ID:	131868
    Elvileg a dekli + henger/dugó/hengerfej cserével olyan lesz a blokk, amilyennek kell lennie.
    amit még cserélned kell szerintem:
    -Kipufogókönyök, aminek a másik oldalon kellene lennie( ami rajta van az Csepel 125-é)
    -A biluxkapcsoló nem rávaló, hanem D-Csepel(ennek csak az volt ami a lámpafejben van)
    -A markolatok Pannóniára valók(lehet kapni 100/48-as utángyártottat börzéken)
    -A láncvédő hiányzik
    -A berúgókarnak elvileg egyenesnek kellene lennie.
    -A hengeres e.ü. doboza hiányzik
    szerintem ennyi a lista, nem túl hosszú.
    Rendszám beütést a következő helyeken kereshetsz:
    -villanyak
    -jobb oldali első motortartó környéke
    -teljes jobboldali első bölcső
    -jobb oldali hátsó villa felső része

Tévedés jogát fenntartom!
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 aug. 23, 17:36.
    joshbono, soveny és 3 további látogató kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Köszönöm kedves wsievers, ez egy igazán információ dús hozzászólás volt. Egyszerűen kimásolom, és átadom a szerelőnek AZ ilyet szeretem)

Hol keressek gumit?
      Deklit, hengerfejet, bilux kapcsolót, markolatot????
      (Milyen kis cuki az az e.ü doboz, olyan is kellene...)
      Ez túl sok nekem

Légyszi ,légyszi írjatok konkrét beszerzési forrásokat.

Ezek jók nekem:

http://veteranapro.hu/vegyes-alkatre...nnonia-danuvia
      http://veteranapro.hu/dugattyu-henge...nger-hengerfej
      http://veteranapro.hu/vegyes-alkatre...el-tankos-250e
      http://veteranapro.hu/motorblokk-alk...pel-motorblokk

KÉRDÉS:

A robbantott ábrák alapján az én motoromon van jó oldalon a kipufogó, és nem a fenti két képen látható motoron...akkor most ez hogy is van?
      Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 aug. 23, 19:24.

Komment

A robbantott ábrák egyszerre hozzák a 100/48 és a 125/49 alkatrészeit! Ez ne zavarjon meg!
        Ezt nézd meg inkább:
        http://www.marotimotor.hu/content/content_14.html

Ebbe az irányba kellene elindulni.
        A linkelt hirdetések:
        1: igen
        2: nem
        3: igen( a doboz)
        4: nem

Ha már blokk akkor ilyen kell:
        http://www.jofogas.hu/komarom_eszter...kk_2421815.htm
        Ilyen, és nem ez, mert ez brutálisan drága.
        Ha megnézed látod a különbséget...nem középen van a gyertya, és a hengere is kisebb, a berúgókar pedig nem hajlik kifelé.
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 aug. 23, 20:13.
        TLF65, Che és kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Huha..ez tényleg drága...
          Köszi, akkor próbálok ilyet keresni.

Akkoriban milyen sisakot hordtak a motorosok?
          Azt a bili alakút?
          Szerintetek ez illik a mi Csepelünkhöz?:

http://www.mindenkiaruhaza.hu/motoros-cuccok/bukosisak

Itt a 2. vagy az 5. és alatta a szemüveg.

Nekem ezek nagyon tetszenek)
          Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 aug. 24, 12:48.
          korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Kedves Anangyalka!

A bukósisakok,használata,a 60-as években lett kötelező,ezt megelőzően,csak ajánlották és elvétve lehetett motorossal találkozni,-kinek a fején sisak volt.Az általad "bili" formájúnak titulált sisakok,-tulajdonképp a II.világháborúban használatos,Német katonai sisakok "utánérzései",-mely szerintem,burkolt politikai hovatartozást is jelenthet,de az is lehet,hogy egyszerűen divat.

A kis "százashoz",-szerintem,a hátracsapott simlijű "Micisapka" illik,de mivel a sisak használata kötelező,a fent említett sapkát,csak a találkozók,autentikus kellékeként ajánlanám,egyébként sisak.

Üdvözlettel:Che
            soveny, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Persze ugye van : az udvariasság ----de szerintem az az igazság nem lehet bántó----szóval a látható sisakok közül , nincs olyan amit egy normális Csepeles a fejére tesz ..

Az a motor megérdemel egy hozzá illő --- kiskörösi üvegszálas vagy egy alusisakot----szépen restaurálva.
              Néha nagyon jót lehet kifogni a börzén , vaterán ,stb..sőt még gyerek méretben is ( most vettem egy hibátlant )
              OdinHEM, Che és kedvelte ezt.

Komment

Ez kedves

Rendben, már közben rájöttem,hogy nem illik egyik sem a motorhoz, de nekem akkor is az 5. sisak tetszik, és kész
                Így azt rendeltem meg Ja és az alatta lévő vakegér szemüveget is.
                Soha életében nem fogja viselni, de vicces, és ezeket az ajándékokat mind a többi vendég nevében vásárolom össze. A születésnapon amikor begurul a Csepel, vicces lesz, ha felveszi a sisakot, szemüveget, kesztyűt, mindezt szmokingban, ráül a motorra és lefényképezzük. (az összképhez hozzá tartozik, hogy Édesapám, úgy néz ki mint Bud Spencer a legkövérebb időszakában)
                Igy lehet, hogy a Csepel vázát meg is kellene erősíteni Na jó..nem
                Szóval a sisak és a szemüveg csak egy tárgy, nem ezzel fog menni.
                De köszönöm az őszinteségeteket.
                Nem értem a férfiakat...a férjem is a fejét fogta amikor meglátta mit akarok rendelni....nem értitek ti a lényeget
                Ő is azt a plé (alu) sisakot mondogatta...
                soveny, wsievers és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Egy felmérés alapján felállítottak egy sorrendet, hogy mi az a három tárgy, amit az emberek tök feleslegesen vesznek meg a világban.
                  Első helyen a - Szobabicikli
                  ezt követi a - Fagylaltgép
                  harmadik pedig a - Kenyérsütőgép

Ez a sisak lazán esélyes a negyedik helyre
                  soveny, Che és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nekünk van szobabiciklink, fagylaltgépünk és kenyérsütőnk is...akkor ez a sisak a minimum

Juj, át lettünk helyezve..
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 aug. 26, 09:40.
                    soveny, TZ és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

nézd meg ezt, ha még nem láttad.

Komment

Köszi, látom.Majdnem ilyen a mienk is

De nem is mondtátok,hogy ezt nem csak berúgni kell....ezért nem tudtam elindítani. Én csak rugdostam.
                        Tegnap szóba hoztam, gyanútlanul Apukámnak, és azt mondta,hogy a lámpán a kapcsolót közép állásba kell tenni, kell nyomni a schwimmelőt,és csak utána berúgni...megyek is kipróbálom,így beindul e.

Komment

Nem akarok nagyon belekötni, de sajna ezek a sisakok a biztonságról sem gondoskodnak, és mivel az EU szabvány sincs beleütve ezért a rendőrséggel is meggyűlhet a baj. Persze az említett poén kedvéért és felvonulásra tökéletesek és viccesek, de ezek csak fröccsöntött műanyagok, belül egy kis kényelmi funkciót ellátó béléssel. Pont egy hónapja halt meg egy chopperes egy balesetben mert hasonló sisakot viselt. Elvileg csak kicsivel ment gyorsabban a megengedettnél, de nem ő volt a hibás, viszont állítólag ha rendes szabványos sisakot viselt volna akkor túléli.

Persze szépek, meg nekem is tetszik néhány, de országútra nem venném fel semmiképp.

Komment

Igazad van, de tényleg csak a poén erejéig lesz rajta, és mivel nincsenek papírjai a motornak, így nem fog vele országúton menni. Rendes sisakja van, amivel néha az FJR-en is megy, de az nem illik a Csepelhez.

Komment

Ja értem, akkor probléma egy szál sem

Komment

Na jó,nem bírtunk már a szerelőre várni. Szétszedtük, amit tudtunk. Kitakarítottuk, a benzincsapot, karburátort, levegőszűrőt, benzinszűrőt, tankot, kipufogót, kapott új benzint, és BEINDULT!! Második rúgásra, vagyis pöccre
                                A kuplung sajnos össze van gyógyulva, úgyhogy azt a szerelőre bízzuk.
                                De már ennek is örülünk nagyon.

Kérdés:
                                -Az a benzinszűrő, nem fejjel lefelé áll? Mert van rajta egy nyíl, az most folyásirányt mutat, vagy a tetejét mutatja??

-A kuplungot hogyan tudjuk célszerszám nélkül szétszedni?

-Milyen olaj kell bele?
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 aug. 26, 18:07.
                                korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X