Cooper341 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
T1 vagy mi?
Collapse
X
-
Ugy tudom az 1950-esek a kuriózumok átmeneti típusok vannak ahol még lemezvillás és teleszkópválltozott akkor már 125-ötösök voltak,nem biztos de a köbcenti 49-környékén emelkedett 100-ról.
akik tudják nevetnek de én csak az emlékeimből saccolgatok......."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEllenőrizte az 1-számú meós...
- 2 likes
Komment
-
,,akkor nem olyan korai mint gondoltam.köszönöm a segitségeteket." Pedig 125-ösnek bizony elég korai ez az M-es blokk. 125/49-es Csepelben volt újkorában. A motor vázszáma: 125/1774, ez még 1949-ben készülhetett. Nekem is van egy ilyen Csepelem, az 125/3445 vázszámú, a blokkja viszont már hatezres, valószínűleg 1950-es gyártás ellentétben a vázzal, de ennek is örülök. Az M125 jelentése egyszerűen, hogy 125 ccm-es motorblokk(akkoriban még a százasok voltak túlsúlyban). Később a Bervák és a Pannik blokkjain is előjött az ilyen jelölés, ott MO58/x/xxxx(moped), és R58/x/xxxx(robogó) formátumúak a blokkszámok.zahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése125/1774,zahi kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Szervusztok!
Régebben már tárgyaltuk a Csepelek számozásának logikáját itt a fórumon és bőséges írás született róla,de nem tudom,hogy hol lehet megtalálni.Esetleg egy a fórum szerkezetét jobban ismerő,ha segítene,onnan jobban be lehetne azonosítani,mert valahogy úgy emlékszem,hogy a számsor tartalmazza a gyártási évet,hónapot és,hogy hányadik darab volt abban a hónapban.Nem szeretnék félrevezetni senkit,ezért érdemes lenne megkeresni ezeket az írásokat.
Üdvözlettel:CheCooper341 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Jól van na,-nem kell megsértődni,azt a kocsmát csak úgy írtam.Remélem megtaláltad az írások között a Csepel váz és motorszámokra vonatkozókat.Ahogy keresgéltem,hogy hol lehet,bele-bele olvasgattam,-hát elég kaotikus valami,biztos van benne logika,de jól el van dugva.heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment