Örömmel és egyben elkeseredetten olvastam(mert már azt is tudok!) "mopedmice" Izs tulaj (tehát sors társ,biztosan ő is rengeteg gyönyörűen cifrázható káromkodás félét tud mert a mi márkánk mellett ez kötelező tudomány!) képes beszámolóját az idei Szolnoki Szovjet járművek találkozójáról. Örömmel mert azt láttam hogy ő teljes melszélességgel,családostól,pakkostól.szekerestől,lovastól kiált az ügy mellett és elviharzott e kies Tisza menti városba találkozni! No de kivel?!....kérdem én?!!! Beszámolója szerint 3 azaz három darab IZS-vett részt a találkozón!!!!!...és ez az elkeseredésemnek az oka!!!!!Tényleg ilyen ritka és kihalóban lévő veszélyeztetett fajták lennénk IZSesek,vagy csak simán letojjuk az egészet?!!! Mert én készséggel elhiszem hogy ritkák vagyunk sőt azt is hogy dógozni kell meg azt is hogy drága a benzin meg azt is hogy betegek vagyunk(mint Pl,én) de az isten szerelmére emberek országos szinten 3azaz három gép ez okot ad az elkeseredésre!!!!!Kellene valami összeírásfélét csinálni(addig megtanulok irni IZS) hogy hányan IZS lehetünk?! Azt én IZS tapasztaltam a nyáron (amig még birtam motorozni)hogy igen-igen feltünő jelenség egy IZS az úton!!!!!....de hogy ennyire ritka lenne ezt nem hiszem!!!! Márka társaim ébresztő!!!! Kicsit többet kellene törődnünk e nemes szerkezet népszerűsitésével!!!Sokkal élénkebb közéletet kivánva maradok márkatársi tisztelettel:Gyula.Bocsi U.I:Az ominózus tudósitás nem itt hanem az IZS.hu-n látható! Bocs!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Találkozók, IZS-ek és a nyugat, vagy csak úgy gurulunk :)
Collapse
X
-
(Beillesztettem a szövegedbe a linket)
Sok oka van, de biztosan a közöny az első. Közönyösek az IZSesek.
De biztosan az anyagiak is és itt nem feltétlen a benzin árára gondolok. Ez egy fizetős program volt, ráadásul egész hétvégés. Szerintem szabadidő és a pénz az ami most a legkevesebb mindenki számára. Jó az, ha minél többen részt tudnak venni ilyen rendezvényeken, de megértem, ha tömegek nem jelennek meg. Én sem voltam, bár nem IZS számított volna.
A fentiek csak kitérő gondolatok voltak, visszatérve a kérdéshez, szerintem valahogy a közönyt kellene leküzdeni. Utána már könnyebb lenne néha összefutni egy-egy délutánra egy szép helyen, ki-ki alapon bográcsozni mindenféle kötelező felvonulás nélkül és különböző regisztrációs, meg egyéb (felesleges) költségtől mentesen.
Én nyitott lennék erre, csak hát kevesen vagyok.
- 4 likes
-
Nekem ezek a Rigások gyanúsak.
Már kétszer is láttam őket 5-6 tagú csapatban motorozni a dunántúlon.
Ezek szerint eljutottak Szolnokig is egy olyan motorral amivel újkorában is kihívás lett volna egy ilyen túra.
Le a kalappal előttük, különösen ha végiggondolom mit kapnak a sok nekinagyonsürgősésezérthónaljhajlatbanelőző autóstól.
- 6 likes
Komment
-
Igen tisztelt TZ!
Nagy vonalakban erre gondoltam én is!No de ez csak évente egyszer van és azért 3 db moci akkor is kevés! (szerintem)Az hogy fizetős,hát istenem mi nem az manapság!!.....de az sem rossz felvetés amit te irtál,én vevő vagyok rá!....de szerintem annak is vannak anyagi vonzatai(hacsak nincs olyan terület ahol ingyen is megtürnek minket) A másik a magyar(vagy lehet hogy nemcsak magyar)átok a közöny,a begubózás......hát igen erre egy rövidke példa:14-éves koromba kezdtem babrálni a motorokat az 1967-ben volt,tehát nem most-e több mint negyven év alatt valami csekélyke tudás is ragadt rám a kosz mellett,e mellett szakmunkásként képzett vagyok a vasipar és a járműipar terén is!Valamint hivatásos sofőrként a franc tudja hány százezer km tettem meg motorkerékpártól kezdve kamionig mindenféle járművel! Ezt csak azért irom hogy tiszta legyen a kép ,tavaly előtt egy frissen felujjitott 125-ös trophy mz vel vettem részt egy találkozón ahol aztán egy-két okostojás még az élettől is elvette a kedvem(ugy elmondták hogy ők hogyan és miként és hogy ez bakafing)teljesen meg alázva éreztem magam és azóta nem is mentem ilyen találkozókra!A közönynek ez is lehet az oka hiszen mi mindannyian tudjuk mi munka mi pénz van egy ilyen felujjitásban és hogy persze házilag kell majdnem mindent csinálni,tehát nem lehet teljesen tökéletes! Tisztelni kellene még a szándékot is nem leszólni a másikat!....és akik igy próbálják meg a gépeiket rendbetenni inkább nem mutatják másnak nehogy szó érje a ház elejét!Csak ennyit:ja és köszi a link beszurást!!!
- 4 likes
Komment
-
Szerintem nem kell mindent egyből grandiózusra tervezni. Ezzel a Szovjet jármű találkozóval nekem elsősorban ez a bajom ugyanis. Nagyon profin megszervezi Kánya Zoli, és biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatásokhoz képest nem drága, nem lehetne olcsóbban kihozni. De szerintem nincs erre tömeges igény, ezért felesleges. Én annak a híve vagyok, hogy fokozatosan épüljön fel valami, mindig csak annyit invesztáljunk, amennyire igény is mutatkozik. Rossz az a sorrend, hogy előbb területet bérlünk, majd elkezdjük toborozni a résztvevőket. Ebből egyébként olyasmi is kisül, hogy jóformán kötelező részt venni rajta, hogy egyáltalán ne legyen veszteséges. Ilyesmiből születnek a konfliktusok.
Örülnék, ha egyszer lenne fórumos találkozó, de pont fordítva képzelném el. Azt javasolnám, hogy előbb küzdjük le a közönyt. Vegyük észre, hogy kíváncsiak vagyunk egymásra. Ha ez megvan, akkor tűzzünk ki egy kiránduló helyet, ami ingyen van, menjünk el és érezzük jól magunkat. Leszünk kb. tizenketten, de nem baj. Ha jól sikerül, akkor ismételjük meg. De ne szedjünk pénzt és ne agitáljunk senkit a részvételre. (szerintem az okos Tónikat is könnyebb így kiszűrni, ők azok, akik szeretik a túlszervezett rendezvényeket és még ott is elégedetlenkednek)
- 7 likes
Komment
-
TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenéha összefutni egy-egy délutánra egy szép helyen, ki-ki alapon bográcsozni mindenféle kötelező felvonulás nélkül és különböző regisztrációs, meg egyéb (felesleges) költségtől mentesen.
Én nyitott lennék erre, csak hát kevesen vagyok.
Utoljára talán ekkor.
Ahogy tőlünk nyugatabbra is vannak akik nem azért ülnek nyeregbe, hogy eljussanak valamilyen szervezett program helyszínére.
A nagy robotban sajnos elfelejtünk élni... meg pénzünk sincs rá, de ez már egy másik történet.
Szóval én benne vagyok egy motorozásban (csak Foltosra kell dobnom egy műszakit), de a szervezett találkozókhoz semmi kedvem.Utoljára szerkesztve a következő által: UK; 2011 aug. 11, 11:11.Everything is better when you decide you don't care.
- 5 likes
Komment
-
Úgy látszik 3-an már lennénk is!Én majd csak ugy hó közepe-vége felé kezdem a motorozást(a jobb csípőmbe kaptam protkót mert már teljesen tropa volt!)most a hét végén akarok egy rövid próbát tenni,majd megirom hogy ment!Én nyitott vagyok minden értelmes dologra!Hátha addig még csatlakoznának páran(ha ugy adódik hogy nincs más vagy ha nem megy a motorozás felajánlom szerény kis kertecském az első összeröfenés céljára!)Aztán majd meglátjuk minden attól függ hogy tudom a mocit megülni?!De a kötöttségek nélküli találkozások ötlete mellett teszem le a voksom,jó ötletnek tünik!
- 3 likes
Komment
-
Én is megnéztem.
Nekem meg az tűnt fel, hogy olyan filléres motorokat barkácsolnak a srácok, amiket itthon csak csilliókért lehet megkapni, mert "ebből csak egy van az országban!". Én például négyütem-függő vagyok, nem tetszenek az új motorok, mert túl sterilnek érzem őket, de régi nyugati vagy japán gépet szinte nem is árulnak nálunk megfizethető áron. Vagy túl újak vannak (79 utáni, berúgókar nélküli dolgok), vagy túl sok a henger (kettőnél több), vagy túl kevés (kettőnél kevesebb), jjjaaajjj!!!! Mennyi bajom van...
Emlékszem milyen arccal nézett a motorosrendőr valamikor '93 környékén, amikor elmentem mellette Foltossal. Kopott volt, koszos volt, lyukas volt a kipufogója (mindkettő), talán rendszám sem volt rajta, rajtam csak egy sildes katonai vászonsapka a sisak helyett, hogy ne fázzon a fejem. De tetszhetett neki a látvány, mert nem jött utánam. Azóta se tudom mit keresett egy zsákfaluba vezető úton egy rendőrmotoros vadiúj BMW-vel (valamikor akkor kapták a négyszelepes gépeket).Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
Na igen! Habár nézetem szerint a rendszám az egy szükséges rossz! Nem is azzal van baj!!Hanem a hivatali részével! Hát az katasztrófális! Itt megint az van amikor a pógárt gyereknek nézik(direkt nem irtam hogy hülyegyereknek,pedig majdnem!),mindenki tudja hogy ezek az ugymond hivatali cécók nagyrésze az állami bevétel növelését szolgálják!Tiszta sor gurulni akarsz,fizess!!!De akkor nem lehetne egyszerüsiteni a dolgot,fizess ennyi vagy annyi ezrest és ha jó a masina nesze itt a rendszám és tűzé innen!Nem inkább agyon bonyolitják a dolgot hogy minnél több zsozsót tudjanak beszedni,és közben őrülj bele!
- 1 like
Komment
-
Hát igen, mi még fizetünk is azért az ügymenetért, amiből aztán nem is lesz semmi.
Tény, hogy lehetne egyszerűsíteni egy csomó dolgot, mint ahogy az is, hogy határainkon túl ezekért szinte nem is kell fizetni. De hát működő gazdagság nélkül valamiből csak fenn kell tartani az államot, nem? Hogy ez meg picit hátráltatja a gazdaságot, arról meg nem illik beszélni. Az eredmény mindig ugyanaz és levonhatjuk a következtetést: nem jó a tápláléklánc alján tanyázni.
Szegény TZ nem is tudja már, hogy hány új topicba pakolja át ezeket a hozzászólásokat.Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzegény TZ nem is tudja már, hogy hány új topicba pakolja át ezeket a hozzászólásokat.
- 1 like
Komment
-
.....hát igen kicsit elkanyarodtunk az oldal eredeti témájától,de szerintem belefér,hiszen a megpenditett témák simán odairhatók az Uralhoz vagy a Jávához vagy bármelyik oldalhoz hiszen azt hiszem egy cipőben járunk! ("Egy vérből valók vagyunk...")A társadalmi vagy szociológiai oldala pedig nem a mi hibánk!(hogy kié?!-....hmmmm?!).........de azért is fel a fejjel!!!...csak a moci guruljon!!!!!!
Komment
Komment