Che eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Nagymotorok 50-es "papírokkal"
Collapse
X
-
annak idején, amikor megszagoltam a benzingőzt, sok választás nem volt: Riga, Verhovina, Jawa mustáng, szimó. első kettő a még megfizethető volt számomra. 14 évesen ezeket vezethettem, miután meg lett a kismotoros jogsim. persze a türelmetlenség okán elöbb megvettem a verhovinámat - nagymotoros kinézete miatt - de eszembe sem jutott felülni rá, és kimenni a forgalomba jogsi nélkül. az ecseriről is az unokatesóm hozta haza /neki már meg volt a kismotoros jogsija/, én meg tujáztam. miután kinőttem, amint lehetett nagymotorra is megszereztem a jogsit, és elég sokáig voltak motorjaim. mindig kínosan ügyeltem arra, hogy minden papír rendben legyen. ha lejárt a forgalmi útvonalengedélyt kértem mindig. soha eszembe sem jutott, hogy érvényes forgalmi nélkül menjek ki a forgalomba. pedig volt egy 175-ös cetkám is rendszámmal, de nem tudtam volna levizsgáztatni,mert a hátsó lengőkarja olyannyira kotyogott, hogy el sem vittem, mert akkor még nem volt lehetőségem ilyen hibák javítására. így csak a bérház udvarán nézegettem, pedig nagyon mentem volna vele.
autóimmal is mindig így voltam. inkább tréler, mint érvénytelen forgalmival elvinni műhelybe.
tavaly amikor kerestem motort, sokszor el voltam hűlve, miket megengednek maguknak emberek: 50-esnek használt nagyobb motorok, papiros nélküli nagy-motor rendszámmal, hasonló másik motor forgalmijával használt motor... és sorolhatnám. és mindez kiírva a hirdetésbe. először azt hittem nem jól látok, de aztán rájöttem, hogy ez manapság sokaknak nem jelent problémát. nekem jelentett: átlapoztam az ilyen hirdetéseket.
azt gondolom, a szabályozás - még ha bármennyire is bicskanyitogatóan lehúzós szagú- azért vannak, hogy betartsák őket -mert a "játékszabályokat" be kell tartani. Káin áldozata is ugyanolyan értékes volt mint Ábelé: mindkettő munkája legjavát áldozta Istennek, és semmi nem jogosította fel Káint tesvére megölésére, mert Istennek kedvesebb volt Ábel áldozata. berzenkedni lehet ellene, de "nem elfogadni" nem lehet.
azon el lehet töprengeni, hogy a társadalom, hogyan és miért növesztett "vízfejű" államot a saját kiszolgálására -ami mára már olyannyira jutott, hogy szolgálat helyett nyomorgat-, de amíg a társadalmat alkotó egyének fejében, gondolkodásában nem születik meg a felismerés: - nem ilyen lovat akartam (politika-mentessen értsd) - addig nem marad más, mint betartani a szabályokat. ellenkező esetben a szabályozás csak egyre átlátathatatlanabbá válik ami káoszhoz vezet -hacsak már nem tart ott
nahh lehet ezt nem ide kellet volna monologizálnom
- 7 likes
Komment
-
Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésesikeresen előkerült a Forgalmi engedély így nem kell semmilyen humbukot végezni. Júniusban megy is vizsgára.
- 2 likes
Komment
-
Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésesikeresen előkerült a Forgalmi engedély így nem kell semmilyen humbukot végezni.
Szorítok Neked és Motorodnak a vizsgán!
Hajrá!A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 2 likes
Komment
-
Az eredeti kérdéshez hozzászolva, igen, biztosan csinált valaki ilyet. És lett is belőle baja, vagy ha még nem, akkor majd lesz. Egyszerűen lehetetlen mindig kifogni a ,,hülye" rendőrt. Egyébként a kérdés hamarosan elveszti aktualitását, ugyanis már pedzegeti a kormány a rendszámcserét. A szerb tapasztalatokon felbuzdulva, majd bevezetik a robogók évenkénti bejegyzését is, és akkor meg már teljesen mindegy lesz. Csupán a biztosítási díj lesz magasabb. Azt hiszem az meg már megér annyit, hogy nyugodtan, tiszta lelkiismerettel motorozz.
Komment
-
Hali! Miért is kellene félni a becsületes 50-es robógósoknak? Igen,az én scarám is megy 70-et,pedig gyári 50-es. Sima egyszerű gyorshajtás. Egy személyautó sem áll meg 130-nál,pedig többet nem lehet v elük menni. Én régebben tudatlan módón beruháztam egy 125/50-es endúróra,aztán utána megvilágosodtam,hogy milyen veszélyeket is rejt ez az egész,aztán kerültem a közutat,csak földút(+rettegés),aztán túladtam rajt. Most nyugodtan suhanok a rendőr mellett a scarával(50-el),meg az Izs is papíros,úgyhogy NO para!
Ja!!! Az első felét Jagdtiggernek szántam(nem egyszerű nekem ez a számítógép)!
- 1 like
Komment
-
ApaE
-
darkside eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem lehet személyautót előzni.
Komment
-
Szervusztok!
Tőlem aztán mind feküdhetne,-már a közlekedésiek és esetleg ha nem lennének,-talán a "morál" is helyre állna.Valahogy úgy kellene közlekedni,hogy vegyük figyelembe,hogy velünk szembe,egy másik "hülye" jön,de én és ő is szeretne ép bőrrel haza jutni,és ebben legyünk kölcsönösen segítőkészek!Nincs ember hibás döntés nélkül,így magunkról se gondoljuk,hogy hibátlanok vagyunk.
Csupán annyit kellene tennünk,hogy figyeljünk egymásra,ne akarjunk minden áron az elsők lenni és akkor lehet,hogy KRESz-re,de rendőrre se lenne szükség.
Gondoljátok el,-Petőfi gyalog indult el Pestről,Debrecenbe és ,-odaért,napjainkban,meg "nyélgázzal-padlógázzal" megyünk,-és nagyon sokan nem érnek oda,-megéri?
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValahogy úgy kellene közlekedni,hogy vegyük figyelembe,hogy velünk szembe,egy másik „hülye” jön,de én és ő is szeretne ép bőrrel haza jutni,és ebben legyünk kölcsönösen segítőkészek!
- 5 likes
Komment
-
darkside eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa rendőr mellett elsuhansz menet közben biztos ad egy csekket, mert 50 es géppel elvileg nem lehet személyautót előzni.
- 2 likes
Komment
Komment