Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Nagymotorok 50-es "papírokkal"

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Nagymotorok 50-es "papírokkal"

    Rengeteg embernél látom és tudok is róla, hogy a 125 ccm-es robogójukat/motorjukat 50-es papíokkal használják. Én most szereztem egy 125-ös Csepelt ami nincsen felújítva és nem is lesz egy darabig. Mit gondoltok ha én is 50-esként használnám ez probléma lenne? Nem hinném, hogy a rendőr kiszúrná, hogy ez egy 50 éves 125 ccm-es motor lenne. Megoldható? Mik a tapasztalatok?
    Előre is köszönöm a válaszokat.

    #2
    Nem hinném hogy a rendőr ne állítana meg azonnal,vagy azért hogy megnézze a motort és gratuláljon hozzá,vagy azért hogy rögtön feljelentsen.
    OdinHEM, kvaga és 3 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mit gondoltok ha én is 50-esként használnám ez probléma lenne? Nem hinném, hogy a rendőr kiszúrná,
      Szia!
      Nem akarlak megsérteni, ezért megpróbálom "úri ember" módjára leírni a privát véleményemet erről a kérdésedről, ha ezt lehet kérdésnek nevezni és nem inkább egy meggondolatlan "kicsúszottaszámon" szösszenet volt!
      Mit vársz tőlünk, hogy azt mondjuk erre - persze menj és használd egészséggel hamis papírokkal vagy netán csak mondd a "hülye rendőrnek", hogy ez nem az aminek látszik, hiszen más is lop, csal, hazudik!
      Idáig ne jussunk már el , nem csak itt a Fórumon, hanem másutt sem! Ha átakarod verni a rendőrt, a haverodat, a feleségedet vagy valaki mást, tedd meg, ezt nem tilthatjuk meg, de ne akard, hogy helyeseljünk hozzá!
      Kérlek gondolkodj, mielőtt hülyeséget kérdezel!
      Ne haragudj vagy legalább ne sokáig!

      Közben találtam :
      http://robogo.blog.hu/2011/06/24/otvenes_papirokkal_1
      http://robogo.blog.hu/2012/05/06/bun...uotvenes_miatt
      Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 máj. 16, 20:24.
      taluga, Guzu és 10 további látogató kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

      Komment


        #4
        A rendőr alul becsülni se érdemes.
        Ha bizonytalan akkor beszól rádión, hogy mi is van.

        Tudjuk itt sokan, hogy nehéz a tiszta út papír ügyben DE sokkal nyugodtabb.

        Komment


          #5
          Igazából nem ezeket a reakciókat vártam, hogy őszintén megmondjam. Másfélék vagyunk más véleménnyel. Igazából az érdekelt, hogy csinált már valaki ilyet? Meg hogy volt vele problémája vagy járható az út?

          Komment


            #6

            Komment


              #7
              Oké, hogy mást vártál, de ettől még ez a helyzet: Nem járható út és lehet belőle problémád, akár ha a büntetést érted ez alatt, akár a megszégyenülést a csalás leleplezése miatt. Szerintem olvasd el ismét t5 írását, nagyon szépen leírta mindazt, amit a kérdésedre válaszolni lehet.

              ApaE beelőzött... :-)
              Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

              Komment


                #8
                Szia!

                Mire egyáltalán eljutottam a motorvásárlástól addig, hogy egyáltalán a papírozás lehetőségéig eljussak eltelt fél év! Most, hogy papírozható a motorom, meg az a baj, hogy darabokban van, anélkül meg nincs műszaki, szóval megint nincs papírozási lehetőség. Májusban volt 2 éve, hogy küszködök. Nem akarom elszólni magam, de Júniusra egyben a motor, és rohanok papírozni!

                Megérte várni?

                Meg! (Persze így a vége felé sokkal könnyebb leírni )
                Utoljára szerkesztve a következő által: chemotox; 2012 máj. 16, 19:21. Oka: Inkább másképpen írom, mert így semmi értelme :-)

                Komment


                  #9
                  Kedves Kopaszka!

                  Jól lehurrogtunk,de azért ne gondold,hogy rosszindulatúan.Azt mindannyian nagyon jól tudjuk,hogy akár 125ccm.-esek is szaladgálnak ,úgymond ötvenesnek kikiáltva,de attól ezek még sosem lesznek 50ccm.-esek.Azt is vélni lehet,hogy a papírokkal is megy a simlizés,hiszen a papírokkal való kereskedés,-úgy tűnik egy külön üzletág.Valószínű a sufnikban lázasan megy a számok átkalapálása,esetleg a forgalmikban a betűk és számok ilyen-olyan mahinációja,de ha minden úgymond problémamentese összejön,az akkor is csak okirathamisítás és átszámozás marad.A fent említett cselekmény,pedig bűncselekmény,melyért büntetés járhat,de ami a legfőbb probléma,hogy az elkövető bekerül a bűnügyi nyilvántartásba,-ahol egész életére megmarad.

                  Gondolom,-te sem tartanád kívánatosnak,hogy megbélyegezzenek és esetleg az egész életedre kihasson,egy ilyen pitiáner ügyből góliátira halmozott esetleges következmény.

                  Ami az övenes 125ccm.-eseket illeti,-lehet,hogy a robogós társadalom,majd ezeknek a "nagy játékosoknak" köszönheti,a robogókra is bevezetni szándékozott műszaki vizsgát és rendszámot és természetesen,-"a van még bőr"-nek.

                  A megoldás,a papírral nem rendelkező,de egyébként tipustiszta járművek egyszerűsített forgalomba helyezése lenne,mely gondolatról sokat olvashatsz a fórumon,de pillanatnyilag alszik a dolog.

                  Végezetül ,ne gondold,hogy a válaszok mögött rosszindulat bujkál,ezek olyan "baráti"intelmek!

                  Szeretettel Üdvözöllek:Che

                  Komment


                    #10
                    Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Igazából az érdekelt, hogy csinált már valaki ilyet? Meg hogy volt vele problémája vagy járható az út?
                    Ha nagyon keresgélni akarunk ilyen trükközést akkor talán egy félét halottam. "De ez is elítélendő"
                    2 motor 1 forgalmi biztosítás és műszaki. A papír és a rendszám vándorol.
                    Pl két szinte iker motor között ez nem tűnik fel... De ha nagy véletlen mégis érdekli a szám akkor lehet kifogást gyártani.
                    pl jaj össze kevertem a két forgalmit, de ha lekérdi akkor megint csak a baj lenne.

                    Tehát lehet trükközni , van is aki trükközik , De itt látható mi nem vagyunk erre hajlamosak.

                    Én sokat vártam arra, hogy találjak egy p21-et ami eredeti számos és rendezett papíros és nem drága.
                    Ha nincs papír akkor találkozók felvonulásán motornak még nagyon jó!

                    Komment


                      #11

                      Komment


                        #12
                        Ez így igaz, és a tényleges 50-es robisoknak is van félnivalójuk sajnos, törvényben smkp végtempója 40 ugyebár(de szóljatok ha időközbe változott ), ott a gond hogy tuning nélkül a mai robik 60-70-et simán viszik...

                        Komment


                          #13
                          Szervusztok!

                          Amennyiben lesz egy kis szabadidőtök,a mai túlhajszolt világban,melyet kötve hiszek,mert minden nap egy kicsi háború a túlélésért és idegi állapototok nyugodtnak tűnik,-kapcsolatotok a családdal felhőtlen,-egyszóval kiegyensúlyozottnak és boldognak vélitek magatokat,-vegyetek elő egy hatályos büntető törvénykönyvet és kukkantsatok bele.Rövid tanulmányozás után rá fogtok jönni,hogy ha úgy akarják bármikor gyanúsítottjai lehetünk akárminek",-mert pl. nem tudnánk elszámolni egy IFA kompresszor származásával,vagy esetleg az évek során felhalmozott szakajtónyi csapágyak beszerzési forrásával,-mert már nem is emlékszünk rá,hogy melyik boltban,börzén,vagy ócskapiacon vásároltuk,de ha nem tudjuk bizonyítani honnan van,-hát akár orgazdák is lehetünk,-ha úgy akarják.

                          Természetesen a fenti példa,erősen sarkított,-kevés az esély rá,hogy megtörténjen,-de megtörténhet.Nem igazán értem,hogy miért nem hagynak egy társadalmat "felnőni",miért születik ezernyi törvény,ha senki nem tartja be és azoknak kijátszása szinte már dicsőségnek számít.Úgy gondolom,ha sok a törvény ,-sok a kiskapu,-sok a korrupció,-elvégre két pont között a legrövidebb út az egyenes.

                          Miért is írtam én a fentieket?

                          Egy demokráciában,egy "élhető világban",-ilyennek eszébe sem kellene jutnia az embernek,-hogy papírozzon le egy több mint ötven éve gyártott járművet,ennek legalizálása,ha nem lopott,olyan egyszerűnek kellene lennie,mint a levegővételnek.Egyszerűen nem fér bele az agyamba,hogy mi a fenének,ez a sok,minden ésszerűségnek és logikának ellentmondó törvény,ha annak kijátszására mód és lehetőség van,vagy így,-vagy úgy.


                          Azután éljük a mindennapjainkat, a lét alsó határán,megfáradva a munkában,kedvünk elvesztve az alkotás gyönyörűségétől,-megfáradván a törvények útvesztőiben és a mindenkori regnáló kormány csodálkozik,hogy csökken a GDP.

                          Úgy vélem,-hagyni kellene már a társadalmat felnőni,engedjék meg nekünk,hogy odavihessük a műszakira a Csepeljeinket,Pannoniáinkat,Jawainkat,ha van tiszta "pedigléje",vagy se (de nem lopott) és a vizsgabiztos,csak annyit mondjon,-ez megfelelt,...-vagy ezen még dolgozni kell.


                          Üdvözlettel:Che

                          Komment


                            #14
                            A Vaterán a múltkorában egy 250-es csepptankos Jawat akartak úgy eladni, hogy használható 50-es papírral. Az eladó szerint, csak 50 es biztosítást kell kötni rá, aztán hajtás !! Na jöttek is a vélemények sorba.
                            Egyébként nem tudok többet hozzá fűzni a kérdéshez. Mindenkivel egyetértek, kivéve a kérdezővel.

                            Komment


                              #15
                              Na , végre,egy igazi "életszagu" vélemény!
                              -Kőszőnőm Che ,teljes mértékben osztom a véleményed.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X