Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ki az igazi veterános?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

garázsmester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem tartom magam lusta enbernek de sajnos nagyon kevés a szabadidőm és egyre -egyre kevesebb lessz,ráadásul már tizenéves korom óta vágyakozom a típus után ezért talán érthető ,hogy szívesen kihagynám a bűtykölős részt és a tavasz első sugaraira nyeregbe szeretnék „pattani” végre!? :-) (melesleg nincs annál nagyobb öröm véleményem szerint mikor az eber salyát keze alól kerűl ki egy hasonló gyönyörűség.)(nem beszélve a „piszkos” anyagiaknakról mert a szomorú valoság az ,hogy ez az árkategoria nekem már tul nagy falat.)
    A lényeg végülis az amiért eme gondolataimat bepötyöktem ,hogy kiváncsi lennék az egybegyültek véleményére mert nem tudom efajta gondolatokkal a felyemben én most „igazi” veterános vagyok vagy lehetek, vagy reménytelen, vagy...:-///
    ...estleg valaki e téma hatására elbizonytalanodik---jó ez ?

Robi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én imádom a régi járműveket de sajnos egy darabbal sem rendelkezem...akkor én minek minősülök itt az oldalon??))
    ....itt a másik ---akkor most az érzéshez ,TÁRGY is kell ? ( akkor pl. a vallások közül nem igazi az aki nem szögeli fel magát a keresztre évente ?)

MAGADAN eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szép estét! Azért egy Babetta vagy Dongo,esetleg egy Simson birtoklása nem biztos,hogy nyomorba dönt bárkit,ha már szereti reszelni a „rozsdát”:-)
    ...ezek szerint ,kell jármű !

kistt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem akarok „veterános” címkét.
    Beülök és jól érzem magam,megnézem a motorjaitokat és jól érzem magam.
    Azt hiszem mindegy ,hogy mi a nevünk,üljünk be (fel) és érezzük jól magunkat.
    ......

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nagyon szépen megfogalmazott gondolat, teljesen egyet tudok veled érteni! Nem hiszem hogy a cimke amit ránk aggatnak a lényeg hanem amint mondtad érezzük jól magunkat. Köszönet ezért a gondolatért.
    üdv, Odin
    ....ne csak az én véleményem legyen itt...

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tehát ,a véleményem, ki a veterános??? Szerintem a Jó Magasságos Atya Úr Isten sem tudja eldönteni. Szerintem összemosódnak a dolgok. Van olyan ismerősöm akit veterán motorral ismertem meg, már vagy 1, de inkább 2 éve nem láttam csak valami rizsrakétán, de Ő akkor is veterános
    .....még így is...???

Tequila eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Most értem haza egy bő másfél órás próbaútról a kicsikével. (A kilométereket nem számoltam. Minek?) Szétfagyott a kezem, és a szédítő sebességtől patakzott a könny a szememből. Közben az járt a fejemben, hogy ez a kis szerkezet 62 év után is óramű pontossággal működik,
    .......egy ilyen eset elég a bizonyításhoz--Ő--igazi veterános ?

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az igazi veterános az ki a múlt értékeinek megmentésén fáradozik mindenféle anyagias hátsó gondolat nélkül. Persze az mit előállít az maradandó érték akár saját vagy utódai számára. Azok kik milliókat vagy még többet erre költenek Üzleti befektetők ,

.....az is baj ,ha összeköti az ember a kettőt ?--

Én személy szerint azokat az olajos kezűeket szeretem ide sorolni kik tevőleges alkotó munkát végeznek nem pedig a számlát kiegyenlítőt és pénzükkel hencegők!
    .....és ha olajos a keze , de miliókat költ vasdarabra ? Ezek mintha nem is léteznének -ha meg mégis --akkor hamar belökik a -- gazdag köcsög gödörbe ....

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Abszolút osztom a nézeteidet ezzel kapcsolatban. Én azokat az embereket akiket csak a pénz motivál a veteránozásban (vagy akár másban is) csak simán neppereknek nevezem. És semmibe sem nézem.
    ....esetleg mert csak kevés van neki, és olyan járműbe fekteti ami-- piacképes ha gáz van ?

fulton eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Eléggé álszent dolog ilyesmiket írogatni.Persze hogy nem a pénzért csinálod,meg persze hogy rohadtak a nepperek.Ez szerintem is így van,csak elég nehéz vonalat húzni.Nem tudom milyen régi cuccod van,legyen pl. motor.Sokáig újítgatod,a tenyereden hordod.Egy-két év alatt azért apródonként csak rámegy 100-200 ezer.Papírozásról nem is beszélve.Csinosítgatod szerelgeted,telnek a munkaórák.És előbb-utóbb eladósorba fog kerülni.Ez szinte biztos.Más tetszett meg,nagyobbat akarsz,vagy ami manapság sajnos egyre több:szarban vagy.Nem a jótékonyság lesz az első dolgod amikor kiírod az árát.Ami egyébként jogos,mert sokat dolgoztál vele.És ekkor jön egy olyan ostoba mint te most,és azt mondja nepper vagy, meg paraszt, meg téged nem néz semmibe,mert nem 10.000 forintért árulod.Ezzel az egyébként is savanyú szád íze,még keserűvé is válik,mert nem elég hogy meg kell válnod a kedvencedtől,még meg is bélyegzett egy senki.Ráadásul innentől sokkal nehezebb lesz eladni,ugyanis a vevők nagyon érzékenyek a nepper szóra.Ahol feltűnik,ott nem vásárolnak.Én sem szeretem a neppereket,de sajnos az internet,meg az arc nélküli hozzászólások beszennyezték ezt a veteránosdit.Hol vannak a régi szép idők, amikor az ugyanilyen beszélgetések börzéken meg találkozókon hangzottak el.Akkor is voltak nepperek,de láttuk,és ismertük őket.
    .....ezt irhattam volna én is....

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    amelyért korrekt árat kérsz,
    ....bejött egy új fogalom a témába --így már két megfoghatatlan dolgot kell kezelni..

fulton eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A reális ár meg egyrészt erősen szubjektív
    .....vagy ez a jó meghatározás ?....

hogy énhozzám azok állnak közelebb kik kétkezi munkájukkal mentenek meg egy-egy rég múlt idők műszaki csodáját
    ....nekem is !-és talán sokaknak

hanem aki folyamatosan adja veszi a cuccokat gépeket extra profitot rátéve. És itt a hangsúly az extra profiton van
    ...miért nem a tőzsdét szidjuk -amitől szar a világ --???? a neppertől azért lehet venni egy hiányzó kütyüt a géphez ...

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az igaz, hogy egy nepper nem fog megmenteni egy motort sem, viszont sokszor kell a közreműködése, mert nélküle lehet csak a rozsda enné meg. Ez alatt arra gondolok, hogy egy „jó” nepper, aki sokat akar keresni az sok motort vásárol fel és nem várja, hogy megjelenjenek hirdetések a veterán aprón, hanem éjjel nappal bújja a honlapokat, járja a falvakat, becsenget mindenhova érdeklődik, előhalássza és továbbadja
    ....akkor most kiderül hogy keményen dolgozik is a "féreg nepper " ??--sőt azt is hozzáteszem hogy benne áll a PÉNZ , néha sokáig --hoppá !

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    csak azt mondom, hogy van hasznuk is és sok olyan vasat találnak ami már rég el van felejtve, vagy esetleg a méhben kötne ki, de sajnos mindig ők járnak a legjobban.
    ....keress-kutass-fektess be ,mentsd meg az enyészettől --- aztán add oda reális, korrekt áron --te szemét nepper ..

De tény hogyha az ő szolgáltatását veszem igénybe akkor kicsit átverve érzem magam. Hmm ez van!
    ...bizony , gumival nem az igazi .....

Nagyon nagyon gyéren megy a boltom, volt időm kicsit játszani . De nem vezérelt más csak az, hogy lássuk már be nem egy olyan dolog ez (sem ) ami megér bármi veszekedést , vagy beszólást . Talán a soroljuk a dolgot a tyúk és tojás , P20 és Yamaha ....vagy hasonló világrengető kérdések közé .

Komment

Számomra nem lényeges, hogy fényeznek vagy sem és valóban a témának a meghatározása szinte lehetetlen. Sokkal fontosabb az egymás segítése és óvatosan törölgessük továbbra is kedvenceinket!, melyeket ki- ki lehetőségének szaktudásának megfelelően meg óv vagy ujjá varázsol. Mert azt lássuk be kevés az elhatározás kell egy kis szakmai felkészültség melyet előbb vagy utóbb ha ilyen gépekkel motorozni akarunk megszerzünk. Hiszen egy gyújtás probléma adódhat útközben egy egyszerü kondi hiba miatt és ha az otthon messze csak elő kell venni az egyszerűbb szerelési praktikát!. Persze nem kell mindenkinek" szakembernek " lenni de a mi gépeinkhez nem" illik" a csokor nyakkendő!

Komment

joker, ezt nagyon szépen összeszedted. Már szinte tanulmány!

A jó nepper, rossz nepper megkülönböztetés külön bájt kezd adni az egésznek.
        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

joker,gratula!Ez ám a summa.A korábbi hozzászólásokhoz annyit,hogy nem sértett meg senki,illetve én sem szoktam megsérteni senkit,esetleg nem ismerik a szókimondó stílusomat,és megsértődnek.Szeretem az érdekes szavakat pl. ostoba,ipse ,félnótás,fullajtár.Ezzel kissé felpezsdítem a mondókámat,és többen felfigyelnek ,ennyi.Visszatérve a korábbi szájtépésemre,az aprón is feltűnik a rossz hírkeltés meg a nepperkiáltás(Kolompár Rómeó barátom)Véleményem szerint ez csodálatos lehetőség egy "kereskedőnek" aki megpróbálja szabotálni az összes hasonló eladást,hogy a saját portékájának előnyt szerezzen.Na ez nem szép.És nem veterános.(Ha már nem tudjuk meghatározni ki az igazi veterános,beszéljük meg ki nem az. Kissé más, de lassan az is kérdés lesz ki az igazi motoros.Ha oldalkocsissal megyek,integetnek megállítanak,meg fényképeznek,jönnek a félnótás történetek,stb. de ha a kommersz kétüteműmmel megyek akkor észre sem vesznek.Nem azért integetek,mert olyan macsó vagyok, hanem azért hogy tudd,hogy nem vagy egyedül,és ha az árok szélén szerelsz,vagy fekszel vérbe fagyva akkor megállok és segítek.Legalábbis régen így volt.Talán a szokások miatt is lehet valaki igazi veterános?
          Utoljára szerkesztve a következő által: fulton; 2013 ápr. 18, 19:27.

Komment

Kedves Fulton!Nem véletlen tettem a tetszett indekszet hozzászólásod után de kissé neheztelek a" kommersz kétütemű" miatt de tudom nem a rosszindulat vezérelt!, nekem is veteránosabb egy oldalkocsis fogat. Igaz számomra idegen, nem is volt és valószínű nem is lesz, mindíg szóló motorjaim voltak. Kisebb kupac könnyebben elfér! és talán ha nem hajtott a csónak tehetetlenebb is. Nem vezettem oldalkocsist sosem ! és így mondom ezt. Bocsánat de nem szeretnék szentségtörést elkövetni de egy hajtott oldalkocsis szerintem más történet. Ettől függetlenül én is szívesen integetek és ha a szükség úgy hozza szívesen segítek. Ha meglátok egy gépet én is bele tudok felejtkezni a bámészkodásba mint kisgyerek a fagyis kocsi előtt! Egy lassú fordulatú 4 ütem az igazán zene az én rossz fülemnek is! Az pedig,hogy egyes emberek nem egészen ide illő módon próbálják magukra felhívni figyelmünket rajtunk múlik" vesszük-e a lapot,meg kell,hogy válogassuk barátainkat"! ezt most úgy értsd ahogy kell és ahogy írtad Te is. Üdv. Sepy.

Komment

Sziasztok!
              Csak most estem be a műhelyből és most tudtam végigolvasni a hsz-okat.
              Joker ez nem semmi! Ezt nagyon komolyan összeszedted! Kicsit hülyén is érzem magam mert olyan nézőpontokat hoztál fel amit én nem vettem eddig figyelembe, és úgy alkottam meg a véleményem.
              Én elég keményen neppereztem eddig, de nézzétek el nekem mert nagyon rossz emlékeim vannak velük kapcsolatban.
              Viszont most Jokernak köszönhetően átértékeltem kissé a kérdést (picit talán el is szégyeltem magam).
              Puszi pajtásom sose lesz egy nepper sem de ezután én nem támadom őket. Nekem sokkal-sokkal többet ér a béke.
              Joker én meghajolok előtted és köszönöm hogy helyre tetted a gondolataimat.

Komment

Szervusztok!

Vannak vélemények pro és kontra,de minek?Véleményem szerint,aki a fórum aktív tagja az mind igazi veterános.minek szaporítani a szót.Valahogy olyannak tűnik nekem az egész,hogy ki a legtökösebb gyerek,a tökös gyerekek között?

Üdvözlettel:Che

Komment

Joker! Tetszett, már majdnem szeretlek. Aki nem csak gyűjt vagy felújít, hanem régiségekből él ugyanúgy lehet frankó vagy görény mint ha mással foglalkozna. Nekem a gyerekkorom miatt valahol ott van a határ, amikor az Ecseri Piac-os stílust megérzem. Veterános meg bárki lehet, belül dől el, nem a többiek minősítik. Például ha nem csak restaurált dolgokban tud gyönyörködni mint a laikus, szépnek lát és sajnál egy szétrohadt hiányos leletet is. Aztán megszületik tudat alatt a döntés......

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Valahogy olyannak tűnik nekem az egész,hogy ki a legtökösebb gyerek,a tökös gyerekek között?
                    Pontosan így van. Vagy amikor két ovodás vitatkozik:-Az én apukám meg olyan erős mint a szar!

Komment

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de a felvetésre reagálva, én teljes szívből, kétkedés nélkül veteránosnak tartottam magam akkor is, amikor még nem volt egy darab öreg vasam sem. Most, hogy már van is a birtokomban öreg cucc, ez az érzés nem erősödött, nem gyengült bennem.
                      És elhivatottabb veteránosnak tartom azt, aki az összekuporgatott pénzéből vesz valami félhalott roncsot, amit így-úgy, évek alatt összerak és igazán büszke a motorjára, mint azt a milliomost, aki felvásároltat öreg képeket, és valami csillogó-villogó műhelyben felújíttatja azokat makulátlan állapotúra, majd beteszi a többi közé úgy, hogy egy kört nem megy vele.
                      Mindkét tipus veterános, de szerintem az elsőnek jobban benne van a szíve-lelke.

Komment

Szerintem meg sokkal nagyobb veterános -az a gazdag milliomos genya --aki tételezzük fel azért gazdag ,mert csak a pénz érdekli, dolgozik,kavar , csak profitot hozó dologba tesz pénzt és minden mást leszar .

Aztán beüti a fejét , meghasonul önmagával , -és csináltat magának egy Magyar motor sort --a piaci érték sokszorosáért --miközben a lelkét szétmarcangolja ez az értelmetlen pénz fecsérlés .

Komment

Érdekes megközelítés ez is Joker!
                          És mitöbb elgondolkodtató... mert ki nem játszott még el a gondolattal, mi lenne ha mondjuk eltalálna 5 számot.
                          Valószínű én is összeraknám azt a sort, csak én nem mással csináltatnám. Egyrészt megvehetnék egy csomó berendezést, gépet amiről csak álmodok. Másrészt én azt érzem a sajátomnak amit én csinálok. Tehát nem szívesen adnám másnak át ezt az örömöt.

Komment

Nem is gondoltam komolyan amit írtam --csak próbáltam egy másik szemszöget .
                            De mi lesz ,ha esetleg egyszer majd beír ide egy milliomos --esetleg ilyen ,vagy hasonló érvekkel ?

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              És elhivatottabb veteránosnak tartom azt, aki az összekuporgatott pénzéből vesz valami félhalott roncsot, amit így-úgy, évek alatt összerak és igazán büszke a motorjára, mint azt a milliomost, aki felvásároltat öreg képeket, és valami csillogó-villogó műhelyben felújíttatja azokat makulátlan állapotúra, majd beteszi a többi közé úgy, hogy egy kört nem megy vele.
                              Mindkét tipus veterános, de szerintem az elsőnek jobban benne van a szíve-lelke.
                              És ha a saját - milliomos - szakmájában azért dolgozik valaki, azért keresi a milliókat, hogy legyen minél több pénze öreg gépeket megvenni, és megmentetni "csillogó műhelyekben" és csak azért nem megy mindennnap minden gépével annyi-annyi kört, mert nincs annyi nap ahány összegyüjtött gépet megmentett már, akkor ez elítélendő?

És ha élete végén az összegyüjtött gépekből alakít egy muzeumot, megnyitja a nyilvánosság előtt, a millióiból, és mindenki láthatja, akkor meg istenné válik?

És egyébként is, fontos az hogy megkülönböztessük az embereket veterános, és nem veterános cimkével?

Ha ma megyek a saját motorommal, 1961-es TLF, akkor veterános vagyok az úton?
                              És ha utána rá ülök a fiam 2011-es Hondájára, akkor meg nem vagyok veterános?

Nem ugyan az az ember vagyok? Motoros? persze van különbség 80 km/h és 180 km/h között...

És voltam sok veterános műhelyben, ahol kifejezetten veterán motorok javítására álltak rá.

Csilli-villit nem láttam, de tisztát, takarítottat, rendezettet igen.
                              És láttam "sufni"-szerű kopottat is, pókhálósat, piszkosat, lomokkal-rozsdás kupacokkal telit is.

És ezt anélkül irom, hogy pálcát törnék bármelyik felett is....

Ku...a jól élünk, ha ilyenekre is időnk van megvitatni. Komolyan.

Komment

Nem azt mondtam, hogy bármelyik is elitélendő lenne! Nyilván mindkettőnek "tipusnak" megvannak a saját értékei. Aki nagy nehezen beszerez egy-egy öreg masinát, amivel saját maga babrál esetleg éveken keresztül, az valószinűleg valóban örömmotorozásokban fog részt venni, valóban büszke lesz a gépére (és magára). Ugyanezt nem tudom elképzelni arról, aki másokkal felújíttat egy-egy gépet, esetleg olyan makulátlan állapotúra, amilyen új korában nem volt, és teszi be a többi x db közé. Lehet hogy épp ezért nem is érez késztetést arra, hogy végre hallja az új szerzemény hangját, vagy ráüljön... Viszont ez utóbbi -ahogy Te is írtad- sokkal több gépet megment az utókornak, általuk sokkal kevesebb öreg jármű enyészik el.
                                Másrészt pedig nem azon múlik, hogy veterános vagy-e, hogy épp a Hondán ülsz, vagy a TLF-en. Külső szemlélők számára talán. (Az meg kit érdekel...) Én éppúgy veteránosnak éreztem magam akkor is, amikor a swiftemben ültem, vagy épp mountain bike-kal tekertem a városban, és nem volt a birtokomban semmi olyan dolog, ami erre okot adhatott volna, mint akkor amikor az 50-es évekbeli bringát, vagy a félig elbomlott Babettát, vagy a trophy MZ-t piszkálgatom hónaljig olajosan, időnként hangos "imákat" elmorzsolva az előző tulajok trehánysága miatt, miközben a pacsirta rádiómon pampog a Kossuth rádió :-).
                                Lehet, ha milliomos lennék, én sem otthon fújkodnám a sárvédőket, meg nem magam gyártanám le az új kábelezéseket, könnyebben elkerülném a mostani anyázásokat. Ki tudja...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X