Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorvásárlás dilemma

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szerintem egy motor-, pláne egy hobbimotor vásárlás elsősorban érzelmi dolog. Nekem is sokan mondták annak idején, hogy miért nem egy jó kis MZ-t veszek. Mert nem tetszik a kinézete.

Én az Ural vásárlástól nem ijednék meg, mert igencsak áron alul lehet manapság hozzájutni egy-egy példányhoz, a szereléséhez meg nem kell atomfizikusnak lenni.

Ami szerintem még az Ural mellett szól - azon túl, hogy nekem is az van - hogy szerintem jóval stabilabb oldalkocsival, mint egy MZ, Jawa vagy más könnyű motor. Nekem nem okozott gondot soha oldalkocsival használni, mert közel 150kg az oldalkocsi, nagyon kell akarni, hogy elemelkedjen. Csúszkálni, pörögni vele nagyon jól lehet, de nyilván gyerekkel használva nem lesz kitéve ilyen igénybevételnek. Gond meg lesz vele, feladatot veszel nem motort, de ez már csak ilyen.
    OdinHEM, wsievers és 3 további látogató kedvelte ezt.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

wsievers, köszi szépen a választ, preckó jednó. Jó lesz ez nekem, nem reménytelen szerelem. Volt uralom kettő is kosárba, de mielőtt megismertem volna ugyanúgy el kellett adnom. Ez még 87-ben volt, a Kertész utcai motorosboltban volt csak alkatrész hozzá jó drágán.

Ez milyen hengerfej? http://ural.hu/www/gallery.php?image=2564
      Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 ápr. 05, 14:17. Oka: hengerfej

Komment

Nekem ez a versike "jött le" üzenetként a hozzászólásaitokat olvasva.:

uralom az Uralom,
        nem fog el az unalom,
        motorozva szerelem
        ez az örök szerelem.

Tanulság: az MZ jó kis motor, az Ural meg szép. Én meg a T5-ös Pannóniába kezdek belehabarodni, annyira tetszik.
        OdinHEM, wsievers és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Totalbike - AMD – Galéria

Kompresszorral.

Komment

Ha teheted ragaszkodj az" álmodhoz," persze az anyagi tartalékaidat Te ismered. Azt azért vedd figyelembe, hogy nem azért adják el mert avval semmi probléma nem adódhat! A kétütemű működéséből adódóan kevesebb hibát rejthet de egy négyütemű" duruzsolása az más" . Én személy szerint a lassú fordulatú négyüteműt tartom " Motornak" ,az mikor 4- et pöffen és az utca sarkon van, régi kifejezéssel. Nem akarom megbántani a mai nagyfordulatú gépcsodákat de nekem más az elképzelésem a motorról. Az biztos egy Ural az ural egyszerűbb egy Izs ami nekem kétütemű létére még nagyvas érzést sugall. A műszaki felkészültségedet nem ismerem az azért nagyban befolyásolhatja a reális döntésedet!!. és persze az anyagi javak sem utolsó feltétele a felhőtlen családi idillnek. Nagyon sokat is lehet áldozni egy gépre és még az nem jelenti a műszaki megbízhatóságot legalább is szerintem, lehet egy gép kopottas küllemű és felhőtlen km- reket élsz meg a másikat pedig" ügyesen" eladásra készítették el. Javaslom,hogy egy hozzáértő társaságában vegyél gépet mert, ha még Te is műszaki beállítottságú vagy akkor is elkerülhetik dolgok a figyelmedet. Másként lát ki venni akar mint egy semleges ember ezt hidd el. Én is jártam már így,hogy utólag vettem észre dolgokat mik lehettek volna " alku" tárgyai. Megfontolt ,jó vételt kívánok és nem utolsó sorban Jó motorozást a családdal mert ez az elsődleges. üdvözlettel az untató Sepy.

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ez milyen hengerfej? Ural.HU - Német Börze
              Ez sajnos nem csak egy hengerfej ---Manheimben szombat reggel láttam meg --aztán elmentem pisálni--aztán vissza csámpáztam a standunkhoz ---megbeszltem Janival hogy miaszart láttam 4500 eu ért---aztán futás vissza --már tudtam mi az ---nem volt ott---aztán délutántól 21 000 ezerért árulta a germán ----

Komment

Világos, látom hogy gyári versenymotor az egész, nem csak a fej, de azt hittem többet is megtudhatok erről a verzióról az áránál. Most elmegyek pisálni én is, aztán leírhatnád hogy mit mondott Jani, ha nincs titkosítva. Látod, betartom a protokollt!
                Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 ápr. 05, 21:13.

Komment

Had tegyem meg holnap -jó . ? hosszu volt a melós nap .a börze meg hajnalban nyit......

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Nőket kell meneszteni ha nem bírjuk a hátrányokat, hozzájuk senkinek nincs esze. Gép maradhat, fel kell nőni a feladathoz.
                    CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    uralom az Uralom,
                    nem fog el az unalom,
                    motorozva szerelem
                    ez az örök szerelem.
                    Ááá itt mindig lehet tanulni újat

Komment

Most találtam:
                      Eladó Motor, robogó Csongrád: Veterán ural m72
                      Tudna valaki véleményt mondani róla?
                      A teheralváz ugyanaz mint a személy? Mert lecserélném személy csónakra.

Komment

kreitzer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        A teheralváz ugyanaz mint a személy? Mert lecserélném személy csónakra.
                        Az nem csak annyi...megváltozik a szállítható személyek száma, új vizsga kell akkor. Az alváz ugyanaz. Amúgy a motor szép, én is néztem, és jó áron is van. 750-es, kevesebb gondod lehet vele, viszont csodát ne várj tőle, gyengébb mint a 650-es.
                        A karburátorok már újabbak rajta, az jó dolog, a hengerfej viszont nem Ural. És valami van az oldalkocsival is(szerintem M-63-é, vagy Dnepr-inkább az utóbbi), az M72-nek nem ilyen az oldalkocsilámpája. A kormány fordítva van felrakva, a kilométeróra is gyanús...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 ápr. 07, 17:31.
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Beszéltem a fickóval. Van pár probléma. A váltóval van valami gond 3-ast nem mindig veszi. A papírok csak szóló motorról szólnak, és a km óra sem eredeti.
                          D esztem ezek nem túl nagy gondok.

Erről mi a véleményed?
                          Eladó használt URAL URAL M3-8.103 oldalkocsis

Komment

Ha a papírok rendben, ez jó vétel lehet.(itt ez a lényeg, minden mást lehet kapni) Ami alkupozíció lehet: Az első villa (vagy csak a sárvédő) Dnepr. Az első üléstartó valami házi gyártmány, nem így kéne kinéznie. A tank nem M63, bár mindenki ezt teszi rá...peremesnek kellene lennie. A hátsó lámpa nem gyári.
                            Amúgy Ural M-63 lesz ez...
                            Idáig a kék Ural volt a legjobb az elején, ha mindenáron boxert akarsz.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 ápr. 07, 20:35.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

kreitzer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Beszéltem a fickóval. Van pár probléma. A váltóval van valami gond 3-ast nem mindig veszi. A papírok csak szóló motorról szólnak, és a km óra sem eredeti.
                              D esztem ezek nem túl nagy gondok.

Erről mi a véleményed?
                              Eladó használt URAL URAL M3-8.103 oldalkocsis
                              Bocsi, én azt hittem a Ts-ről írtad, csak most látom, hogy már másik motor a téma.
                              Azért megfontolnám Hajtókar kolléga ajánlatát is.
                              Jawa 350
                              Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 ápr. 07, 20:54.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Idáig a kék Ural volt a legjobb az elején, ha mindenáron boxert akarsz.
                                Maximálisan egyetértek, amennyiben a veteranaprón található kék Uralról van szó. (Ami már nincs fönt, ha jól láttam). Ebben a Dnepr sárvédős BMW matricás csudában egy másodpercig sem bíznék meg. Egyrészt pont azok a dolgok hiányoznak róla, amiket nehéz pótolni, másrészt ez az a tipikus "egyben van" meg "felújított" motor, ami miután megveszik komplett felújításon fog átesni. Én Ural párti vagyok, de ezt, ha milliomos lennék és szovjet motor felhalmozó, akkor sem venném meg. Még az oldalkocsi sem rá való.

Nem mentem még baktelós oldalkocsis fogattal - csak szólóval -, de lehet, hogy a lengővillás barátságosabb lenne így elsőre.
                                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X