Véletlenül botlottam bele, tuning henger szett 638-hoz (kb 32,5 Le) http://www.simson-keletimotor-alkatr...henger-szettek
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kétütemű motorok tuningolása!
Collapse
X
-
kavycka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése...Gyula-bácsi hol rejtőznek ebben a plusz lóerők van sejtése?
Komment
-
Nem hiszem, inkább akit az előzőből kifelejtetten, megnövelt kompresszió, kisebbre alakított (leesztergált) égéstér. Sokkal olcsóbb és hatásosabb mint egy "púpos" dugattyú, ez utóbbi csak kis sűrítés változást tud létrehozni mert hamar "utoléri" a hengerfejet. Az un. préssáv csak tized mm nagyságrendű.Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula-bá; 2014 jan. 12, 21:16.
- 2 likes
Komment
-
A művelet eszterga padon egyszerűen elvégezhető:
- a hengerfejet a gyertya menetbe hajtott "futter" segítségével fogtam meg (egy néhány tizedet ütött de az jelen esetben nem zavaró)
- a fej tömítő felületét (ha üt akkor a "középértéket") alapul véve x mm-t leesztergálni a felfekvő felületekből és és az ezekkel 15 fok (?, nem emlékszem) szöget bezáró préssávot biztosító felületből (csonka kúp). A "félgömb" felülete érintetlen marad.
Nálam (x=) 3 mm toltuk el az említett felületeket de ez soknak bizonyult, kénytelen voltam 0,5 mm-es réz hengerfej tömítést alkalmazni. Így a préssáv, sajnos, a tervezett kb. 0,3 mm-ről 0,8 mm-re nőtt.
- 2 likes
Komment
-
Gergőke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseezt gyakorlatban hogy kell kivitelezni? esetleg valakinek nincs erről műszakirajza vagy indíttatása hogy megmutassa?
Én csak 1,5mm-t vettem le...wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Ebben a cikkben is a vezérlés módosításával értek el pluszt.
http://www.sportmotor.hu/teszt/jawa/?c=1004&r=1115wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
A héten kicsit "tuningoltam" igaz nem a blokkot hanem a féket
Eddig Etz első telók voltak benn etz féknyereggel. Most vettem hozzá külön jawa tárcsás teleszkópszárat és ahhoz lett "illesztve" a többi. Igy most jawa telók vannak bennt. Kapott még fém fékcsövet is. Igy most "kétújjas" fékem lett ami nagyon hasznos... Ja a tárcsa is frissen fúrva.
- 4 likes
Komment
Komment