Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Típustisztaság, eredetiség

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Basszus, ez tényleg egy diszperzites vödör teteje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Sziasztok! Régen nem voltam itt, (máshol sem egyéb okok miatt) de érdekeseket irtok!
      És kiváncsi lennék a vélemyényetekre! Én elköteleztem magam, hogy azon a motoron szeretnék tovább motorozni, amin 25 évvel ez előtt mint "nagymotoron" elkezdtem, egy TLF de Luxe-n. Felujítattam, (nem restauráltattam!) krómozva rajta minden (fékdobok, motor deklik stb) Bézs szín, most bukócsöveket gyártatok hozzá, és táskatartókat, hogy a fiammal(CBF1000) együtt motorozgassak belföldön. Nagy baj, vagy szentségtörés, hogy nem fekete, nem rozsdafoltos, hanem csilli-villi, mert nekem így tetszik? És adjatok már tanácsot, a hátsó rúgós tagot szeretném ha puhábban rúgózna...most gyári. Lehet bele tenni másik rúgót, ami méretben jó, (mégha az alsó krómos rúgócsészét el is hagyjuk) és vajpuhán rúgózik a motor?

Komment

Én a naptár kapcsán már írtam egyszer hogy szerintem itt a nagy többség saját magának többnyire egyéni ízlés szerint újítja szépíti a motorját autóját. Innentől kezdve miért lenne baj ha másképp néz ki a motor mint a gyári állapot. Amikor a gyárból kijöttek a nagy részük (Pannónia) fekete volt és szép fényes krómos nem rozsdás, de most az hogy neked más színben tetszik szerintem az még egyáltalán nem szentségtörés. A diehard restaurátorok szerintem nem feltétlen a mi köreinkben mozognak, de ha mégis szerintem a gépek szépségét még attól elismerik ők is ha nem is gyárira vannak hozva a gépek.
        A fentiekkel természetesen nem feltétlen fog velem mindenki egyet érteni, ez az én véleményem másnak természetesen más a véleménye. Amúgy ha már a gyárihoz közeli restaurálásról beszélünk van pár magát restuarátornak nevező, aki olyan fényes csilli-villi motorokat készítenek hogy csak na! Nos ahogy képeket nézegettem régen azért azok az alumínium vagy spiáter alkatrészek azért nem ragyogtak ám ennyire mint a "Salamon töke", ahogy mostanában oly divatos újítani a gépeket. Természetesen tisztelet az e téren önmérsékletet tanúsító restaurátoroknak, meg mindenkinek aki egyébként időt pénzt nem sajnálva a múlt darabjait szépíti, menti meg a jövő számára a tőle telhető legjobb módon!

üdv, Odin

szerk.: már megint elkanyarodtam a témától elnézést kérek
        Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2012 jún. 26, 16:33.

Komment

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            de most az hogy neked más színben tetszik szerintem az még egyáltalán nem szentségtörés.
            azért rózsaszín ne legyen!

Komment

Köszönöm, rózsaszin nem lett!

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Köszönöm, rózsaszin nem lett!
                amúgy meg az a lényeg, hogy Neked tetszen, akinek meg nem, az ne nézzen rá, és magának csináljon olyat, amilyet szeretne!
                (és szerintem egész jól néz ki ebben a bézs színben! )

Komment

Ha már a színezés mint eredetiség. Én se vagyok ellene ha más a színe. "Egyik ismerősöm a fekete p20-ra mondja gyász motor, jobb a piros".
                  Talán azon lehet töprengeni hogy kell a metál fényezés a motorra. Mert sokak azzal csinálják a feketét is.

Komment

Megjegyzés: a Pannonia váznyaktábla témából áthoztam ide ezt a szálat [ApaE]

* * *

lehet ...... igen igazad van , De a szervek ha akarnak bármibe bele kötnek .........

söt 1973 t/5 Ot vizsga 2012 09 hó ....... és az latolgata a vizsga biztos ,hogy miért nincs rajta INDEX ........ remélem érted .... SÖT még TOVÁBB megyek Pannoniába

2012 10 20-23 oldtimer show a Legg szebb legg eredetibb motornak kiáltoták ki ezt a motort

Koránt sem fikázok de meg is örökitetem SZÉGYEN AZ EGÉSZ .............

KIVÁNCSI vagyok mi NEM oda valo ........ észre e veszitek ....... talán enyi szerintem ez váz tábla semmi ehhez ,főleg ,hogy a leg .leg Bezeg az én Royal enfildem
                    Attached Files
                    Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 dec. 01, 22:35. Oka: megjegyzés

Komment

.....hát a motor .....

bocsánat ! bocsánat ! bocsánat ------csak vicc volt ,de hát magas labda...

aki félre érti az direkt teszi

Komment

taschner eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        KIVÁNCSI vagyok mi NEM oda valo ... észre e veszitek ...
                        Szabad a gazda, okulási szándékkal is kérdezem. Milyen oldalkocsi volt rajta? Ha esetleg a matrica ami szemet szúrna rajta volt ilyennel díszitve gyárilag is.
                        Szerk.
                        Tüzetes vizsgálás után nyugodt szemmel. Hengerfej nem rá való, kipuff hollanderek szintén nem rá valók a krómozott oldalkocsi felfogatás sem az igazi, meg ha évjáratot nézünk akkor inkáb Szentesi féle oldalasnak kéne rajta lenni.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2012 dec. 01, 17:34.

Komment

Én említeném a dudát és a porlasztót... A berugókar is gyanús...

Komment

A nagyközönségnek csillogó csoda kell.Egy kopott tipustiszta gépet nem néznének meg,csak a fertőzöttek,aki kiállitja nem a motorhoz ért hanem a látványhoz az viszont be kell vallanom szép.
                            Az átlag embernek az is elég ha nem téveszti össze a jawat a pancsival ezt nekünk kell megtenni.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Igen a nagy közönség csak a csilogást nézi !

nos a leg szebb .......... szép volt tetszet aszine nagyon el volt találva eredeti ?

a duda taiwan
                              a gyertya pipa 300 ft -os akármi / nem eredeti hungaris feliratu /
                              a váltokar fém volt és nem alu
                              a karbi a tl -en gyárilag nem ez volt
                              a müanyag kötözök ?
                              az összes csavar ez idö tájt 14 kulcs nyilásnak feletmeg / itt az összes 13 -as és vasedényben kapható /
                              a+ kromozásról ne beszéljünk mert az a szépségért van
                              nem sorolom , 40 percet áltam a csepel standon
                              csak arra reagálok mi kell egy OT vizsgára ........ 90% eredetiség ?, NAGYON SZÉP VOLT EZ A FOGAT tényleg PROFI munka de kis apró dolgokra oda kéne figyelni !

az oldalkocsi ? bármilyen lehetet hisz gyári oldalkocsis motort egy db sem gyártott a csepel müvek
                              külön veték a keravillba .

Arra akartam fel hivni a figyelmet ,hogy egy 70 % ban sem eredeti motor egy kiálitás leg-leg je és OT rendszám van rajta !

Akkor miért akadunk ki egy aluminium táblán ami ehez semmi !

a leg jobbakat mindenkinek üdv Tasi

Komment

taschner eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                az oldalkocsi ? bármilyen lehetet hisz gyári oldalkocsis motort egy db sem gyártott a csepel müvek
                                külön veték a keravillba
                                Úgy írtam hogy évjárat szerint nézve. 54-56-ig ha jól tudom nem volt még Duna oldalkocsi...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X