azok is jobbak egy kategóriával...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Magyar motorkerékpárok
Collapse
X
-
Én anno rendszer váltáskor / mikor sokan azt hitték itt mindenki Mercedesszel fog járni!/ vettem egy 353-as Wartburgot a ritkábbikat / Kék színűt/ a gazdija minden ősszel lekente olajjal / szerintem az üzam.- ba keverhetővel/ az egész autót lököstől a karosszériát is. Csak tavasszal mosta le ennyi vizet látott összesen mert nálam ázott meg először. Gyönyörű fénye volt gondolom savmentes volt az olaj és nem engedte kiszáradni igaz napot sem látott csak nálam.
- 4 likes
Komment
-
Na, én szót fogadok
20170816_100236-1-.jpg
mit olvasok a híroldalon?
- - - Updated - - -
Nem volt ötös a lottón, de a Joker jól fizet
- 4 likes
Komment
-
"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 7 likes
Komment
-
"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 6 likes
Komment
-
Hamár magyar motorok, elfér ide
Varga Zsolt ipari formatervező emléke is
Azért ugrott be a neve, mert úgy a 70-es években egy AutoMotorban megjelent egy cikk vele
Egymás mellé tett két P20 blokkot és a 4hengeres Pannoniárol álmodott. Abban az időben jöttek a cikkek a HondaCB 750Four négyhengeresröl és cak ámuldoztunk
Gondolom ennek nyomán jött az ő ötlete
És az én ötletem meg Varga Zsolt nyomán
Ha ő ezt megtudja csinálni akkor én is
Vettem eg karambolos P20-at és az Ecserin egy P20 blokkot
Már nem emlékszem hány évi munka volt, mindig munkaidő után, de néha suttyomban az alatt is, mire elkészült
Megszületett a terv hogy kellene a 4 f.tengelyt összefűzni
Aztán gond volt, mert az összeforgatott sonkák csapjai nem szaladtak együtt. Még a motrorgyárba is eljutottam tanácsot kérni
Elmondták hogy nem ugy van az. Az összepréselt lendkerekek csapjait egyszerre esztergályozzák meg és nem csereszabatosak
Részletekre már nem emlékszem, de két csapot felhegesztettem és ujramunkáltam
Sok minden más meló is volt még többek között egy szabadonfutós gyorsitó áttétel is, nem részletezek mindent
Aztán "egyébb okok" miatt a rozsda megette. Egy haver ajánlkozott hogy rendbeteszi
Meg is történt, de a váz, blokk nem került össze. Egy AutoMotor hirdetésre válaszoltam ahol az érdeklődő műszaki leirást keresett egy 4hengeres Pannoniárol
Rövid levelezés után a vevő elvitte 40ezer Ft-ért, Pécsre került akkor
Majd ha előkerülnek a papirképek, talán beszkenelek még pár képetVersenymotor-szerelő, tuningmester, formatervező – a sokoldalú Varga Zsolt tragikusan rövid élete során számos dologgal foglalkozott. Legutolsó alkotása, a Kenguru rokkantjármű, melyet nemrég felkapott a nemzetközi sajtó, mert úgy tűnik Amerikában fogják gyártani. „Lóerőgyár Hidegkúton” – Az Autó-Motor 1993-as cikke online is elolvasható. Főszereplője, Varga Zsolt 1947. június 17-én született. Egy interjúban így vallott gyerekkoráról: „Már …
- 6 likes
Komment
Komment