A faros barátaim, a faros... Az a valami ha Ikarusról beszélünk!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Magyar motorkerékpárok
Collapse
X
-
sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseha elmennék Pestre nem győznék csodálkozni a sok hiper - szuper járművön.
Amúgy nem kellett most sem a hazai gyártású, inkább Merci (külső cég üzemeltetésében és minő véletlen pont annak az érdekeltségi köre aki annak idején szétverte az "ős" Ikarust) , Volvo, használt Van-Hool(már ezek is hullanak szét),
még a végén lettek volna új állások......na már megint politizálok bocsi.
- 6 likes
Komment
-
Na igen. A pár éve behozott linxingjüanhoajo buszok pedig már most rohadnak széjjel!
Azokat valószinűleg nem fogjuk viszontlátni 40-50 év múlva veteránként.
..ha már Miskolc is szóba került, a villamosok is elég ódon hangulatúak. És veteránosként természetesen nekem tetszenek
supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgy nem kellett most sem a hazai gyártású
Hiába van több buszgyártó is itthon, az érdekek nem az ésszerűség, a "hazai" támogatása köré összpontosulnak. Csak címszavakban van jelen, mert ezt várják az emberek. A háttérben egészen más zajlik. Példa, egy buszgyártással kapcsolatos cikkből:
"a Volánbusz Zrt. csaknem annyi pénzért – 356,9 millió forintért – bérel mindössze 3 évre hét távolsági autóbuszt, amennyiből már felső kategóriás újakat is lehetne venni. Ezek 10-15 évig gond nélkül futhatnának, így az árkülönbség négy-ötszörös is lehet."
- 5 likes
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése..ha már Miskolc is szóba került, a villamosok is elég ódon hangulatúak.
- 3 likes
Komment
-
Szerintetek kb. hány D-Csepelt gyártottak összesen?
15-20 000?
Köszi a segítséget!"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
Komment
-
Sziasztok!
Lehet hogy Ti már rég ismeritek, de azért beteszem:
Kende Márta - Küzdelem - YouTube
Még nem néztem végig, de végig fogom...
Már az elején is van pár érdekes dolog. 0:45-nél és 3:10-nél egy-egy érdekes gép.
Na meg a srácnak 2:35-nél nem lett igaza (szerencsére)!
- 2 likes
Komment
-
Szia Pisti!
Ha jól tudom akkor min. 5 hozzászólásnak meg kell lennie,hogy fel tudj tölteni valamit.
kajisti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehol illetve hogyan tudom közzétenni
Üdv a szomszédból"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Komment
-
Olvastam a Veterán újságban, hogy a Csepeles "gyári versenyzőknek" hosszabb volt az 1-es fokozatuk. Hallottatok már erről?
Szerintetek ilyen "hosszabb 1-es fokozatot" lehet valahol beszerezni? (125-ös gépekről van szó)"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Komment
-
Szia Ricsi!
Szerintem kicsi az esély ilyen beszerzésére, ezek egyedi alkatrészek. A legtöbb cross Danuviában mondjuk a gyáritól eltérően hosszú egyes és rövid 3-as fokozat volt. Szóval azért van remény.
Lakik az utcánkban egy bácsi, ő a D-csepeljébe hosszabb 3-as fokozatot csináltatott annó. Így megnőtt a végsebessége a motorjának. Ezt úgy oldotta meg, hogy a 3-as sebesség kettő fogaskereke helyett készíttetett a gyáritól eltérő áttételű fogaskerekeket.
Az egyes sebesség a Csepelnél úgy van, hogy a kuplung tengelyén lévő fogaskerék a tengely anyagából van kimunkálva, a másik a lánckerék tengelyről simán lehúzható. Hosszabb első fokozathoz a kuplung tengelyen lévő fogaskerék fogszámát növelni kell, míg a lánckerék tengelyén lévőét csökkenteni. Az utóbbi egyszerűbb, mert csak a fogaskereket kell legyártatni, az előbbinél az egész tengelyt nagyobb fogassal. Vagy úgy átalakítani a gyárin a kis fogast, hogy rögzíthető legyen rajta egy nagyobb.
Ha sikerülne szerezned hosszú egyest a motorodhoz és beépítitek én szívesen kipróbálnám
- 1 like
Komment
-
Szia Titus!
Köszönöm szépen a válaszodat!
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseő a D-csepeljébe hosszabb 3-as fokozatot csináltatott annó
Megkérhetlek, hogy kérdezd meg a bácsit,hogy hogyan oldották meg ezt?"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Komment
Komment