Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ márkatárs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia

Ha még nem volt kivéve soha a lengővilla tengely és ütve akarod ki venni ,
    Minden esélyed megvan hogy a kinder tojást kinyitod, habár nem akkora
    meg lepetés de, se a váznak se a tengelynek nem tesz jót.
    Először is a tengely tömörödik majd beleszorul a vázba .
    Ha kitartó vagy akkor a váz engedni fog de közben meghalt !!!
    Nálam is bevált szerszám a fúró, véső,kalapács....
    Magyarul a hilti ,véső üzemmódban,egy köz darabbal vagy anélkül ha nem nagyon szorult.
    Természetesen a két oldali meggyőzés az igazi meg oldás .

Úgy em lékszem van rajta ,,zsírzó" /ami nálad olajozó/ gomb amit ki kell venni .
    Ha valami nem ,kerek'kérdezz ha meg nem sietős a dolog áprilisban tudok segíteni.

Komment

A végéről az anyát ne vedd le csak hajtsad a menet végéig és így próbáld műa. vagy nagy gumi kalapáccsal váltott oldalakról/ balról- jobbról/ esetlegesen kemény fát rá téve kalapáccsal ütni.Sokszor ilyen helyeken a Bz. is kárt tud tenni.Javaslom a fék olajat petrót injekciós tűvel a tengely két végéhez csepegtetni és hagyni kell " dolgozni". A petróleum is rendkívül jó kuszó tulajdonsággal rendelkezik!

Komment

Esetleg ... ha szerzel egy fölösleges anyát ami jó oda --hegesztesz rá egy 12 es , leng.vill. teng hosszú , menetes szárat --keresel egy csövet ami 3 cenrtivel rövidebb mint hegesztett anya feltekerve+ szár --ráteszed a csövet a cuccra --aztán egy nagy alátét és anya . Tekered szépen jön nem sérül semmi .
        Érthető ?

Hogy maradjak stílszerű : ugye csináljunk egy dugóhúzót ...

..ja , az ugye természetes , hogy a telók már nincsenek fent?
        Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2014 márc. 03, 20:09.

Komment

Köszönöm szépen a tippeket!
          Elsőként megpróbálom majd a petróleum+gumikalapács kombót.
          Eddig nem mertem nagyon ütni, mert nem tudtam, pontosan hogyan épül fel a szerkezet, másrészt mert a tengely végén ott van a zsírzó, v.olajozó gomb, csavar (amiben mellékesen örökké megakadt a berugókar) is, szóval kívül-belül tökéletesen szétverhető menettel van ellátva
          A dugóhúzós-kipréselős kicsit rákészülősebb, de talán a legkíméletesebb. A leírásból nem vágtam elsőre, de a "csináljunk dugóhúzót" megvilágosított
          A váz egyébként már teljesen le van csupaszítva, minden leszedhető le van már szedve . Mindenki, aki látja csak legyint egyet, hogy "nnna, ebből se lesz már motor!". Hányszor mondták már ezt nekem, soha nem lett igazuk
          A lengővillán kívül már csak egy megoldandó feladat maradt, a kormány leszedése. Iszonyatosan rá, illetve bele van gyógyulva a kormánytengelybe. De ezen már lehet barbárkodni, fúrni faragni, mert úgyis törött, a gázcsutka alatt deformált, kopott, egyszóval kukaérett...
          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 márc. 04, 08:39.

Komment

Szia Dongos!

A legtutibb módszer a kettő ötvözete. Csináld meg a dugóhúzót, amit Joker javasolt és feszítsd elő vele a tengelyt. Utána sózzál neki oda a fentebb leírt módon. Majd újabb feszítés, újabb rábeszélő ütés. Ez így általában működik.

Lehet, hogy lassabban jutsz célba, de új tengelyt szerezni tovább tart.

Üdv: CZsolti

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              de új tengelyt szerezni tovább tart
              Abban biztos vagyok! Normális kormányt is elég nehéz volt szerezni. Hónapokon keresztül figyeltem a hirdetéseket, mire ráleltem egy jónak tűnő darabra. Ez pedig még annyira sem gyakori cucc. Kevesen bajlódnak el a szétszedéssel, eladással.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                petróleum+gumikalapács kombót.
                Mint a rongybatekert kalapáccsal beütni a főtengelyt ---szóval nem jó . Ahhoz hogy legyen "hatás "--kell egy kis "ellenhatás " --( mint mondjuk én )

mint ahogy a magyar mondja : nincsen húzása

Komment

Végre tegnap óta újra ÚTON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Click image for larger version

Name:	20140309_133022.jpg
Views:	1
Size:	207.0 KB
ID:	139548Click image for larger version

Name:	20140309_133050.jpg
Size:	207.8 KB
ID:	139549

Mióta ez a gép van, nem is kezdtem még így szezont. Csak kitakar, vissza az aksit, rövid kör, olajcsere és gurulás!!!!!!!!!!!!!!!!

Komment

Csak kitakar, vissza az aksit,
                    Akár csak én ! De nekem még az aksi is benne telelt. Két rúgás szívatóval gyújtás nélkül, harmadikra ketyegett.

Komment

Két rúgás szívatóval gyújtás nélkül, harmadikra ketyegett.
                      Az enyém is szépen indult... és szép nagy "ködöt" húzva melegedett föl a hosszú állás után Az autósok diszkréten lemaradtak...

Komment

Az autósok diszkréten lemaradtak...
                        Nem ők voltak lassúak, te voltál gyors !

Komment

Nagyon klassz a gép taluga!
                          Én ezt az enyémről egyelőre nem mondhatom el. Jelenleg 2 nagy ládában van elhelyezve a gépezet, miszlikbe aprítva
                          Az alkatrészeket egyenként szabadítom meg a több évtizedes kosztól, olajsártól. A szükséges alkatrészek nagy részét már sikerült beszerezni, néhány apróság kell még. Aztán néhány nagyobb lélegzetvételű munka (pl. festések), és apránként újra összeáll...

Kérdésem lenne, Te a láncot mivel, hogyan kened? Tokozott lánchajtást lehet zsírozni, vagy jobb az olajozás?

Komment

Köszi szépen és hajrá! Gondolj bele, milyen jó lesz, ha elkészül! A lánc nekem vastag zsírrétegben fut.

Komment

Mit talált nekem kedvenc motorosbolt tulajom!
                              Eredeti gyári! Bontatlan dobozban! Azt kérdezte: "Na? Meg mered fogni?"

Click image for larger version

Name:	IMG_20140329_111310.jpg
Size:	190.7 KB
ID:	139638Click image for larger version

Name:	IMG_20140329_111332.jpg
Size:	187.2 KB
ID:	139639

Komment

Az akkori múanyagok még nem voltak UV állók --biztos ennek is elöregedett már az anyaga, .....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X