Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa & CZ

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Még az,hogy nem adja fel,de egyre jobban nyomul,ez a clétonhiéna,ráadásul ismétlő fegyvere lehet,mert mindig ugyanazt írogatja.Nagy valószínűséggel robot,ne nyissátok meg,mert annál rosszabb!Engem nem bánt,hogy Orosz,csak az,hogy nem értem és,ha kevés tudásom össze is szedem,nem sok értelmet olvasok ki belőle.Remélem a moderátorok gátat szabnak majd a tevékenységének.

Üdvözlettel:Che
    sepy, sinter és madorka kedvelte ezt.

Komment

Gergőke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mert ő nem Iván, hanem az elektromodulator aki hasta la vista baby helyett davidanje tavarist mond!

...Én meg már azt hittem, hogy a megunt Izs-49-esét adná oda annak ajándékba, aki először válaszol neki...
      Gergőke és madorka kedvelte ezt.

Komment

Az adatlapján hozzáadtam a mellőzött felhasználókhoz,így már nem bántja a szemem annyira a sok szemét:
        Click image for larger version

Name:	ScreenShot049 (960 x 768).jpg
Views:	1
Size:	109.9 KB
ID:	139738
        joker, dongos78 és sepy kedvelte ezt.

Komment

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Az adatlapján hozzáadtam a mellőzött felhasználókhoz
          Köszi, ez jó ötlet. Sokkal tisztább lett az oldal.

Komment

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az adatlapján hozzáadtam a mellőzött felhasználókhoz,

..ilyent lehet? Húúú .....

Komment

Tényleg lehet , már nem is látok belőle semmit ....

Komment

Sziasztok!
                Elkezdtem a Czetkám blokkjának a felújítását. Azért kellett szétszedni, mert néha eléggé hajtóműolaj szaga volt a kipufogófüstnek, és a gázadásra nem vette azonnal a lapot. Mintha elfogyna az üzemanyag, pedig a benzin útjában nem volt semmi akadály. A gyújtás is jól volt beállítva. Ősszel még elmotorozgattam vele így, de most már rendesen megakarom csinálni. Első lépésként kiszereltem a vázból, amihez a vázról szinte mindent le kell szerelni először is. Ha ez megvan lehet felfelé kiemelni a blokkot ha Ő is úgy gondolja. Jelen esetben nem úgy gondolta...

Name:	SAM_0152.jpg
Size:	204.1 KB
ID:	139770 Egyszerűen nem jött ki a helyéről, bármennyire is akartam, pedig aztán nem lefelé próbáltam. A hátsó felfogatóknál akadt el mindig. Egy kis idő és némi feszegetés után azért csak sikerült kiműteni a vázból. Ekkor szemügyre vehettem a blokktartó füleket: Click image for larger version

Name:	SAM_0158.jpg
Size:	172.7 KB
ID:	139772 Ezt bizony hegesztgették ami nem lenne baj, csak a fülek végül rossz helyre kerültek. Ezt majd javítani kell. Ahogy ezt is: Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0160.JPG
Size:	31.9 KB
ID:	139773

Leengedtem az olajat a blokkból egy alkalmas vödrön: Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0163.JPG
Size:	35.2 KB
ID:	139774
                A váz alá nem fért be az olajos flakon, meg az úgy is olyan snassz.
                A blokk aljára baljósan sok epokitt volt kenve: Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0162.JPG
Size:	51.0 KB
ID:	139775
                A széthúzáskor kiderült, hogy az elődöm nem vett új tömítést ezért a régi, néhol hiányos tömítéssel rakta össze a blokkot. A blokkcsavarokat izomból meghúzva ,,jó lesz az" alapon.
                A lánc és a kuplungkosár csereérett. A kis lánckereket már cserélték, abból nem kell új. Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0161.JPG
Size:	52.7 KB
ID:	139776
                A blokk széthúzása után a gyanúm beigazolódott, a főtengelyszimmeringek gumija végletesen elöregedett, és a csúszógyűrűket is cserélni kell. A többi része a blokknak jónak mondható. Mást nem szükséges cserélni.

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0166.JPG
Size:	54.3 KB
ID:	139777Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0164.JPG
Size:	63.2 KB
ID:	139778Click image for larger version

Name:	kepatmeretezes_hu_SAM_0165.JPG
Size:	59.4 KB
ID:	139779
                A forgattyúsház jobb oldalán látható súrlódásnyomok okát még régebben megszüntettem, a dinamó alatti szimmering mögé hézagolással. Egy csavart sajnos beletörtek a blokkba, azt majd ügyesen ki kell fúrni hogy rendesen tömítsen alul is.
                Folyt köv...
                Attached Files
                Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 ápr. 17, 08:20. Oka: javítás
                ptm004, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szép ez a Zetka! Ha a középállványt kiveszed, könnyebben kijön a blokk.
                  sepy és Titus kedvelte ezt.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Aha, szóval a blokk hátulját le, az elejét felfelé kellett volna mozgatni. Köszi a tippet, majd az összeszereléskor hasznát veszem!
                    Még a lábtartók is fent voltak, azt is levehettem volna. Ez nem dupla bölcső váz, itt akkor más módszerek szükségeltetnek.

Komment

És még egy saját tapasztalat: A hátsó lengőkar csapszegét, ha egy kicsit fellazítod, akkor a hátsó blokktartó elforog és szintén könnyíti a kiemelést. 350-esnél legalábbis így van. Ahogy nézem, ez is hasonló megoldású.
                      sepy és Titus kedvelte ezt.

Komment

Jaja, ez is jó ötlet. A fékpedált a tengellyel kivettem, hátha így könnyítek a helyzetemen, de a lengőkar fellazításáig már nem jutottam.

Komment

Amúgy szakszerűen a gyujtásoldal felől kell kiszedni a blokkot a vázból, úgy hogy a bal kezeddel a berúgókart fogod a váz felső csöve alatt, a jobb kezeddel a henger alá nyúlsz, és billentve jön ki a blokk.
                          Titus, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Alul a láncoldalon az a kis fül szokott feltartani, az akad meg a középállvány tengelyében.
                            CZsolti kedvelte ezt.

Komment

OLdalra nem billen ki és valóban ha a közép állványt meglazítod akkor lesz könnyebb. Nagyon ragaszkodik a helyéhez. Az elejét lefele tartva tudod ki és vissza csúsztatni az én tapasztalatom szerint. A hátsó motortartók ha tudnak mozogni / csak szereléskor/ sokkal könnyebb lesz. Amúgy szép állapotú a géped kár azokért az első tartó fülekért jól elbarmolták, biztosan későn vették észre,hogy kilazultak a csavarok. Összeszerelésnél János ne hagyjál benne régi csapágyat!javasolt az acél csavar és mindkét oldalra lapos alátét és az anya alá acél rugós biztosításnak a vázbefogatásnál.
                              Titus, ptm004 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Az a baj a csapágyaknál, hogy a jobboldali főtengelycsapágy már úgy van bent, hogy körbe van tekerve egy vékony(0,1mm talán) rézlemezzel. Most jól ül a helyén, attól tartok ha kiveszem és visszarakok egy újat ugyanazzal a rézlemezzel már nem lesz ilyen jó. Ragasztgatás, pontozás nem tudom meddig bírná. Van egy háromkerekű ,,vontató" Pannóniám. Annak is szétszedtem a blokkját, ahol szintén ki van verődve a csapágyfészek. Annál teszek egy próbát, de a Czetkánál, amivel többet mennék nem hiszem hogy tartós lenne. Az új csapágy pedig tényleg nem lenne rossz... Majd meglátom. Ha melegítés hatására sem akar kijönni akkor talán nem kéne erőltetni. Vagy mégis? 120 fokig kell melegíteni?
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 ápr. 17, 19:56.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X