sziasztok nemrég szertetem egy jawa 477 est és felszeretném az utolsó csavarig újítani nem találok kapcsolási rajzot hozzá mivel a kábelok már igen szét éredtek már 1971 óta ha esetleg valakinek van és ha megosztaná velem nagyon megköszönném sziasztok
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa & CZ
Collapse
X
-
viktor12 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésejawa 477 est
Itt is van róla mindenféle: ÄŒz - Letöltések - Veterán fórum
És szívesen segítek másban is.kvaga kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
-
Sziasztok szakik!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz dinamó ügyben. A motoron 350-es dinamója volt, ám mivel az pont 0,0 feszültséget tudott csak előállítani lecseréltem egy 50 W-osra ami jól működött. A forgórészt viszont nem cseréltem. Lehet-e ebből valami problémája a dinamónak?
Le akarom tisztítani a forgórészt, úgy nézem mostanra koptak be az új szénkefék, talán ezért csökkent a töltőfeszültség 3,5 V környékére. A feszültség szabályozó szerintem jó.
Ha már leveszem az állórészt, könnyebben kicserélem a forgórészt is, csak ezért kérdezősködöm.
Előre is köszönök minden segítő választ!
Komment
-
Alapjáraton kössd direkt gerjesztésre a dinamót, és picit pördítsd meg a motort. Ha megugrik a feszültség jóval 6V fölé, akkor jó a dinamó. Egy ilyen pár másodperces teszt semminek se fog ártani. Ha valami ekkor elfüstöl, annak úgyse sok lett volna már hátra. Ha így se ugrik meg a feszültség, akkor dinamó gond. Ha megugrik, akkor csak a feszszabályzót kell beállítanod.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nézd meg a feszszabályzó működését. 3 állapot közt szabályoz. Vagy direktben köti a forgórészt gerjesztésre, vagy egy ellenálláson keresztül, vagy rövidre zárja a két pólusát. Ha ezt a három állapotot végig tudod követni a feszszabályzóban, és a vezetékeken, akkor könnyebben boldogulsz majd a töltéssel kapcsolatos szerelgetés során.
Komment
-
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAlapjáraton kössd direkt gerjesztésre a dinamót, és picit pördítsd meg a motort. Ha megugrik a feszültség jóval 6V fölé, akkor jó a dinamó. Egy ilyen pár másodperces teszt semminek se fog ártani. Ha valami ekkor elfüstöl, annak úgyse sok lett volna már hátra. Ha így se ugrik meg a feszültség, akkor dinamó gond. Ha megugrik, akkor csak a feszszabályzót kell beállítanod.
Amúgy barátunk nem tudom, hogy mit csinált de a csepptankos dinamója 45 W-os (pozitív testelés) a 634-é pedig 75W (negatív test). A kettő lényegében csak a forgórészben különbözik, tehát ha az megmaradt akkor nem csinált semmit.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment