Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egyetemi feladat

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Egyetemi feladat

    Sziasztok!

    Az egyetemen azt a feladatot kaptam, hogy a kitalált vállalkozásomról kérjek véleményeket egy témához illő fórumon.
    Az én kitalált vállalkozásom egy veterán autókkal foglalkozó cég lenne, ahol vállalnánk szervizelést, építést és ezen kívül az általunk megépített veterán autókat értékesítenénk is. Foglalkoznánk veterán bérléssel is, de nem lenne szükség sofőrre, hiszen a bérlő maga vezethetné és plusz költség fejében helyszínre is szállítanánk, így nem kell a cég telephelyéhez menni.
    Szerintetek lenne igény ilyen jellegű vállalkozásra? Kíváncsi lennék a véleményetekre.

    Előre is köszönöm a válaszokat.
    Kopasz 1 kedvelte ezt.

    #2
    Kíváncsi lennék ki adna kölcsön egy 60-70 éves restaurált autót:amiből néhány db van a világon,egy ismeretlennek,de van az a pénz.....
    Kopasz 1, wsievers és Atti69 kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      Szervusztok! Annak idején a barátaimmal mi is elgondolkoztunk ezen a veterán bérbeadáson. Nekünk az jött ki, hogy a kockázati tényező igen magas! Nem csak a járművek értéke miatt, hanem a mai kor emberei KÉPTELENEK egy veteránnal közlekedni. Próbát is végeztünk egy kis etikusnak nem igazán nevezhető módon. Kölcsön adtunk egy Mz Trophy 175-öst. Előtte azért egy GPS jeladót is beépített egy barátunk. Az eredmény? A motort ellopta, szét- bontotta a kölcsön vevő... Tagadta, de a jeladó lebuktatta. A gépet újjá építettük és próba 2. Az eredmény, hogy a következő illető traccsra tette. Idézem : "Nem tudtam megállni, mert nem működött az ABS". __??????___ A micsoda? A B S? Egy veterán Trophyn? A harmadik próbát nem vártam meg. Mivel nem voltam cégtag elköszöntem. Buktam 320,000 tőke részt... Nyertem egy nagy adag tapasztalatot.
      Kopasz 1, wsievers és 4 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Reb20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        vállalnánk szervizelést, építést és ezen kívül az általunk megépített veterán autókat értékesítenénk is.
        Az idézett résszel semmi gond, megfelelő induló tőkével jól működő vállalkozás lehetne. A kölcsönzés kizárt sztem. Mire a kuncsaft rájönne, hogy ez a váltó nem az a váltó, már mehetnétek is a szervízkocsival.
        Kopasz 1, pasetta és Atti69 kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Reb20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Az én kitalált vállalkozásom egy veterán autókkal foglalkozó cég lenne,
          És mihez értenek a kartácsak veterán ügyben?
          Mert itt körbe lehet nézni és beszélgetni + csodálkozni is
          https://veteran.forum.hu/forum/szake...l%C3%A1s/page7
          Kopasz 1 és Jankó51 kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Jó ötlet s szép elképzelés. Mellé azonban kéne tuti biznic aminek jövedelmét ezzel lehet mosni... Még csak-csak működhet.. de a használatot egy nem gépész emberre bízni....hmmm...botorság.

            Komment


              #7
              Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              de a használatot egy nem gépész emberre bízni....hmmm.
              Miért az egész országban megmondják hogyan csináld,ha nem sikerül,akkor nem az előírtnak megfelelően........
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                #8
                én kb 20 éve voltam Szicíliában ahol is volt a tengerparton veteránautó kölcsönző, de nem próbáltam megtudni, hogy működik, az tény hogy a hatvanas évek olasz autóit lehetett bérelni. Volt annyi rálátásom, hogy az nem az én szintem lett volna.
                A felújítás restaurálás témakörben két céget ismerek, próbáltam rákeresni a google-ban de őket nem találtam a többit viszont 5-6 oldal után untam meg. Úgy gondolom hogy ennyi cég csak eléldegél valahogy, akikről tudom hogy jól működnek meg sem találom akkor az azt is jelentheti nem erőltetik a reklámot,mert népmeseszerűen (szájhagyomány útjan) is megetalálják a megrendelők.

                Komment


                  #9
                  Nem most volt de anno nekem sem kellett írott reklám elegendő volt a munkánk. Fél évet kellett várni egy jobban törött autó tulajnak. Igaz a környéken mindenki el akarta bontatni a gazdával nem válalták. Mivel még az alvázszámot is vágtam a hatósági műszakin sem hitte el először a vizsgabiztos, hogy mennyire volt sérült. Ez a mozgó reklám

                  Komment


                    #10
                    Végülis lehetne egy ilyen vállalkozás, nyilván nagyon sok problémát és kérdést is felvet ez a dolog. Már írták is néhányan aggályaikat. Viszont, mivel ez egy egyetemi "házifeladat", ezeket elviekben végig is lehet gondolni, ahogy írtad is. Autókölcsönzés, adás-vétel, szervíz. Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha megnézel egy létező autókölcsönzőt, egy szervízt, végül egy kereskedést. Aztán összegyúrod, az egyetemi feladat ezzel kipipálva.
                    Átültetni a gyakorlatba, van-e rá igény?
                    A veterán házhozszállítást nem tartom rossz ötletnek, a bérlésnél.
                    Ezt továbblépve, lehetne olyan is, hogyha valaki megvételre kérne házhoz egy járművet, akkor szálítási költséggel elvinni, ha elállna a vásárlástól akkor a visszaszállítást is állná, persz ehhez kellene valamiféle szerződés, amit elismer, és ezeket vállalja. De ez meg jogi dolog.
                    De egy dolgozat mindent elbír, igazából ekkor azt feltételezzük, hogy van rá piaci igény, fizetőképes kereselet, háttér a vállalkozáshoz. úgy szakmai, mint anyagi, illetve telephely.
                    Amúgy biztoshogy sok érdekes dolgot megismersz majd e feladat miatt.

                    Komment


                      #11
                      Reb20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Foglalkoznánk veterán bérléssel is
                      Jó ötletnek tartom. Persze csakis sofőrrel bérbe adva. Egyik rokonom házasságkötésén egy veterán merci szállította az ifjú párt. Nagyon nagy sikere volt! Az egyik körforgalomban nem akarták kiengedni, autókkal lezárták a kijáratot. Ott kellett párunknak körözni a veterán mögött, annyian megnézték az arra közlekedők. Tettünk vagy 5 - 6 kört, mire továbbengedtek bennünket.

                      Komment


                        #12
                        Én is ezt a részét találom élet képesnek természetesen nem Békésben vagy a nyírség fölötti részeken. Ezt nem szántam ezen helyeken lakók számára sértésnek. A Főváros vagy a Dunántúl bal oldalán életképesen lehetne üzemeltetni egy ilyen vállalkozást. Ezt természetesen magas színvonalon helyre állított igényes gépparrkkal és hozzá képzett sofőr állománnyal. Értendö ez a kosztümös részre / sofőr magas fokú inteligenciájára épp úgy mint az öltözékére.

                        Komment


                          #13
                          sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A Főváros vagy a Dunántúl bal oldalán életképesen lehetne üzemeltetni egy ilyen vállalkozást.
                          A történet amit megemlítettem Somogy megyében, Kaposváron, 5 éve történt.

                          Komment


                            #14
                            Sziasztok mivel ez egy nem valos tortenet ki lehet hozza talalni a nem valos tsrsadalmat is .Vagy is egy idealis kornyazetet ahol minden idealis

                            Komment


                              #15
                              Tulajdonképpen miről kell véleményt adni? Mert semmi nem derült ki, azon túl, hogy ez egy kitalált vállalkozás és nagyjából beazonosítható a tevékenységi köre. És ha tudnánk, hogy miről, akkor azon túl mivel kapcsolatban kell véleményt adni? Beruházás, megtérülés, kockázatelemzés, szociológia, vagy simán csak, hogy lenne-e rá igény? Mert ez utóbbi kérdéshez kicsit pontosítani kellene, hogy miről is van szó. Riga mopedeket meg Skoda 100-okat lehet kibérelni vagy esetleg többről van szó?
                              Everything is better when you decide you don't care.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X