Ezzel csak annyi a probléma, hogy nedvesen is meggyullad. A többi nem gyullad meg nedvesen. De attól még igen pocsékul ég és kormol.
Nekem begyújtásra nem vált be a brikett, mert a lassú, elnyúlt égés nem fűti ki eléggé még ezt a kis kályhát sem. Próbálj meg valami vékonyabb fával begyújtani (3cm akácág, fenyőléc stb.) majd ennek a parazsára dobni a vastagot.
Sajnos OKJ képzést mindenhol adnak, sok helyen be se kell járni. Ilyen alapon a kályhaépítők közül is sok lehet a kókler manapság. Talán ez a kályha is rosszul van megépítve és viszi ki a hőt a kéményen.
Valahol láttam egy honlapot, ahol többfajtát összehasonlított az illető. Ha megtalálom, megosztom.
Az a jó, amelyik könnyen begyullad, nem esik nagyon szét szemcsésre (hosszában karikánként szétválik a jó is), leégés után lefojtva órákig egyben van és parázslik.
Illetve igen komoly hőt ad le.
Nekem begyújtásra nem vált be a brikett, mert a lassú, elnyúlt égés nem fűti ki eléggé még ezt a kis kályhát sem. Próbálj meg valami vékonyabb fával begyújtani (3cm akácág, fenyőléc stb.) majd ennek a parazsára dobni a vastagot.
Sajnos OKJ képzést mindenhol adnak, sok helyen be se kell járni. Ilyen alapon a kályhaépítők közül is sok lehet a kókler manapság. Talán ez a kályha is rosszul van megépítve és viszi ki a hőt a kéményen.
Valahol láttam egy honlapot, ahol többfajtát összehasonlított az illető. Ha megtalálom, megosztom.
Az a jó, amelyik könnyen begyullad, nem esik nagyon szét szemcsésre (hosszában karikánként szétválik a jó is), leégés után lefojtva órákig egyben van és parázslik.
Illetve igen komoly hőt ad le.
).

AR - 612 pacsirta , még orion verzióban ,és gömbölyded ruhában ... nem rossz ,de jobbam istenítik mint amit tud a valóságban. Nekem inkább Ő a kedvencem :
De amit nem cserélnék el, az a tavalyi találkozó, mikor olyan felejthetetlent buliztunk Kvaga-ékkal (újra és újra élem meg), mikor Kitti megölelt és mondott nekem, és mikor Józsi bácsiék is megöleltek, mert olyan helyen éreztem magam, ahol mindig is szerettem volna lenni. Na de ezen túl a lényeg, azért is osztottam meg veletek a gyűjtőszenvedélyem, mert nem tudom mással, és látom, hogy bennetek is megmozdít valamit ez a retro érzés.
Komment