Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ezzel csak annyi a probléma, hogy nedvesen is meggyullad. A többi nem gyullad meg nedvesen. De attól még igen pocsékul ég és kormol.
    Nekem begyújtásra nem vált be a brikett, mert a lassú, elnyúlt égés nem fűti ki eléggé még ezt a kis kályhát sem. Próbálj meg valami vékonyabb fával begyújtani (3cm akácág, fenyőléc stb.) majd ennek a parazsára dobni a vastagot.
    Sajnos OKJ képzést mindenhol adnak, sok helyen be se kell járni. Ilyen alapon a kályhaépítők közül is sok lehet a kókler manapság. Talán ez a kályha is rosszul van megépítve és viszi ki a hőt a kéményen.

Valahol láttam egy honlapot, ahol többfajtát összehasonlított az illető. Ha megtalálom, megosztom.
    Az a jó, amelyik könnyen begyullad, nem esik nagyon szét szemcsésre (hosszában karikánként szétválik a jó is), leégés után lefojtva órákig egyben van és parázslik.
    Illetve igen komoly hőt ad le.

Komment

Nagyon szép az a kandalló a lakás dísze.Ha megtanulja az ember , hogy kell fűteni befűti a ház nagy részét.

Komment

sok helyen be se kell járni. Ilyen alapon a kályhaépítők közül is sok lehet a kókler manapság.
        Sajnos ez így van. Sokan úgy építenek kályhát, hogy sehol, senkitől nem tanulták, nem ismerik a fogásokat, nem tudják elvégezni a szükséges számításokat, csak építik jó pénzért, a tulaj meg majd szív vele évekig, majd mérgében lebontatja...
        Ennek a kályhának is megvannak a hibái, amit így -egyelőre- laikusként is látok.
        Látszik rajta egyébként hogy egyszer már megbontották és újraépítették a tetejét. Nem tartom kizártnak hogy valamit elcseszerintettek, mert egy ekkora hatalmas kályhának jobban kellene tolnia a hőt. Szeretném ezt a szép szakmát minél magasabb fokon kitanulni, remélem hogy az OKJ képzés azért ad majd értékelhető tudást. (a tanfolyam ára alapján elvárható lenne ).

Nekem egyébként nincsen bajom a brikettel, könnyen begyullad. Bár szerintem ebből is van ezer féle alapanyagú, gyártású. Egyszerre 10-12 kilót teszek a tűztérbe, felülről gyújtom, így tisztább és hosszabb az égés. A kéményen is szürkés, fehéres füst jön, tehát jó az égés, nem kormol.
        Csak akkor vagyok mérges, amikor már épp begyulladna és szétesik a brikett, elalszik a tűz. Olyankor van hogy kellemetlen benyúlkálni és újrarakni a máglyát szétesett, izzó oldalú brikettekből.
        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 febr. 22, 09:39.

Komment

Szervusztok!

Él itt az utcánkban,egy igazi JAWA rajongó,-a múltkoriban behívott egy kávéra.Amíg a kávé lefőtt beszélgettünk.Feltűnt nekem,hogy a háromszobás lakásban,az összes ajtó kitárva,sőt az előszoba és konyha ajtó is nyitva volt és mindenütt kellemes meleg volt.A konyhában,ahol ültünk volt egy beépített csempekályha,-olyan 1x1.2x1.8 m,-es lehetett és egy áttört falmélyedésben helyezkedett el.

A kályha mellett fahasábok és Német brikett volt.Elmondása szerint,fával begyújt és amikor a fa rendesen parázslik,akkor a parázs közepébe betesz egy brikettet,majd amikor az is izzani kezd,elveszi a levegőt a kályhától.A brikett rárakását 4 óránként ismétli,mert ha hamarább csinálná,vagy esetleg kettőt tenne a tűzre,szétéget mindent és károsodna a kályha is.

Úgy elgondolkodtam,mert igaz,hogy egy mázsa Német brikett 7 500,-Ft. körül van,de felénk már a nedves akác is 3 400.-kugliban és akkor azt még fel kell hasogatni,felrakni az eresz alá és főleg 3-4 hónapos átfutással szállítják le a megrendeléstől.

Sajnos sem anyagilag sem helyileg nem állunk úgy,hogy több évre fel bírjuk halmozni a tüzelőnek való fát,-ezt ki is használják a fakereskedők,mert néha olyan vizes fát hoznak,hogy csicsog a nedvességtől.Próbálok magam is eljutni oda,hogy a jövő télre szánt tüzelőt,már most megvásároljam,mert feltételezhetően azt késő ősszel,vagy télen vágták ki,olyankor amikor a fa nedvkeringése már leállt,ezért a fa belsejének kisebb a víztartalma,még akkor is,ha kívül esetleg vizes is.

A fa tárolására nekem nagyon bevált a déli oldal ereszalja,amely jó széles,nem éri az eső,átjárja a szél,és ha szerencsénk van és napos az idő,akkor még a nap is szárítja.

Üdvözlettel:Che

Komment

Jó dolog a cserépkályha is. Annyi a hátránya hogy még helyes használat mellett is általában 5-7 évente újra kell rakni.
            Helytelen mellett még sűrűbben...

Komment

Idei terv a hatalmas épület+a sok minden.
              Akkor idén kőműves brigádot is kell szervezni a cserepezés mellé.

Komment

Van 350-es is:

Jawa 350 OHC | Katalog motocykl

Fotogalerie Ofici

Komment

A Minarelli a YAMAHA licence alapjan gyartja a motorokat tobbnyire csak a motrokat a robogokhoz meg az XT 600 rancfelvarott 660-ra alakitott motorjat vizhutessel. Ami nem ugyan az amotor amit a 90-es evek elejen gyartott blokk az 5 szelepes valtozat.Az egy nagyon jo motor volt robosztus es strapa biro.

Komment

Sziasztok,

Mindig is a vintage megszállotja voltam, na persze jó a modern is a házba, mert mégiscsak könnyebb elindítani az automata mosógépet, mint a keverőtárcsás mellett állni órákat Ettől függetlenül régóta vágytam már a gyerekkorom játékaira, sőt nemrégiben sikerült beszereznem a régi papírpénzeket a tízforintostól az ezresig. Ezek is az irodámat díszítik, és minden ügyfelemnek mosolyt csal az arcára.
                    De igazán akkor ragadott magával a "gyűjtőszenvedély", mikor Joker nekem adta a Sokol rádiót, és ezzel kezdetét vette a nosztalgikus fogdosás, mert senki nem tudott elmenni mellette enélkül. Bár nemrégen volt nálam egy család adóbevallást készíttetni, és a negyedikes nagyfiú, miután megtudta, hogy az egy rádió megkérdezte: de hol van a kijelző?
                    Szóval minden hónapban gyötröm Demetert, hogy kutasson fel nekem valamit a neten, ami épp szöget ütött a fejembe.
                    Fogadjátok szeretettel az irodai retro sarkomat.
                    Click image for larger version

Name:	20170302_183304.jpg
Views:	1
Size:	202.1 KB
ID:	151524
                    Utoljára szerkesztve a következő által: KIldikó; 2017 márc. 02, 18:07.

Komment

Kedves Ildikó!
                      Még egy ilyen kellene az irodádba:

Name:	Pacsirta.jpg
Size:	78.3 KB
ID:	151537
                      Na ez igazán nagy feladvány lenne a mai ifjúságnak.
                      Nekem van egy ilyenem, amikor megvettem én magam is meglepódtem. Hatalmas nagy, már-már önálló bútordarabnak számít.
                      Na erre mit tippelnének? Ősi tévé? Zongora?

Komment

AR - 612 pacsirta , még orion verzióban ,és gömbölyded ruhában ... nem rossz ,de jobbam istenítik mint amit tud a valóságban. Nekem inkább Ő a kedvencem :

Name:	t528h.jpg
Size:	108.1 KB
ID:	151538

TERTA T 528-H 1958.
                        Szerintem méretben hasonló , hangminőségben és hangerőben jobb (négy hangszóró , különálló hangregiszter , külön mély és magas hangszínszabályzó ...) , szelektívebb , precízebb készülék , nem utolsó sorban a csatváltónak sem törnek le az érintkezői folyton , és a kondenzátor hangszóró sem hallgat el benne ... Egy külsőre lestrapált példány, a műhelyben teljesít szolgálatot , gyárilag a szűk CCIR normás URH sávon , már vagy 15 éve !!!!

Komment

gömbölyded ruhában ... nem rossz ,de jobbam istenítik mint amit tud a valóságban. Nekem inkább Ő a kedvencem
                          És nem mellékes, a tiédre rá lehet tenni a csipkés terítőt és kis vázát művirággal

Egyébként az AR 612 hangerejével nincs bajom. Volt hogy valamelyik gyerkőc megtekergette, és nem vettem észre. Bekapcsoltam, majd mikor előbújt a hang, az igen brutális volt.
                          Viszont az igaz, hogy az oldalsó kis hangszórók bénák, egyik sem működik.

Komment

De még mennyire kellene!!
                            Láttam már egy ügyfelemnél, próbáltam is őzikeszemekkel nézni, hogy adja el, de hiába Persze nem adom fel.
                            Most a búgócsiga, a csipegető csibe és az ugráló béka után a következő a listán.
                            Demeter lomolt nekem egy régi sztereo rádiót, ami persze már egy következő generáció, de azért nagyon szép. Ja, és van egy felújításra váró lábbal hajtós varrógépem is (már csak azért is dísz, mert a kézügyességem a nullával egyenlő és egy gombot sem tudok felvarrni), apukám megígérte, hogy nyáron felújítja nekem.
                            Mindig előkerül valami az emlékeimből Tegnap megvetettem magamnak azt a mesekönyvet, amit első osztályos koromban kaptam a kitűnő tanulmányi eredményemért Click image for larger version

Name:	DSCN6132.jpg
Size:	195.0 KB
ID:	151539Click image for larger version

Name:	DSCN6133.jpg
Size:	196.7 KB
ID:	151540

Komment

Zahi! Nekem is a tináger korom emléke az a varázs szemes rádió. nekünk egy olyan néprádiónk volt melyen 3 állás létezett Kossuth, Petőfi és Noviszad. Avval a varázs szemmel lehetett pontosan állomásra állítani. Legvékonyabb állásban volt pontos helyen! Abban az időben a srácokkal ha volt kis időnk fejeltünk a memóriánk nem a " Ram " volt és nem csak a képernyőig láttunk mint sajna manapság. Ildikó sűrűn öltögesd a kutya nyelvét igaz a 200-as nem igen fér rá kisebbet meg manapság nem nagyon érdemes gyűjteni mert a nyári kanyarításra szomjas lesz a gyönyörű géped melyről mostanság nagyon hallgatsz!

Komment

Kedves Sepy bácsi,

Jobban várom már a nyári összjövetelt, mint bárki hinné... Ha most a motoromról hallgatok az azért van, mert bármelyik pillanatban babakocsira cserélném De amit nem cserélnék el, az a tavalyi találkozó, mikor olyan felejthetetlent buliztunk Kvaga-ékkal (újra és újra élem meg), mikor Kitti megölelt és mondott nekem, és mikor Józsi bácsiék is megöleltek, mert olyan helyen éreztem magam, ahol mindig is szerettem volna lenni. Na de ezen túl a lényeg, azért is osztottam meg veletek a gyűjtőszenvedélyem, mert nem tudom mással, és látom, hogy bennetek is megmozdít valamit ez a retro érzés.
                                Kétkazettás magnó és walkman??? Már azzal kikészítettük a szüleinket a tinédzser évemiben, és ki ne emlékezne, hogy egy ceruzával tekertük vissza a kazettán a szalagot??
                                Valahogy a velemkorú csajok mintha el akarnák felejteni ezt... de minek?
                                Utoljára szerkesztve a következő által: KIldikó; 2017 márc. 03, 19:05.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X