Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Szerintem hamarabb faragok rá egy másik robogó gyújtást minthogy kivéssem a műgyantából a szabályzótjagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor állítani kéne még a szabályzón egy kicsit...
Komment
-
Jóvanezígyisjagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMiért nem építesz egy faéket inkább?
(A tranzisztorokba már nem vagyok biztos..)
Sajnos időből annyira híján vagyok sok, ennél fontosabb dolgot se tudok megcsinálni. Most is terveznem kellene, erre a gépem telepítem újra... Ha meg lesz egy kis időm a motorra akkor szétkapom azt az elcseszett hátsó excenteres szar láncfeszítő-egynyomonfutás állító rettenetet. Mert néha gondol egyet és elállítódik, a lánc meg olyan laza lesz hogy szétreszeli a láncvédőt...
- 1 like
Komment
-
Ezt mondtam neked annyi dologba fogsz,hogy egyszer átcsapnak a hullámok!Az a rettenet az egyik legmegbízhatóbb szerkezet ha jól van összerakvamotorra akkor szétkapom azt az elcseszett hátsó excenteres szar láncfeszítő-egynyomonfutás állító rettenetet. Mert néha gondol egyet és elállítódik, a lánc meg olyan laza lesz hogy szétreszeli a láncvédőt...
,ezért tényleg szánj rá időt!
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
Többnyire működik is. Csak minden évben van pár alkalom amikor motorozás közben a lánc csörgésére leszek figyelmes. A lánc feszességét ellenőrizve meg rögtön ki is derül az ok...mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzt mondtam neked annyi dologba fogsz,hogy egyszer átcsapnak a hullámok!Az a rettenet az egyik legmegbízhatóbb szerkezet ha jól van összerakva
,ezért tényleg szánj rá időt!
És persze nem a lánc nyúlik meg hirtelen, hanem valamiért elállítódik.
A másik hogy az egyenesfutást állító egyik csavar kiesett amikor állítgattam az új hátsó kerékhez. Vissza persze már nem megy attól e lemeztől amit állítani kéne vele...
Komment
-
Vagy a vázba szakadt meg a menet...mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kontraanyát megszakítottad vagy
nem húztad meg eléggé!
Hétvégén utánajárok.
- 2 likes
Komment
-
Na szóval szétborítottam az egészet és össze is raktam így péntek este meló után...
Ezt vagy 5 éve raktam össze, azóta csak állítottam rajta néha. Hát már ráfért egy kis takarítás és némi zsír. Bár még volt benne valami zsír féleség
Na de a diagnózis:
A vázban a menet első pár mm-e el van nyalódva. A többi meg olyan rozsdás hogy alig megy bele a csavar. Bár egy picit beletekertem, addig csak jó lesz amíg nem szerzek egy M10x1-es menetfúrót.
(meg közbe sikerült úgy lefejelnem a lengővillát hogy nőtt egy nagy púp a homlokomon
)
- 5 likes
Komment
-
A menetfuró akkor jó ha koszos,megütött,kevéssé sérült a menet.Viszont deformált hiányos menetekhez a menetjavító a célszerű!A menet nagy része még megvan, csak olyan rozsdás hogy nem megy bele a csavar...
Lényeg egy újszerű:kissé kúpos kemény-acél csavart,kenéssel,hűtéssel,nagy nyomatékkal(légkulcs)ujjá préseli a menetet!
Amúgy
van esztergád csinálj menetfúrót ha az kell!!!!
Amú
gyabbul:ha kell,küldöm a menetfúrót és a csavart.Privátban címet.....
Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 márc. 18, 18:50."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
Komment
-
Mi ezt a cégnél sima csavarral és bő kenéssel(valami vízalapú gumidugókhoz való vacak) oldjuk meg...Lényeg egy újszerű:kissé kúpos kemény-acél csavart,kenéssel,hűtéssel,nagy nyomatékkal (légkulcs) ujjá préseli a menetet!
Sőt van két olyan csavar is ami annyira szorosan van illesztve(nehogy a víz átkússzon) hogy a csavarozó az említett kenőanyag nélkül elég szépen szenved vele.
Komment
-
Főnökömnek elvileg van, az Encsi telephelyén. Ha arra jár elhozza. De ha addig járok csavarboltban veszek csavart hozzá, azt kicsit megköszörülöm kúposra aztán hadszóljon.
Vagy elugrok a szerszámboltba és veszek. Nem lehet túl drága (1000ft alatt).
Kenőanyag van sokféle.
Viszont van egy elég érdekes is. Valami alu tartalmú spray. Ezüst színű lötty, felületre fújva pezseg és kifejezetten ilyen célokra való.
Bemutató kalapáccsal elverték a menetet egy csavaron, befújták ezzel aztán rátekerték az anyát. Ami szépen megigazította a menetet
Csak ugye a gyári kereszthornyos csavar hamarabb nyílna szét minthogy áttekerjem azon a lukon...
Komment
Komment